Dior: Παρουσιάζει την cruise συλλογή του στη Σκωτία

10:16 14/3/2024 - Πηγή: InStyle

Η Σκωτία ειναι ο επόμενος σταθμός του Dior για την επίδειξη της cruise συλλογής του 2025.

Ο εμβληματικός γαλλικός οίκος μόδας αποκάλυψε σε μια ανακοίνωση την επιλογή του χώρου για την παρουσίαση της πολυαναμενόμενης συλλογής Cruise 2025. Με φόντο τους γραφικούς κήπους του Drummond Castle στο Crieff της Σκωτίας, η επίδειξη υπόσχεται να φέρει κοντά την ιστορία, την τέχνη και τη μόδα.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ένας μεγάλος γαλλικός οίκος

μόδας παρουσιάζει μια συλλογή στη Σκωτία από τότε που η Chanel παρουσίασε τη συλλογή Paris-Édimbourg Métiers d’Art 12/13 στο κάστρο Linlithgow το 2012. Η απόφαση του Dior να φιλοξενήσει την παρουσίαση στους κήπους του Drummond Castle Gardens αποτελεί αναφορά στην πλούσια κληρονομιά του οίκου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Drummond Castle Gardens (@drummond_castle_gardens)

«Μια ποιητική πρόσκληση για εκεί όπου το παρελθόν και το μέλλον συναντιούνται, γιορτάζοντας τους μοναδικούς, ισχυρούς δεσμούς που σφυρηλατήθηκαν από την ίδρυση του οίκου για το ντεφιλέ για την κολεξιόν φθινόπωρο-χειμώνας του 1947» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Dior.

Η περιοχή του Perthshire είναι σημαντική για την ιστορία του Dior, με συνδέσεις που χρονολογούνται από τη συλλογή άνοιξη-καλοκαίρι 1955, η οποία γιορτάστηκε σε έναν πολυτελή χορό στο ξενοδοχείο Gleneagles, 13 λεπτά με το αυτοκίνητο από τους κήπους.

Η συλλογή, η οποία ήταν ασφαλισμένη για 60.000 λίρες, παρουσιάστηκε σε μια πασαρέλα 20 μέτρων που είχε εγκατασταθεί στην αίθουσα χορού του ξενοδοχείου. Ο Dior επέβλεψε προσωπικά τη μεταφορά της συλλογής, η οποία περιελάμβανε 172 φορέματα αξίας περίπου 300 λιρών το καθένα, μαζί με οκτώ μοντέλα και έξι άτομα προσωπικό, με ιδιωτικό αεροπλάνο από τη Γαλλία στη Σκωτία. Η εκδήλωση ήταν ένα θέαμα, που πάντρεψε τη γαλλική υψηλή ραπτική με το γραφικό τοπίο της Σκωτίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Drummond Castle Gardens (@drummond_castle_gardens)

Μετά την επίδειξη μόδας, οι καλεσμένοι, που ήταν εξέχουσες προσωπικότητες της σκωτσέζικης κοινωνίας, παρακολούθησαν παραδοσιακούς σκωτσέζικους χορούς, μια ευχάριστη αντίθεση που άφησε μόνιμη εντύπωση στον Dior.

Αυτές οι ιστορικές αναφορές δείχνουν πώς η κληρονομιά του Dior συνεχίζεται στο πέρασμα του χρόνου, τιμώντας την παράδοση και αγκαλιάζοντας ταυτόχρονα νέες ιδέες. Αναδεικνύουν τους ισχυρούς δεσμούς από την αρχή του Dior, όπως το εμβληματικό ντεμπούτο της συλλογής φθινόπωρο-χειμώνας 1947 του Christian Dior, όπου παρουσίασε το εμβληματικό σύνολο υψηλής ραπτικής Écosse εμπνευσμένο από τη Σκωτία.

Η συλλογή Dior Cruise 25 θα παρουσιαστεί στις 3 Ιουνίου 2024, στους κήπους του Drummond Castle, στη Σκωτία.

Keywords
Τυχαία Θέματα