Inverted bob: Το καρέ που μας έδειξε η Victoria Beckham και είναι ιδανικό για κάθε σχήμα προσώπου

14:11 3/11/2023 - Πηγή: InStyle

Υπάρχουν πολλές δημοφιλείς κουπ καρέ, από το Α-line bob μέχρι το French bob. Όλες εντυπωσιακές, αλλά ίσως δεν είστε απόλυτα σίγουρες για το ποια ταιριάζει ιδανικά στο σχήμα του προσώπου σας. Γι’ αυτό βρήκαμε την πιο ‘ευέλικτη’ εκδοχή του καρέ. Ένα παλαιότερο στιλ που κάποιοι ίσως θεωρούν “παρωχημένο” αλλά στην πραγματικότητα δεν έφυγε ποτέ από τη μόδα. Μιλάμε για το inverted bob, μία κουπ που έκανε viral η Posh Spice από τις αρχές

της δεκαετίας του 2000.

View this post on Instagram

A post shared by Michele Garcia (@mbgarcia79)

Τι είναι το inverted bob

Είναι βασικά το ίδιο με ένα bob “τύπου Α. Η μόνη διαφορά είναι το μήκος του φιλαρίσματος σε όλο το κεφάλι. Είναι πιο κοντό στο πίσω μέρος. Συνήθως ξεκινά από το ύψος του αυχένα και σταδιακά μακραίνει προς το πρόσωπο. Το μήκος των layerings θα το συζητήσετε μαζί με τον κομμωτή σας.

View this post on Instagram

A post shared by CALISTA (@calistatools)

Ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου;

Ναι, και αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του inverted bob. Αυτό το στιλ, αντίθετα με τα περισσότερα καρέ, ταιριάζει στους περισσότερους, καθώς εσείς επιλέγετε το σχέδιο και το μήκος της γύρω από το πρόσωπο. Για παράδειγμα, αν έχετε στρογγυλό σχήμα προσώπου, αφήστε περισσότερο μήκος γύρω από αυτό, κάτι που θα διαμορφώσει ‘γωνίες’ και θα το ‘επιμηκύνει’.

View this post on Instagram

A post shared by Short haircuts | Bobs | Pixies (@shornladies)

Προτάσεις για ένα inverted bob View this post on Instagram

A post shared by Ciara (@ciara)

Εδώ το inverted bob στο ύψος της γραμμής του πηγουνιού απαλύνει τις έντονες γωνίες του προσώπου. Η πλαϊνή χωρίστρα καθιστά το αποτέλεσμα ακόμα πιο μοντέρνο. Ιδανικό για εσάς που έχετε μακρόστενο σχήμα προσώπου.

View this post on Instagram

A post shared by alyssa coscarelli (@alyssainthecity)

Η κοντή ασύμμετρη φράντζα κάνει το look πιο σοφιστικέ και vintage ταυτόχρονα. Ιδανικό για εσάς που έχετε σχήμα προσώπου ‘διαμάντι’. Το χαρακτηριστικό του είναι ότι το μέτωπο και το πηγούνι είναι πιο στενό σε σχέση με τα ζυγωματικά που είναι έντονα.

View this post on Instagram

A post shared by HOB Salons (@hob_salons)

Η VB με inverted bob στην μακριά εκδοχή του, τύπου lob (long bob).

View this post on Instagram

A post shared by Loïcka Grâce (@thevisuelofgrace)

Άλλο ένα παράδειγμα του inverted bob με φράντζα. Εδώ, μία αυστηρή, sleek εκδοχή, εξαιρετική πρόταση και για τις βραδινές σας εμφανίσεις.

View this post on Instagram

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

Αν είστε fan του πολύ κοντού καρέ, δώστε του έξτρα διάσταση κάνοντας πιο ανοιχτές ανταύγειες σε σχέση με τη βάση σας.

Keywords
Τυχαία Θέματα