Andrea Fuentes: Αυτή είναι η ηρωίδα προπονήτρια που έσωσε την αθλήτριά της από βέβαιο θάνατο στην πισίνα

18:54 23/6/2022 - Πηγή: InStyle

Σοκ προκάλεσε η στιγμή που η προπονήτρια της ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης των ΗΠΑ βούτηξε στην πισίνα, για να ανασύρει μια από τις κολυμβήτριες, η οποία λιποθύμησε στη διάρκεια του προγράμματός της στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη.

AFP

Η Andrea Fuentes δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά, όταν είδε πως η Anita Álvarez βυθιζόταν στον πάτο της πισίνας χωρίς να αντιδρά. Βούτηξε με τα ρούχα όπως ήταν και άρπαξε την κολυμβήτριά της φέρνοντάς τη στην επιφάνεια, όπου έσπευσε βοηθός

του αγώνα για να βοηθήσει.

Tremendo susto en los Mundiales de Budapest: Anita Álvarez, rescatada tras desmayarse en el agua https://t.co/URtrEL0dY3 #FINABudapest2022 pic.twitter.com/TnMDEAAHN3

MARCA (@marca) June 22, 2022

Η Álvarez συμμετείχε στον τελικό του καλλιτεχνικού ελεύθερου σόλο όταν έχασε τις αισθήσεις της και βυθίστηκε στον πάτο, με την προπονήτριά της να αντιλαμβάνεται την επείγουσα κατάσταση και να σώζει την κολυμβήτρια.

Η Fuentes μιλώντας στη συνέχεια στο El Partidazo de Cope, τόνισε πως η αθλήτρια έμεινε δύο λεπτά χωρίς να αναπνέει και έτσι αποφάσισε να επέμβει. Επεσήμανε ακόμη ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τη βοήθησε. “Άλλη μια φορά έπρεπε επίσης να τη βοηθήσω, αλλά δεν ήταν τόσο σοβαρό. Οι γιατροί επιμένουν ότι όλα είναι καλά” είπε η θρυλική προπονήτρια.

Μετά την ανάσυρσή της από την πισίνα, η κολυμβήτρια δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από την ιατρική ομάδα και απομακρύνθηκε με φορείο.

Αναφέρθηκε ότι η Álvarez βρίσκεται εκτός κινδύνου, αλλά θα υποβληθεί σε διάφορες εξετάσεις για να βρεθεί η αιτία της λιποθυμίας, μετά τον μεγάλο τρόμο που βίωσαν οι παρευρισκόμενοι στον αγώνα.

Όπως δήλωσε στη Marca, η Fuentes “η Anita είναι πολύ καλύτερα. Πήδηξα στο νερό γιατί είδα ότι κανείς, κανένας ναυαγοσώστης, δεν πήδηξε μέσα. Φοβήθηκα λίγο γιατί δεν ανέπνεε, αλλά τώρα είναι καλά. Πρέπει να ξεκουραστεί. Αύριο θα ξεκουραστεί όλη μέρα και θα είναι πολύ καλά για τον τελικό της ομάδας”.

Photo by OLI SCARFF/AFP via Getty ImagesAndrea Fuentes, η ηρωίδα προπονήτρια

Ποια είναι όμως η Andrea Fuentes; Γεννήθηκε στις 7 Απριλίου 1983 στο Valls της Tarragona στην Ισπανία. Πρόκεται για την πρωταθλήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης και μάλιστα την πιο πολυβραβευμένη στην ιστορία της ισπανικής εθνικής ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης. Έχει τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια, έχει κατακτήσει 16 Παγκόσμια Πρωταθλήματα και 11 Ευρωπαϊκά. Μάλιστα, τα τέσσερα Ολυμπιακά της μετάλλια την κκαθιστούν την πιο πολυβραβευμένη Ισπανίδα Ολυμπιονίκη όλων των εποχών, μαζί με την Arantxa Sánchez Vicario και τη Mireia Belmonte.

Εντάχθηκε στην εθνική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης το 1999. Η Andrea έχει αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, του 2008 και του 2012, όπου κέρδισε τέσσερα μετάλλια στο ντουέτο γυναικών και στα ομαδικά αγωνίσματα γυναικών. Αποσύρθηκε από την ελίτ των αγώνων τον Ιανουάριο του 2013,επικαλούμενη την απογοήτευση ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης ανάμεσα στη Βασιλική Ισπανική Ομοσπονδία Κολύμβησης και την προπονήτρια της εθνικής ομάδας, Ana Tarrés. Από τότε που αποσύρθηκε, έγινε προπονήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης.

Αυτήν τη στιγμή είναι η επικεφαλής προπονήτρια της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ και συνεργάζεται παράλληλα με τη Reem Abdalazem.

Keywords
Τυχαία Θέματα