Carlin Glynn: Πέθανε η γνωστή ηθοποιός στα 83 της από άνοια και καρκίνο

10:08 21/7/2023 - Πηγή: InStyle

Στα 83 της χρόνια έφυγε από τη ζωή η βραβευμένη ηθοποιός, Carlin Glynn.

Η ηθοποιός και τραγουδίστρια, γνωστή για τον ρόλο της ως Brenda Baker στην επιτυχία του 1984 “Sixteen Candles” και στο Broadway “The Best Little Whorehouse in Texas”, πέθανε στις 13 Ιουλίου, σε ηλικία 83 ετών.

Η Glynn πέθανε από επιπλοκές από άνοια και καρκίνο, σύμφωνα με το Deadline.

Η κόρη της, σκηνοθέτις και ηθοποιός Mary Stuart Masterson, επιβεβαίωσε την είδηση με μια ανάρτηση ​​στο Instagram,

την οποία συνόδευσε με ένα συγκινητικό μήνυμα.

“Την Πέμπτη, 13 Ιουλίου, πέθανε η μητέρα μου, Carlin Glynn Masterson. Ήμουν μαζί της. Θα είμαι πάντα ευγνώμων για εκείνες τις τελευταίες στιγμές, όσο δύσκολες και αν ήταν. Ο θάνατος είναι σαν τη γέννηση με τον πιο περίεργο τρόπο. Από την πρώτη μου ανάσα μέχρι την τελευταία της. Αυτό το νήμα είναι τόσο εύθραυστο όσο και δυνατό.

Ήταν το πιο χαριτωμένο αδέξιο άτομο που θα συναντούσες ποτέ. Δυνατή, έξυπνη, ανόητη, διαισθητική, ευγενική, γενναιόδωρη, παθιασμένη και βαθιά ακροατής. Ήταν αφοσιωμένη στον πατέρα μου και στον τεράστιο κύκλο μαθητών και συνεργατών που θεωρούνταν η εκλεκτή οικογένειά της. Η στροφή είναι από το ποίημα του Seamus Heaney, Clearances.

Η τελευταία φωτογραφία είναι από το πάρτι των 80ών γενεθλίων της, πριν τα χειρότερα συμπτώματα της άνοιας και του καρκίνου πάρουν τον δρόμο τους. Δεν έχασε ποτέ την αίσθηση της χαράς ή του θαύματος. Ο ανόητος τύπος που απεικονίζεται μαζί της είναι ο αγαπημένος μου αδελφός @seppisigh. Αναπαύσου εν ειρήνη, μαμά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mary Stuart (@marystuartmasterson)

Η Glynn γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 1940 στο Κλίβελαντ και μεγάλωσε στο Χιούστον, όπου φοίτησε στο Mirabeau B. Lamar High School, σύμφωνα με το βιογραφικό της στο IMDb.

Μετά το λύκειο, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να σπουδάσει στο Actors Studio, σύμφωνα με το Deadline, και στη συνέχεια επέστρεψε στο Χιούστον, όπου γνώρισε τον σύζυγό της, τον ηθοποιό και θεατρικό συγγραφέα του “The Best Little Whorehouse in Texas” Peter Masterson.

Παντρεύτηκαν το 1960 και επέστρεψαν στη Νέα Υόρκη.

Έκανε το ντεμπούτο της ως Mae Barber στην ταινία του 1975 “Three Days of the Condor”, με τον Robert Redford και τη Faye Dunaway.

Στη μεγάλη οθόνη, όμως, η Glynn έμεινε περισσότερο στην ιστορία για την ταινία “Sixteen Candles”, στην οποία υποδύθηκε τη μητέρα της έφηβης Samantha Baker, την οποία υποδύθηκε η Molly Ringwald.

Το 1978, ο σύζυγός της έκανε το ντεμπούτο του με την επιτυχία του Μπρόντγουεϊ “Best Little Whorehouse”, την οποία έγραψε μαζί με τον συγγραφέα Larry King σε συνεργασία με τη θρυλική τραγουδοποιό Carol Hall. Η παράσταση βασίστηκε σε ένα άρθρο που έγραψε ο King το 1974 για τον πραγματικό οίκο ανοχής στο La Grange του Τέξας.

Η Glynn υποδύθηκε τον χαρακτήρα της Miss Mona Stangley, η οποία ήταν η μαντάμ στο Gilbert του Τέξας, όπου διαδραματιζόταν η σειρά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mary Stuart (@marystuartmasterson)

Αρχικά, όμως, η Glynn υπενθύμισε ότι συμμετείχε στην παράσταση μόνο για να “βοηθήσει” στην αρχή, φοβούμενη ότι η σχέση της ως σύζυγος του Masterson θα μπορούσε να προκαλέσει αντιδράσεις.

“Αρχικά εργάστηκα στο έργο μόνο για να βοηθήσω“, δήλωσε η Glynn σε συνέντευξή της στους New York Times τον Ιούλιο του 1978. “Ο Peter δίσταζε να επιβάλει τη σύζυγό του στους συνεργάτες του. Τελικά, και οι τέσσερις οργανισμοί που ήθελαν να πάνε την παράσταση στο Μπρόντγουεϊ ήθελαν να παραμείνω στον ρόλο. Έτσι, τότε σταμάτησα να ανησυχώ για τον νεποτισμό.”

Η παράσταση ήταν υποψήφια για επτά βραβεία Tony το 1979.

Η Glynn κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού σε μιούζικαλ, ενώ ο συμπρωταγωνιστής της, Henderson Forsythe, κέρδισε επίσης το βραβείο καλύτερου ηθοποιού σε μιούζικαλ.

Το 1982, όταν η παράσταση επαναλήφθηκε στο Μπρόντγουεϊ, αναβίωσε τον ρόλο της ως Stangley.

Keywords
Τυχαία Θέματα