Beauty Myths: Ισχύει ότι αν κόψουμε τα μαλλιά μας θα μεγαλώσουν γρηγορότερα;

17:30 7/1/2024 - Πηγή: InStyle

Είναι μία από τις μεγαλύτερες απορίες μας, την όποια κανείς μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να λύσει. Θα μεγαλώσουν όντως τα μαλλιά μας γρηγορότερα αν τα κόψουμε; Και πόσο πρέπει να τα τριμάρουμε; Επίσης, κάθε πότε πρέπει να πηγαίνουμε για κούρεμα προκειμένου να τα διατηρήσουμε υγιή; Όλα αυτά και πολλά άλλα, λύνονται επιτέλους σήμερα!

Αποκωδικοποιώντας τον μύθο

Σίγουρα έχετε ακούσει ότι το κούρεμα των μαλλιών σας μπορεί να επιταχύνει την ανάπτυξή

τους. Αλλά πώς συμβαίνει αυτό; Καθώς αναστρέφουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, ανακαλύπτουμε πως το κλειδί βρίσκεται τελικά στην υγεία των μαλλιών.

Για να επηρεάσετε πραγματικά την ανάπτυξη, πρέπει να φροντίσετε τη ρίζα και όχι τις άκρες! Αν και το κούρεμα δεν το πετυχαίνει αυτό, η τεχνική του τριμαρίσματος διασφαλίζει πως τα μαλλιά είναι υγιή και ανθεκτικά – τα δύο κλειδιά για να δούμε περισσότερο μήκος. Έτσι ΟΧΙ, το κούρεμα δεν κάνει τα μαλλιά να μακρύνουν γρηγορότερα, αλλά τα κρατά υγιή και χωρίς ψαλίδα, η οποία αναπόφευκτα θα τα κάνει να σπάσουν και να κοντύνουν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

Πόσο συχνά πρέπει να κόβουμε τα μαλλιά μας;

Δεν υπάρχει ένα απόλυτο χρονικό πλαίσιο για τα κούρεμα. Πάντως, καλό θα ήταν να μην ξεπερνάτε τις 12 εβδομάδες χωρίς τριμάρισμα. Ο κομμωτής σας θα κόψει μόνο την περιττή ψαλίδα, αφαιρώντας το πολύ μισό εκατοστό από το συνολικό μήκος τους. Μια τακτική συντήρηση κάθε οκτώ εβδομάδες είναι μια συνήθεια που θα κρατήσει τα μαλλιά υγιή και συνεπώς θα τα βοηθήσει να μακρύνουν.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη elsa (@hoskelsa)

Πώς καταλαβαίνουμε πότε χρειαζόμαστε κούρεμα;

Η ανάγκη για κούρεμα είναι εμφανής όταν τα μαλλιά είναι ήδη ταλαιπωρημένα από θερμική επεξεργασία, χρώμα και styling. Αν περιμένετε πολύ, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να χρειαστεί να τα κόψετε πολύ περισσότερο από όσο θα θέλατε. Τρία σαφή σημάδια που υποδεικνύουν την ανάγκη κουρέματος είναι οι ξεφτισμένες άκρες, η δυσκολία στο χτένισμα και η απώλεια του σχήματος!

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MARA LAFONTAN (@maralafontan)

Keywords
Τυχαία Θέματα