Christina Applegate: Oι 30 βλάβες στον εγκέφαλο από τη σκλήρυνση κατά πλάκας και η μάχη με τον καρκίνο

10:32 27/3/2024 - Πηγή: InStyle

Η Christina Applegate εύχεται να είχε μιλήσει ανοικτά για την περιπέτεια της υγείας της όταν έδωσε μάχη με τον καρκίνο του μαστού.

Καλεσμένη στο podcast Armchair Expert, η 52χρονη Applegate εξέφρασε τη λύπη της που δεν ήταν ανοιχτή και ειλικρινής για το τι ένιωθε μετά τη διάγνωση του 2008 και τη διπλή μαστεκτομή της.

“Έμαθα αυτό το μάθημα με τον δύσκολο τρόπο, επειδή το 2008, όταν είχα καρκίνο του μαστού στα 36 μου χρόνια, βγήκα έξω και ήμουν

το καλό κορίτσι που μιλούσε για το: Ω, λατρεύω τα νέα μου βυζιά, που είναι όλα σημαδεμένα και διαλυμένα. Τι σκεφτόμουν;” είπε.

“Η πρώτη μου συνέντευξη ήταν με την Robin Roberts όταν είχα καρκίνο και καθόμουν εκεί και έλεγα ψέματα για το πώς ένιωθα”, συνέχισε η Applegate.

Η ηθοποιός είπε ότι σηκώθηκε και “κυριολεκτικά έπεσε στον τοίχο” μετά τη συνέντευξη και άρχισε να κλαίει με λυγμούς “επειδή ήταν ένα ψέμα”.

“Όλα όσα έλεγα ήταν ένα γ@μ#μ$νο ψέμα. Ήμουν εγώ που προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου για κάτι και νομίζω ότι αυτό δεν εξυπηρετούσε κανέναν”, είπε. “Ναι, ξεκίνησα αμέσως ένα ίδρυμα. Ναι, έκανα όλα τα πράγματα που έπρεπε να κάνω και συγκεντρώσαμε εκατομμύρια δολάρια για να κάνουν μαγνητικές τομογραφίες οι γυναίκες που βρίσκονταν σε υψηλό κίνδυνο. Ναι, κάναμε κάτι καλό, αλλά στο βάθος έβγαζα το σουτιέν μου και έκλαιγα κάθε βράδυ. Και εύχομαι να το είχα πει αυτό”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christina Applegate (@christinaapplegatesm)

Η ηθοποιός χρησιμοποίησε το μάθημα για να ενθαρρύνει “μια φίλη που βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας” να μιλήσει ανοιχτά για το ταξίδι του καρκίνου. Η Applegate θυμήθηκε ότι είπε αμέσως στη φίλη της να κατεβάσει μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου έγραφε: “Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τον νικήσει, αυτός θα είμαι εγώ”.

“Είπα, κατέβασέ το“, θυμήθηκε η Applegate. “Είπα, κατέβασέ το αμέσως, γιατί η μαμά κάποιου μόλις πέθανε και ήταν πολύ δυνατή. Η κόρη κάποιου μόλις πέθανε, η αδελφή κάποιου μόλις πέθανε, ο μπαμπάς κάποιου μόλις πέθανε από αυτό. Κατέβασέ το. Είπα: Αυτό που θα κάνεις είναι να είσαι ειλικρινής σε κάθε βήμα σου κατά τη διάρκεια της χημειοθεραπείας, της ακτινοβολίας, όλων αυτών.”

“Τελικά οι άνθρωποι βοηθήθηκαν πραγματικά από αυτό που έκανε”, πρόσθεσε η Applegate.

Η εμπειρία με τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Παράλληλα, η Christina Applegate, μιλώντας στο podcast, φρόντισε να μην ωραιοποιήσει την εμπειρία της με τη σκλήρυνση κατά πλάκας (MS).

Η ηθοποιός, η οποία αποκάλυψε τη μάχη της με την ασθένεια το 2021, περιέγραψε ευθέως τη δυσάρεστη διάγνωσή της ως το “χειρότερο πράγμα που έχει συμβεί” σε “ολόκληρη τη ζωή της“.

“Έχω 30 βλάβες στον εγκέφαλό μου“, εξήγησε. “Η μεγαλύτερη είναι πίσω από το δεξί μου μάτι, οπότε το δεξί μου μάτι πονάει πολύ”.

Christina Applegate receives a standing ovation at the #Emmys. https://t.co/SiaGD3jesB pic.twitter.com/rGZF8ooLiq

— Variety (@Variety) January 16, 2024

Είπε ότι ενώ η όρασή της δεν έχει επηρεαστεί, η σκλήρυνση κατά πλάκας έχει επηρεάσει την κινητικότητά της. “Το χέρι μου αρχίζει να γίνεται περίεργο και μετά έχω ένα αίσθημα επιληπτικής κρίσης μερικές φορές στον εγκέφαλό μου“, περιέγραψε λεπτομερώς.

Περιέγραψε επίσης τη σκλήρυνση κατά πλάκας ως ένα “κακό κορίτσι” που θα την “απωθήσει” αν ασκηθεί υπερβολικά.

“Είναι χάλια”, πρόσθεσε η ηθοποιός του “Anchorman”. “Το μισώ τόσο πολύ. Είμαι τόσο θυμωμένη με αυτό. Δεν μπορείς να το ξεπεράσεις”.

Εξήγησε επίσης ότι προτιμά να μιλάει με ειλικρίνεια για το ταξίδι της στη σκλήρυνση κατά πλάκας, επειδή δεν το έκανε όταν πάλευε με τον καρκίνο του μαστού.

Keywords
Τυχαία Θέματα