Brigitte Bardot: Καταδικάζεται για ρατσιστικά σχόλια

14:51 8/11/2021 - Πηγή: InStyle

Η Brigitte Bardot αποτελεί μια από τις πιο εμβληματικές Γαλλίδες ηθοποιούς. Γεννημένη το 1934, η συμβολή της στον κινηματογράφο είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς έχει εμφανιστεί σε μεγάλο αριθμό ταινιών. Από τότε που σταμάτησε να ασχολείται με την υποκριτική, στράφηκε δυναμικά στη φιλοζωία και τον ακτιβισμό. Ωστόσο, καταδικάστηκε πρόσφατα για ρατσισμό και ρατσιστικά σχόλια.

Η Jessica Simpson μίλησε ανοιχτά για τη μάχη της με τον αλκοολισμό

Δείτε αυτή τη δημοσίευση
στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brigitte Bardot (@brigittebardotofficial)

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το γαλλικό δικαστήριο επέβαλλε στην 87χρονη διασημότητα το πρόστιμο των 20.000€. Η κατηγορία πίσω από αυτή την τιμωρία είναι ο σχολιασμός που είχε κάνει το 2019 για τους κατοίκους του νησιού Réunion. Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω μέρος πρόκειται για υπερπόντιο έδαφος της Γαλλίας, οπότε η Bardot υποδαυλίζει το φυλετικό μίσος.

Η Hailey Bieber αποκάλυψε ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στον γάμο της

Σε επιστολή που είχε μοιράσει εκείνη τη χρονιά στον Τύπο, χαρακτήριζε τους κατοίκους ως εκφυλισμένους αγροίκους. Τους κατηγορούσε μάλιστα ότι έχουν διατηρήσει τα βάρβαρα γονίδιά τους εξαιτίας της συμπεριφοράς τους απέναντι στα ζώα. Επιπρόσθετα, ασκούσε κριτική στη φυλή Hindu Tamil αναφέροντας ότι θυσιάζουν τις κατσίκες και ότι χρησιμοποιούν πρακτικές κανιβαλισμού. Το δικαστήριο επέβαλλε ακόμη πρόστιμο στον εκπρόσωπο τύπου της, Bruno Jacquelin, ο οποίος είχε μοιράσει την επιστολή.

Salma Hayek: Οι σοκαριστικές δηλώσεις σχετικά με τον Harvey Weinstein

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η διάσημη ηθοποιός κατηγορείται για κάτι αντίστοιχο. Το 2008, βρέθηκε στα δικαστήρια εξαιτίας της φυλετικής δυσφήμισης των Μουσουλμάνων. Σε επιστολή της στον πρώην Γάλλο Πρόεδρο, Nicolas Sarkozy και με αφορμή την σφαγή ζώων, είχε γράψει ότι “αυτός ο πληθυσμός μας καταστρέφει, καταστρέφει τη χώρα μας με αυτές τις πράξεις”. Της είχε επιβληθεί πάλι ένα πρόστιμο, το οποίο ανερχόταν στο ποσό των 15.000€.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Brigitte Bardot (@brigittebardotofficial)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Brigitte Bardot, Καταδικάζεται,Brigitte Bardot, katadikazetai