Blue Monday σήμερα – Γιατί θεωρείται η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου

10:00 15/1/2024 - Πηγή: InStyle

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου σήμερα και για όσους δεν το γνώριζαν θεωρείται η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου. Ο λόγος δεν έχει να κάνει με την ημερομηνία. Η τρίτη Δευτέρα κάθε Γενάρη έχει καθιερωθεί να ονομάζεται “Blue Monday“.

Η ιδέα αυτή δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά το 2005 από την βρετανική εταιρεία Sky Travel, η οποία ισχυρίστηκε ότι υπολόγισε την ημερομηνία με βάση μία “εξίσωση”.

Στον αμφιλεγόμενο μαθηματικό τύπο, που ανήκει στον Cliff Arnall, υπολογίζεται ο καιρός, τα χρέη, ο χρόνος που πέρασε από τα Χριστούγεννα,

ο χρόνος που πέρασε χωρίς να εκπληρώσουμε κάποιον από τους στόχους της νέας χρονιάς, τα επίπεδα κινήτρων που έχει ο καθένας, αλλά και το αίσθημα ανάγκης να αναλάβει κανείς δράση.

Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη φόρμουλα δεν είναι αποδεκτή από τους επιστήμονες και χλευάζεται ως παράλογη.

Ωστόσο είναι γεγονός ότι σε αρκετές έρευνες κατά το παρελθόν, ένα μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων βάζουν αυτή την συγκεκριμένη ημέρα ως την χειρότερή τους, με δεύτερη εκείνη μετά την Πρωτοχρονιά.

Η πιο χαρούμενη μέρα του χρόνου

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τον Cliff Arnall, η πιο χαρούμενη ημέρα του χρόνου υπολογίζεται ανάμεσα στις 21 και 24 Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα