Frederik-Mary: Έξαλλοι οι Δανοί με το βασιλικό ζεύγος – Η κίνηση που προκάλεσε αντιδράσεις

11:30 21/2/2024 - Πηγή: InStyle

Νέα πρόκληση από τον βασιλιά Frederik της Δανίας, λίγο περισσότερο από έναν μήνα που ανέβηκε στον θρόνο, μετά την παραίτηση της μητέρας του, Margrethe.

Πρώτα ήταν το ερωτικό σκάνδαλο, που συντάραξε πρώτα την οικογένειά του και μετά τη χώρα. Τότε ωστόσο ήταν πρίγκιπας και διάδοχος και πέρασε στο απυρόβλητο. Ωστόσο, τώρα, και ενώ έχει αναλάβει βασιλικά καθήκοντα μόλις 40 ημέρες, άφησε τη χώρα και πήγε διακοπές στην Ελβετία.

Ο Frederik με τη σύζυγό του, βασίλισσα Mary και τα τέσσερα παιδιά τους απολαμβάνουν παιχνίδια στο χιόνι στο ελβετικό σαλέ τους στο Verbier, προκαλώντας νέα

διαμάχη, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Point de vue. Μόλις λίγες εβδομάδες μετά την παραίτησή της, η Margrethe ανέλαβε και πάλι την ηγεσία της χώρας της, ως αντιβασιλέας αυτήν τη φορά, ενώ ο γιος της απολαμβάνει τις διακοπές του.

King Frederik and Queen Mary will visit Sweden on 6 and 7 May; Norway on 14 and 15 May; the Faroe Islands from 11 to 14 June; and Greenland from 29 June to 8 July. pic.twitter.com/mGVCoKXYUO

News about Queen Maxima and Royal Ladies (@vaninaswchindt) February 12, 2024

Ο βασιλικός εμπειρογνώμονας Lars Hovbakke Sørensen εξέφρασε την έκπληξή του στην εφημερίδα Se og Hør, όπως αναδημοσιεύει το Point de vue: “Αυτό είναι κάπως ασυνήθιστο. Δεν υπάρχει προηγούμενο να πηγαίνει ένας βασιλιάς σε διακοπές για σκι λιγότερο από ένα μήνα μετά την ανάληψη του θρόνου. Έτσι, αυτή η απόκλιση από το βασιλικό του πρόγραμμα δεν προκαλεί καλή εντύπωση“. Το 2020, το πολυτελές σαλέ της Ελβετίας προκάλεσε αναστάτωση. Οι Δανοί ανακάλυψαν ότι ο διάδοχος του θρόνου είχε αγοράσει το ακίνητο το 2008 για 1,5 εκατ. ευρώ. Η χιονοδρομική περιοχή, όπου βρίσκεται το σαλέ, είναι δημοφιλής προορισμός για αστέρες όπως η Diana Ross, η Marthe Keller και ο πρίγκιπας Andrew.

Ο ίδιος εμπειρογνώμονας σημείωσε: “Είναι εντελώς αδιανόητο η βασίλισσα Margrethe να είχε κάνει το ίδιο το χειμώνα του 1972, αμέσως μετά την άνοδό της στο μπαλκόνι και την ανάληψη του θρόνου. Ή ο βασιλιάς Frederik ο 9ος να είχε πάει για χειμερινές διακοπές μετά τον θάνατο του Christian του 10ου το 1947… Αλλά είναι αξιοσημείωτο ότι ο βασιλιάς Frederik το κάνει τόσο σύντομα μετά την ανάληψη του θρόνου“, είπε ο Lars Hovbakke Sørensen.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DET DANSKE KONGEHUS (@detdanskekongehus)

Ένας μήνας βασιλείας και αντιπαραθέσεων

Η πρώτη διαμάχη ξέσπασε την ημέρα της ανάληψης του θρόνου από τον Frederik. Όταν ο βασιλιάς χαιρέτησε το πλήθος από το μπαλκόνι του Christiansborg, μια λεπτομέρεια στη στολή του προσέλκυσε την προσοχή. Στον καρπό του, κάτω από το λευκό γάντι του, υπήρχε ένα μαύρο βραχιόλι. Σύμφωνα με τη δανέζικη εφημερίδα B.T., προέρχεται από τη δανέζικη εταιρεία κοσμημάτων Shamballa Jewels.

Εκτιμώμενο κόστος του κοσμήματος είναι τα 2.500 ευρώ, σύμφωνα με το The Jewellery Room. Το ερώτημα που τέθηκε ήταν αν ήταν δώρο από κάποιο κοντινό του πρόσωπο ή αν του το έδωσε η εταιρεία. Δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο ή επίσημη αντίδραση. “Αν πρόκειται για ένα βραχιόλι που δόθηκε από τη Shamballa για να ενισχύσει την εικόνα της, τότε βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου κάτι δεν πάει καλά“, είχε πει ο Jesper Olsen, πρόεδρος της οργάνωσης Transparency International Danmark, στο δανέζικο ειδησεογραφικό κανάλι DR.

Keywords
Τυχαία Θέματα