Harry-Meghan: Αυτά τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έκαναν ερωτήσεις για το χρώμα του δέρματος του Archie

Όλο και βαθαίνει η ρήξη ανάμεσα στον πρίγκιπα Harry και τη Meghan με τη βασιλική οικογένεια. Ενώ ο δούκας του Σάσεξ είναι σε “περιοδεία συμφιλίωσης”, κυκλοφόρησε το εκρηκτικό βιβλίο του κολλητού φίλου της συζύγου του. Η “φωνή” των Σάσεξ, Omid Scobie, προβαίνει σε σειρά εμπρηστικών -πραγματικά- ισχυρισμών στο “Endgame.”

Μάλιστα, το βιβλίο εγείρει ξανά θέμα ρατσισμού στα Ανάκτορα, και κάνει λόγο για δύο μέλη της βασιλικής οικογένειας που διατύπωσαν προβληματισμό για το χρώμα του δέρματος του Archie. Ο Scobie απέφυγε να αναφέρει ονόματα, αλλά δήλωσε ότι γνωρίζει ποια είναι

αυτά. Τις προηγούμενες ημέρες προκλήθηκε αναστάτωση όταν τα ολλανδικά αντίτυπα έφεραν τυπωμένα τα ονόματα των… ενόχων.

A book about the British Royals has been pulled from shelves in the Netherlands amid reports it identifies a family member at the centre of a racism row.https://t.co/ap33E17MKI

Sky News Australia (@SkyNewsAust) November 30, 2023

Το απόσπασμα έχει ως εξής: “Ακόμη και αφού η Meghan και ο Κάρολος με επιστολή τους συζήτησαν για πιθανή ασυνείδητη προκατάληψη εντός της οικογένειας, αφού αποκαλύφθηκε ότι ο […] συμμετείχε σε τέτοιες συζητήσεις για τον Archie, ο […] απέφυγε να συζητήσει το θέμα με τον […]”.

Ωστόσο, σε αρκετά αντίτυπα του βιβλίου που κυκλοφόρησαν στην Ολλανδία, είχαν τυπωθεί τα ονόματα.

Ο εκδοτικός οίκος Xander Publishers ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έλαβε αίτημα από τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσει απότομα τις πωλήσεις του βιβλίου.

“Δεν μπορώ να μιλήσω για τις λεπτομέρειες”, δήλωσε εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου. “Λάβαμε, ωστόσο, ένα αίτημα να αναστείλουμε την κυκλοφορία του τίτλου και αυτό κάναμε. Αναμένουμε περαιτέρω οδηγίες. Δεν γνωρίζω πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτό“.

H αποκάλυψη από τον Piers Morgan

Ο Piers Morgan το πήρε πατριωτικά το θέμα και είπε: Γιατί οι Ολλανδοί να ξέρουν και όχι και οι Βρετανοί που τους αφορά; Και έτσι ανακοίνωσε ο ίδιος τα ονόματα των δύο μελών της βασιλικής οικογένειας που έκαναν τα σχόλια. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τον ίδιο τον βασιλιά Κάρολο και την Kate Middleton!

“If Dutch people walking into a book shop can see these names then you, the British people are entitled to know, too."

Piers Morgan decides to name the two members of the Royal Family accused of racism in pulled copies of Omid Scobie's book @piersmorgan | @TalkTV | #PMU pic.twitter.com/CkmMRLYaKO

— Piers Morgan Uncensored (@PiersUncensored) November 29, 2023

Στο βιβλίο, ο Scobie υποστηρίζει ότι η 42χρονη Markle έγραψε ιδιωτικές επιστολές στον Κάρολο, κατονομάζοντας δύο μέλη που έλαβαν μέρος σε υποτιθέμενες “ανησυχητικές” συζητήσεις για την επιδερμίδα του τότε αγέννητου γιου της.

Στην τελική έκδοση του βιβλίου, ο Scobie δεν κατονομάζει τα μέλη της οικογένειας που λέγεται ότι ρώτησαν για το δέρμα του Archie λόγω της νομοθεσίας περί συκοφαντικής δυσφήμησης.

Ο 58χρονος Morgan εξήγησε ότι, αν και “δεν πιστεύει ότι έγιναν ποτέ ρατσιστικά σχόλια από οποιοδήποτε μέλος της βασιλικής οικογένειας“, θεώρησε ότι οι συμπολίτες του είχαν δικαίωμα να γνωρίζουν πληροφορίες που μόνο μια χούφτα αναγνωστών από άλλη χώρα είχαν ακούσια γνώση.

“Ειλικρινά, αν οι Ολλανδοί που αναρωτιούνται σε ένα βιβλιοπωλείο μπορούν να το πάρουν και να δουν αυτά τα ονόματα, τότε εσείς – οι Βρετανοί εδώ, που στην πραγματικότητα πληρώνετε για τη βρετανική βασιλική οικογένεια – δικαιούστε να το ξέρετε κι εσείς“.

Keywords
Τυχαία Θέματα