Eurovision 2024: Η ανακοίνωση της EBU για τις αλλαγές που θα γίνουν μετά τον αποκλεισμό της Ολλανδίας

20:03 11/5/2024 - Πηγή: InStyle

Με μια επίσημη ανακοίνωση η EBU δίνει τις απαντήσεις στα ερωτήματα των Eurofans. Τι θα γίνει μετά τον αποκλεισμό της Ολλανδίας;

Τι ισχύει μετά τον αποκλεισμό της Ολλανδίας και του Joost Klein

«Ως αποτέλεσμα της μη συμμετοχής της Ολλανδίας στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision 2024, ισχύουν τα ακόλουθα» γράφει η ανακοίνωση.

«Όλοι οι διαγωνιζόμενοι διατηρούν τον αριθμό τους στην επίσημη σειρά εμφάνισης. Συνεπώς, δεν θα υπάρχει

τραγούδι στη θέση 5. Τα αποτελέσματα των κριτικών επιτροπών, τα οποία ελήφθησαν μετά τη βραδινή γενική πρόβα την Παρασκευή 10 Μαΐου, έχουν υπολογιστεί εκ νέου. ‘Έτσι ώστε η Ολλανδία να μην λάβει κανέναν βαθμό. Για τον λόγο αυτό, όλα τα μέλη της κριτικής επιτροπής πρέπει να κατατάξουν όλα τα τραγούδια από το 1 έως το 26».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision)

«Για παράδειγμα, εάν η Ολλανδία είχε καταταγεί στην 9η θέση από μια εθνική κριτική επιτροπή σε μια χώρα, το τραγούδι που είχε καταταγεί στη 10η θέση κατατάσσεται τώρα στην 9η θέση. Επίσης, θα λάβει 2 βαθμούς και το τραγούδι που είχε καταταγεί στην 11η θέση είναι τώρα στη 10η θέση και λαμβάνει 1 βαθμό. Δεν θα δοθεί κανένας βαθμός στην Ολλανδία από το κοινό. ‘Ομως, οι θεατές στην Ολλανδία μπορούν να ψηφίσουν στον Μεγάλο Τελικό. Και το αποτέλεσμα της κριτικής επιτροπής της Ολλανδίας εξακολουθεί να ισχύει.

«Η EBU θα ενημερώσει όλους τους τηλεπικοινωνιακούς εταίρους ότι η Ολλανδία δεν συμμετέχει πλέον. Επιπλέον, θα προσπαθήσουμε να μπλοκάρουμε τις γραμμές για το τραγούδι 5. Παρακαλούμε να μην επιχειρήσει κανείς να ψηφίσει για το τραγούδι 5. Επίσης, σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να ψηφίσει για το τραγούδι 5, οι ψήφοι του δεν θα μετρήσουν. Ωστόσο, υπάρχει όμως πιθανότητα οι θεατές να χρεωθούν. Η Ολλανδία δε θα εμφανιστεί στον πίνακα βαθμολογίας» γράφει η ανακοίνωση της EBU για τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2024.

Keywords
Τυχαία Θέματα