John Warnock: Πέθανε ο συνιδρυτής της Adobe στα 82 του – Βοήθησε στην εφεύρεση των PDF

10:51 22/8/2023 - Πηγή: InStyle

Ο John Warnock, ο συνιδρυτής της Adobe Systems που βοήθησε στην εφεύρεση του PDF, πέθανε, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία τεχνολογίας την Κυριακή. Ήταν 82 ετών.

“Με βαθιά θλίψη μοιράζομαι ότι ο αγαπημένος μας συνιδρυτής

Dr. John Warnock απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών”, ανέφερε ο CEO της Adobe Shantanu Narayen σε ένα email προς όλους τους εργαζόμενους. “Η ευφυΐα και οι τεχνολογικές καινοτομίες του John άλλαξαν τον κόσμο. Είναι μια θλιβερή μέρα για την κοινότητα της Adobe και τη βιομηχανία για την οποία αποτέλεσε έμπνευση για δεκαετίες.”

Credit: news.adobe.com

Πέθανε το Σάββατο περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Η Adobe δεν γνωστοποίησε την αιτία του θανάτου του.

Ο επιχειρηματίας συνίδρυσε την Adobe το 1982 με τον Dr. Charles Geschke, αφού οι δυο τους ήταν συνάδελφοι στη Xerox. Ο ίδιος εφηύρε την Adobe PostScript, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία ήταν “πρωτοποριακή τεχνολογία που πυροδότησε την επανάσταση των επιτραπέζιων εκδόσεων.” Ο Warnock αποσύρθηκε το 2000 και ήταν συμπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας μαζί με τον Geschke έως το 2017.

Για τα επιτεύγματά του, ο πρόεδρος Barack Obama απένειμε στον Warnock το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνολογίας και Καινοτομίας το 2009. Του απονεμήθηκε επίσης το βραβείο Computer Entrepreneur Award από την IEEE Computer Society, το American Electronics Association Medal of Achievement και το βραβείο Marconi Prize για τη συμβολή του στην επιστήμη των πληροφοριών και των επικοινωνιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα