Emmanuel Macron: Η ερώτηση που τον έφερε σε δύσκολη θέση – “Έπρεπε να είσαι το παράδειγμα και να μην παντρευτείς τη δασκάλα σου”

11:02 9/1/2023 - Πηγή: InStyle

Ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, αντιμετώπισε με χαμόγελο και γενναιότητα την άβολη ερώτηση που δέχθηκε από δημοσιογράφους με αυτισμό, όταν βρέθηκε στα γραφεία του περιοδικού Le Papotin για μια ξεχωριστή συνέντευξη.

Η Le Papotin ιδρύθηκε το 1990 σε ένα κέντρο ημερήσιας φροντίδας στο Παρίσι για νέους 15-25 ετών με αυτισμό.

Ο Emmanuel Macron ήρθε αντιμέτωπος με μία ερώτηση που αφορούσε στη σύζυγό του Brigitte και έσπευσε να απαντήσει με ευγένεια.

Δείτε αυτή
τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emmanuel Macron (@emmanuelmacron)

Οι δημοσιογράφοι με αυτισμό, συγκεκριμένα, τον ρώτησαν για τον έρωτά του με την κατά 24 χρόνια μεγαλύτερη σύζυγό του, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον Γάλλο πρόεδρο. “Είσαι ο πρόεδρος. Πρέπει να είσαι παράδειγμα και να μην παντρευτείς τη δασκάλα σου“, ήταν η ερώτηση-υπόδειξη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Le Papotin Journal Atypique (@lepapotin)

Το Σύμπλεγμα του Ναπολέοντα – Οι παγκόσμιοι ηγέτες Vladimir Putin, Volodymyr Zelensky ή Emmanuel Macron έχουν σχέση με το σύμπλεγμα αυτό;

Οι “άτυποι” δημοσιογράφοι, όπως χαρακτηρίζονται από το περιοδικό, άρχισαν να γελούν μόλις ο πρόεδρος διάβασε την ερώτηση, ενώ αυτός έσπευσε να δώσει την απάντησή του, βάζοντας στη θέση τους τα πράγματα: “Δεν επιλέγεις ποιον θα ερωτευτείς. Στην πραγματικότητα δεν ήταν δασκάλα μου, μού έμαθε θέατρο. Αυτό δεν μετράει“.

Οι παριστάμενοι άρχισαν να γελούν με έναν δημοσιογράφο που καθόταν κοντά του να λέει αστειευόμενος: “Αυτή ήταν μια έξυπνη απάντηση.”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Le Papotin Journal Atypique (@lepapotin)

Ο Macron απάντησε: “Είναι αλήθεια! Ήδη αναιρείτε τις απαντήσεις μου. Δεν είναι ότι ήταν και η καθηγήτρια των μαθηματικών!“, ενώ κοιτάζοντας προς τον δημοσιογράφο, αστειεύτηκε: “Προσπαθώ να διαπραγματευτώ“.

Ο Emmanuel Macron, 45 ετών και η 69χρονη σύζυγός του Brigitte, γνωρίστηκαν όταν αυτός ήταν 15 ετών και εκείνη δίδασκε λογοτεχνία στο σχολείο του.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, o Macron ρωτήθηκε και για την προεδρική αμοιβή του, με τον Γάλλο πρόεδρο να σημειώνει ότι τώρα κερδίζει λιγότερα από ό,τι στον προηγούμενο ρόλο του ως τραπεζίτη. Για τις φιλίες στον ρόλο του προέδρου πρόσθεσε: “Δεν είναι η καλύτερη δουλειά να έχεις πολλούς φίλους“.

Keywords
Τυχαία Θέματα