Jacqueline Bisset: Υπέροχη στα 79 της χρόνια – “Η καλύτερη περιποίηση ομορφιάς είναι να συγχωρείς τους πάντες”

15:32 4/4/2023 - Πηγή: InStyle

Η Jacqueline Bisset είναι από τις λίγες ηθοποιούς που αντιπροσωπεύει την αίγλη που είχε κάποτε το Χόλιγουντ. Στα 79 της χρόνια εξακολουθεί να είναι υπέροχη έχοντας κρατήσει την φυσική της ομορφιά και χωρίς πλαστικές επεμβάσεις. Άλλωστε όπως έχει πει, αν και στα νιάτα της είχε «πολλά κόμπλεξ», ποτέ δεν μπήκε στον πειρασμό.

«Δεν νομίζω ότι μία πλαστική επέμβαση σε δείχνει νεότερο. Σε κάνει διαφορετικό», είπε η Jacqueline Bisset, η οποία μεγαλώνει όμορφα χωρίς να χρησιμοποιεί πολύ μακιγιάζ. Καστανομάλλα καλλονή, ξεχώριζε για τα εντυπωσιακά

πράσινα μάτια και τα ψηλά ζυγωματικά.  

Credit: BuzzFuzz/123RF

Η Βρετανίδα Winifred Jacqueline Bisset Fraser γεννήθηκε στις 13 Σεπτέμβρη 1944. Στην καριέρα της, που ήδη αγγίζει τα 59 χρόνια, απέδειξε το σπουδαίο υποκριτικό της ταλέντο, ερμηνεύοντας με την ίδια ευκολία μία σειρά από επιτυχημένους ρόλους.

Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνονται, η σαγηνεύτρια Miss Goodthighs στην κατασκοπική παρωδία Casino Royale (1967), η αφοσιωμένη μητέρα στο Sleepy Time Gal (2001), First Lady Jacqueline Kennedy Onassis στο America’s Prince: The John F. Kennedy Jr. Story (2003) και Anna Karenina (1985) στην ομώνυμη σαρωτική ιστορία αγάπης, όπου πρωταγωνίστησε δίπλα στον Christopher Reeves.

Η Jacqueline Bisset έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην οθόνη στο Cul-de-Sac (1966) του Ρομάν Πολάνσκι και έγινε διάσημη το 1968 όταν πρωταγωνίστησε σε ταινίες μέσα σε ένα μόνο χρόνο: Ντετέκτιβ με τον τραγουδιστή Frank Sinatra, Bullitt με τον Steven McQueen, και την υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα ερμηνεία της στο The Sweet Ride με τον Tony Franciosa και τον Bob Denver, ο οποίος είναι γνωστός ως Gilligan στο νησί Gilligan.

Θα την θυμάστε επίσης από τις ερμηνείες της στα Day for Night (1973), Murder on the Orient Express (1974), The Deep (1977), Wild Orchid (1990), Χρυσή Σφαίρα και υποψήφια για Emmy ρόλο στην Joan of Arc. (1999), ο ρόλος της που κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα στις μίνι σειρές Dancing on the Edge (2013), Miss You Already (2015) και Birds of Paradise (2021).

Το 2010, η πολύγλωσση ηθοποιός –μιλά αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά– τιμήθηκε με το βραβείο Legion of Honor, το ανώτατο κρατικό παράσημο στη Γαλλία και το 2023, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sedona αναγνώρισε την καλλιτεχνική της πορεία, με το Βραβείο Lifetime Achievement.

Παρότι συμπρωταγωνίστησε με τους πιο γοητευτικούς άντρες του Χόλιγουντ, η Jacqueline Bisset δεν έχει παντρευτεί ποτέ. Η εντυπωσιακή γυναίκα “κυνηγήθηκε” από τον Frank Sinatra και κυκλοφόρησαν φήμες ότι είχε σχέση με τον συμπρωταγωνιστή της Bullitt, κακό παιδί του Χόλιγουντ, Steve McQueen. Αλλά η διάσημη σταρ, ως μια σωστή Αγγλίδα κυρία, είπε ότι ήταν πολύ διαφορετικοί.

Credit: BuzzFuzz/123RF

Αναφερόμενη στον McQueen, είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια, σε συνέντευξή της στην Daily Mail, «Ήταν ελκυστικός, αλλά λίγο τρομακτικός. Ήμουν πολύ Αγγλίδα και αυτός ήταν ένας Αμερικανός χιπ. Ο τρόπος που μιλούσε θα με είχε τρελάνει – δεν ήξερα τι ήταν μάγκας ή γκόμενα!».

Είχε μακροχρόνιες σχέσεις με τον Καναδό ηθοποιό Michael Sarrazin, τον χορευτή μπαλέτου Alexander Godunov και τον ηθοποιό Vincent Pérez, αλλά παραδέχεται ότι είναι πολύ ανεξάρτητη για οτιδήποτε μόνιμο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ποτέ δεν έχει γίνει πρωτοσέλιδο για εξωφρενικές σχέσεις.

Σε συνέντευξη της στην Independent, η Bisset είπε:

«Είχα μερικούς πολύ ενδιαφέροντες άντρες στη ζωή μου. Ήταν μια χούφτα. Δεν επιλέγω εύκολους άντρες, μου λένε. Μερικές φορές παίρνεις πάρα πολλές πληροφορίες όταν περνάς χρόνο με ανθρώπους. Αρχίζεις να βλέπεις πράγματα – κακές συνήθειες. Αρχίζεις να τις ανακαλύπτεις και μετά πρέπει να παντρευτείς κακές συνήθειες και δεν είμαι σίγουρη ότι μπορώ να τις αντιμετωπίσω. Δεν έχω ποτέ κακές σχέσεις. Δεν έχω χωρίσει θυμωμένη. Μόλις βγήκα από καταστάσεις που ήταν συντριπτικές».

Στα βραβεία της συγκαταλέγεται και η Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της ως Lady Cremone στη σειρά του BBC Dancing on the Edge.

Η ομιλία της σπουδαίας ηθοποιού ήταν γεμάτη ευγνωμοσύνη καθώς περίμενε πολλά χρόνια μετά και την πρώτη της υποψηφιότητα για την καλύτερη νεότερη ηθοποιό.

Έκτοτε, πρωταγωνίστησε ως αυθάδης μοιραία γυναίκα στο γαλλικό θρίλερ The Lodger (2020) και πιο πρόσφατα, εμφανίστηκε στην ταινία Loren & Rose (2022). Η Bisset υποδύεται τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα Rose, μια θρυλική ηθοποιό που προσπαθεί να αποκαταστήσει την καριέρα της, η οποία δεσμεύεται από μια φήμη που την θέλει ως «λίγο τρελή και λίγο αναξιόπιστη».

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της ταινίας Russell Brown, ο χαρακτήρας της Rose είναι το αντίθετο της Bisset στην πραγματική ζωή.

«Οι θεατές συχνά υποθέτουν ότι η Jacqueline Bisset είναι «σαν να είναι στην ταινία». Αλλά αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα – ως ηθοποιός και ως γυναίκα, νομίζω ότι είναι πολύ διαφορετική από τη Rose και είναι μια απόδειξη για αυτήν, η ικανότητα της να μεταμορφώνεται τόσο απόλυτα”.

Credit: BuzzFuzz/123RF

Η καταξιωμένη Bisset έχει μια διαχρονική ομορφιά που “αγκαλιάζει” την ωριμότητα. Εκπληκτικά ειλικρινής, όμορφη, γενναιόδωρη γυναίκα και ηθοποιός που η προσωπικότητά της λάμπει στον κόσμο των διασημοτήτων.

Στην περίφημη ομιλία της για τις Χρυσές Σφαίρες, είχε “αποκαλύψει το μυστικό της για την γοητευτική εμφάνισή της:

«Πιστεύω, αν θέλεις να φαίνεσαι ωραία, πρέπει να συγχωρείς τους πάντες. Είναι η καλύτερη περιποίηση ομορφιάς».

Raquel Welch: Αυτή είναι η αιτία θανάτου της θρυλικής σταρ στα 82 της

Keywords
Τυχαία Θέματα