Kanye West: Θα θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος των ΗΠΑ το 2024

Ο Kanye West αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική παρά τις ακραίες δηλώσεις του, οι οποίες του έχουν «κοστίσει» followers αλλά και συμφωνίες εκατομμυρίων. Ο διάσημος ράπερ αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος των ΗΠΑ, στις εκλογές που θα διεξαχθούν το 2024.

Οι αντισημιτικές του δηλώσεις είχαν ως αποτέλεσμα

να ακυρωθούν μερικές από τις πιο κερδοφόρες συνεργασίες του με δημοφιλή brand ρούχων και έστρεψαν χιλιάδες ανθρώπους εναντίον του.

Ωστόσο ο Kanye West δεν πτοήθηκε και ανακοίνωσε την απόφασή του στο ευρύ κοινό μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. Στο πλευρό του βρίσκεται ο ακροδεξιός πολιτικός, Milo Yannopoulos, γεγονός που εξηγεί την πρόσφατη κοινή τους εμφάνιση στο Μπέβερλι Χιλς.

Σε βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο 45χρονος ράπερ δήλωσε πως ο Milo είναι εκείνος που ετοιμάζει την καμπάνια του. «Αυτό είναι ανακοίνωση; Όντως κατεβαίνεις για πρόεδρος;», τον ρώτησε ένας χρήστης του Twitter κάτω από το βίντεο, με τον Kanye West να το επιβεβαιώνει.

«Είναι απλό. Κανείς δεν θα μπορεί να μου πει “πρέπει να πεις αυτό ή πρέπει να πεις εκείνο”. Προχωράμε προς το μέλλον», απάντησε ο Kanye West.

Τα αντισημιτικά σχόλια του Kanye West, είχαν ως αποτέλεσμα να μπλοκαριστούν οι λογαριασμοί του στο Twitter και στο Instagram, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία Meta, στις 9 Οκτωβρίου.

Σε συνέντευξή του στον Piers Morgan, ο 45χρονος ράπερ υποστήριξε αρχικά ότι δεν είναι αντισημίτης επειδή είναι και ο ίδιος Εβραίος, «όπως το αίμα του Χριστού». Ωστόσο, στη συνέχεια άρχισε να αναλύει το πώς ο εβραϊκός λαός ελέγχει όλες τις εκφάνσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας.

«Οι Εβραίοι έχουν κάνει κτήμα τους τη φωνή των μαύρων. Είτε είναι μέσα από εμάς, που φοράμε το πουκάμισο Ralph Lauren, είτε έχουμε έναν Εβραίο μάνατζερ, είτε έχουμε υπογράψει σε μια εβραϊκή ομάδα μπάσκετ, είτε κάνουμε μια ταινία σε μια εβραϊκή πλατφόρμα, όπως η Disney. Σέβομαι αυτό που έχει κάνει ο εβραϊκός λαός και το πώς ένωσε τους ανθρώπους του», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης τον απέκλεισαν.

Όταν ο παρουσιαστής Piers Morgan του επισήμανε ότι τα ρατσιστικά σχόλια παραμένουν ρατσιστικά, είτε έχουν ως αποδέκτες Εβραίους, είτε Μαύρους, – τους δικούς του ανθρώπους, όπως είπε χαρακτηριστικά – είτε οποιαδήποτε άλλη ομάδα ανθρώπων, ο ράπερ επέμεινε στους ισχυρισμούς του:

«Ναι γνωρίζω ότι είναι ρατσιστικό το σχόλιο. Γι’ αυτό το έκανα. Πολεμώ τη φωτιά με τη φωτιά» είπε μεταξύ άλλων, αναφερόμενος σε σχόλιό του ότι πρέπει να πεθάνουν οι Εβραίοι.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Kanye West στον Piers West στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Kanye West: Nέο “χαστούκι” για τον διάσημο ράπερ – Η Adidas διέκοψε τη συνεργασία μαζί του

Keywords
Τυχαία Θέματα