Country Club: Μια τάση μόνο για την ελίτ που έγινε trend για όλους

22:08 19/4/2024 - Πηγή: InStyle

Το στιλ του country club κάποτε το υιοθετούσαν μόνο όσοι είχαν πλούτο και εξουσία. Σήμερα, αυτό το preppy trend έχει βρει το δρόμο του και σε πιο διαφορετικές κοινότητες από αυτές που θα βλέπαμε παλιότερα, σε ένα τυπικό country club. Τι είναι όμως αυτή η τάση; Και το πιο σημαντικό… πώς από «προνόμιο» των λευκών κατάφερε να γίνει και δικαίωμα των έγχρωμων; Πώς οι τελευταίοι αναδιαμόρφωσαν αυτό το στιλ και το μετέτρεψαν σε μόδα ακόμα και όταν δεν επιτρεπόταν να ενταχθούν στους ίδιους τους οργανισμούς

με τους τότε προνομιούχους;

Η υποτιθέμενη ελίτ

Το στιλ του τότε country club είχε σχέση με την ελίτ. Τα looks των ανθρώπων που φορούσαν την τάση παραπέμπουν σε ένα κοινωνικό στρώμα που έχει πρόσβαση σε προνομιούχες εγκαταστάσεις, όπως τα country clubs.

Οι κομψές ενδυματολογικές επιλογές αντιπροσώπευαν τον πολιτισμό και το κοινωνικό τους καθεστώς. Οι άνδρες συχνά επέλεγαν σμόκιν ή κοστούμια για τις πιο επίσημες εκδηλώσεις, ενώ οι γυναίκες προτιμούσαν κομψά φορέματα ή φούστες, συχνά συνδυαζόμενα με πουλόβερ ή πουκάμισα. Τα αξεσουάρ όπως γραβάτες, μαντήλια, ζώνες και καπέλα ολοκλήρωναν την εμφάνιση, προσδίδοντας έναν αέρα πολυτέλειας και κομψότητας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Recreational Habits (@recreationalhabits)

Η αναδιαμόρφωση από τους έγχρωμους

Αν και οι έγχρωμοι δεν ανήκαν σε αυτές τις κοινότητες, το στιλ του country club δεν ήταν άγνωστο για αυτούς. Μέσα από τον ρόλο των σερβιτόρων και των αχθοφόρων, έκαναν δικό τους το trend αυτό. Έδωσαν έτσι μια μοναδική ερμηνεία και δημιουργώντας μια έντονη σύνδεση με τον πλούτο και την εξουσία.

Προσωπικότητες, όπως ο Miles Davis, έπαιξαν κρίσιμο ρόλο στην ανάδειξη του preppy στιλ μέσα στη έγχρωμη κοινότητα. Ενώ, οι έγχρωμοι καλλιτέχνες και αθλητές έδωσαν και αυτοί το δικό τους χρώμα και πνοή στο στιλ αυτό, παράλληλα αμφισβητούσαν τις κοινωνικές δομές και τις εξουσίες που εκπροσωπούσαν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kenny Flowers (@kennyflowers_)

Το country club στιλ σήμερα

Αν και οι κοινότητες του preppy style συνεχίζουν να είναι αποκλειστικές, η επιρροή τους έχει μπει και σε πολλούς άλλους κύκλους. Σήμερα, βλέπουμε το preppy στιλ να κάνει mix&match με το streetwear και να είναι ένα με το ρεύμα της κοινωνίας.

Η ιστορία του στιλ του country club αποτελεί έναν πλούσιο πολιτισμικό και κοινωνικό πεδίο. Από την αρχική εμφάνισή του στα Ivy League σχολεία, μέχρι τη σύγχρονη αναδιαμόρφωσή του από τους έγχρωμους, συνεχίζει να αλλάζει και να προκαλεί. Το συμπέρασμα; Οι τάσεις δεν γνωρίζουν διακρίσεις και η μόδα είναι για όλους! Αρκεί να της δώσεις τον δικό σου χαρακτήρα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Recreational Habits (@recreationalhabits)

Keywords
Τυχαία Θέματα