Aυτές είναι οι αλλαγές στη ρουτίνα περιποίησης τον χειμώνα

12:25 6/2/2022 - Πηγή: InStyle

H ρουτίνα της περιποίησης χρειάζεται να αλλάζει με τις εποχές. Oι ανάγκες της επιδερμίδας διαφοροποιούνται ανάλογα με το κλίμα και γι’ αυτό καλό θα είναι να προσαρμόζετε σ’ αυτές τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε, όπως και τις συνήθειές σας.

Δεν χρειάζεται να παρατηρήσετε σημάδια αφυδάτωσης στην επιδερμίδα σας για να δράσετε ανάλογα. Αυτή την εποχή που οι θερμοκρασίες είναι ακόμη χαμηλές, υιοθετήστε το χλιαρό αντί για το πολύ ζεστό νερό στον καθαρισμό σας και επιλέξτε ένα πιο ήπιο σαπούνι και την ίδια στιγμή μία πιο πλούσια ενυδατική κρέμα. Αυτά προτείνουν και οι ειδικοί όταν πρόκειται

για το σωστότερο χειμωνιάτικο skincare.

Αφήστε στην άκρη το σκληρό αφρώδες καθαριστικό και δοκιμάστε ένα σε κρεμώδη υφή

Τα σκληρά κρεμώδη καθαριστικά προσώπου, που απομακρύνουν τους ρύπους εύκολα και γρήγορα, αλλά διαταράσσουν την ισορροπία στην επιφάνεια της επιδερμίδας δεν είναι must. Προτιμήστε τώρα ήπιες συνθέσεις που διατηρούν και την υγρασία στην επιδερμίδα. Αποφύγετε οπωσδήποτε προϊόντα που περιλαμβάνουν ισχυρά συστατικά και το πιο πιθανόν αφαιρούν τα λιπίδιά της. Τα gel και τα αφρώδη καθαριστικά είναι σχεδιασμένα για να αντιμετωπίζουν γενικότερα την λιπαρότητα και θέλουν προσοχή, καθώς δεν είναι πάντα η σωστότερη επιλογή για τους χειμερινούς μήνες, που η επιδερμίδα έχει τάση για ξηρότητα. Δοκιμάστε την υπέροχη και βελούδινη κρέμα καθαρισμού Hydrating Cream to Foam Cleanser της CeraVe.

Χρησιμοποιήστε μια πλούσια ενυδατική, αντί για ένα gel ενυδάτωσης

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι κρεμώδεις ενυδατικές κρέμες παρέχουν πιο πλούσια αίσθηση ενυδάτωσης στην επιδερμίδα, ενώ οι ενυδατικές σε μορφή gel έχουν πιο ελαφριά σύσταση με περισσότερο νερό, αλλ΄λιγότερα λιπίδια. Γι’ αυτό, οι πλούσιες ενυδατικές κρέμες καλύπτουν ιδανικά τις ανάγκες της επιδερμίδας το φθινόπωρο, αφού το ποσοστό λιπιδίων τους είναι υψηλότερο. Μια τέλεια επιλογή για την περίσταση είναι η Hydragenist της Lierac.

Αντικαταστήστε τη μάσκα με πηλό με μία πιο ενυδατική

Οι μάσκες από πηλό – ενώ καθαρίζουν εκπληκτικά τους πόρους – τείνουν να αφήνουν μια αίσθηση ξηρότητας σ’ αυτή, κάτι που δεν θέλετε όταν το κρύο είναι χαρακτηριστικό φαινόμενο της εποχής. Έτσι, αντικαταστήστε την μάσκα από πηλό με μία πλουσιότερη ενυδατική φόρμουλα, που θα αναζωογονήσει, αλλά και θα θρέψει σε βάθος την επιδερμίδα. Η Masque Mineral Desalterant της Vichy είναι φανταστική ως πρόταση.

Προτιμήστε ένα ενυδατικό toner κι αποφύγετε αυτό με βάση το οινόπνευμα

Ο καιρός θέλει ή καλύτερα απαιτεί έξτρα ενυδάτωση. Το toner, που περιλαμβάνει δραστικά συστατικά και οινόπνευμα, καλό θα ήταν να μείνει στο ράφι μέχρι την άνοιξη, καθώς οι ειδικοί επιμένουν να έχετε αυτή την περίοδο alcohol-free φόρμουλες, που δεν θα επιβαρύνουν την επιδερμίδα. Το Vinoclean Moisturising Toner της Caudalie είναι από τα αγαπημένα της εποχής.

Ό,τι κι αν επιλέγετε να κάνετε και για την επιδερμίδα σας, να το κάνετε με αγάπη. Να αφιερώνετε χρόνο στην περιποίησή σας και να περνάτε όμορφα έτσι απλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα