Erdem x Universal Standard: μία νέα συνεργασία που γιορτάζει το body positivity!

13:02 19/4/2021 - Πηγή: InStyle

Μία νέα συνεργασία ανακοινώθηκε πρόσφατα, με την εταιρία Universal Standard και το Βρετανό σχεδιαστή Erdem Moralioglu να ενώνουν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας μία capsule denim collection, η οποία απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες.

Το αμερικάνικο brand της Universal Standard εδώ και χρόνια προσπαθεί να φέρει τη “δημοκρατία” στη μόδα, δημιουργώντας συλλογές που απευθύνονται σε όλους τους σωματότυπους. Η co-founder και creative director της

εταιρίας, Alexandra Waldman, πιστεύει ότι η ισότητα στα μεγέθη είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσει η βιομηχανία μπροστά, κάνοντας το shopping μία διασκεδαστική διαδικασία για όλους τους καταναλωτές.

Από την άλλη ο οίκος Erdem, έχοντας αφουγκραστεί την τεράστια αυτή αλλαγή νοοτροπίας, που επιτέλους άρχισε να συντελείται, πρόσφατα αποφάσισε να επεκτείνει την κλίμακα των μεγεθών του, συμπεριλαμβάνοντας νούμερα από το UK 6 έως και το UK 22, γεγονός που οδήγησε τελικά και στις συζητήσεις με την Universal Standard.

universalstandard.comuniversalstandard.com

Ο σχεδιαστής ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν υπήρξε καμία απολύτως διαφορά στον τρόπο που εργάστηκε για την συγκεκριμένη συλλογή, καθώς είχε ακριβώς την ίδια προσέγγιση. “Το να δημιουργήσει κανείς κάτι όμορφο και να σιγουρευτεί ότι θα εφαρμόζει τέλεια, είναι απαραίτητο για οποιαδήποτε φιγούρα και αν σχεδιάζεις.”

universalstandard.comuniversalstandard.com

Η συλλογή αποτελείται από οχτώ κομμάτια και επικεντρώνεται στο denim, με δύο χρώματα να πρωταγωνιστούν, το απαλό cream λευκό και το washed indigo. Ο σχεδιαστής θέλησε να δώσει βάση σε μία casual γκαρνταρόμπα με jeans, midi φούστες, ανάλαφρα φορέματα και πουκάμισα, μεταξύ των οποίων, αναγνωρίζουμε και το signature flower print του οίκου.

universalstandard.com

Η πραγματικότητα είναι πως η βιομηχανία της μόδας έχει αργήσει επιδεικτικά πολύ να ενσωματώσει όλα τα μεγέθη, χωρίς κανέναν αποκλεισμό. Σίγουρα, το τελευταίο διάστημα αρχίζει να φαίνεται μία πνοή αλλαγής, επικεντρωμένη στο body positivity, ωστόσο, υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν.

Βρείτε τη συλλογή στο https://www.universalstandard.com/collections/erdem-x-universal-standard

Keywords
Τυχαία Θέματα