Aιγυπτιακή αστρολογία: Μήπως ανήκετε στην ομάδα Άνουμπις, του Όσιρις ή του Άμον-Ρα – Ποια είναι τα χαρακτηριστικά και πώς χωρίζονται χρονικά

08:58 6/10/2023 - Πηγή: InStyle

Ανάμεσα στις πολλές σχολές Αστρολογίας που υπήρξαν και αναπτύχθηκαν στο διάβα των αιώνων ως μια εσωτερική ανάγκη των ανθρώπων να μάθουν τα μελλούμενα και να επηρεάσουν ευμενώς τη ζωή τους, σημαντική θέση κατέχει η Αιγυπτιακή θεώρηση, που δεν είναι ωστόσο ευρέως γνωστή.

Από τον Ανδρέα Αντωνίου

Πώς χωρίζονται ανά χρονικές περιόδους τα ζώδια:

Χάπι 1-7/1, 19-28/6, 1-7/9, 18-26/11

Ίσις 11-31/3, 18-29/10, 19-31/12

Θοτ 1-19/4, 8-17/11

Άνουμπις 9-27/5, 29/9-13/7

Σεθ

18/5-18/6, 28/9-2/10

Χόρους 20/4-8/5, 12-19/8

Σεκμέτ 29/7-11/8, 30/10-7/11

Μπαστέτ 14-28/7, 23-27/9, 3-17/10

Γκέμπ 12-28/2, 20-31/8

Όσιρις 1-10/3, 27/11-18/12

Νουτ 22-31/1, 8-22/9

Άμον–Ρα 8-21/1, 1-11/2

Τι σημαίνουν όμως επί της ουσίας όλα αυτά τα άκρως …εξωτικά;Χάπι

Εξαιρετικά δημιουργικοί, ασκείτε στους γύρω σας έντονο μαγνητισμό, αγαπάτε δε την ομορφιά και την εξυπνάδα. Μελετάτε τη μεταφυσική, σας εντυπωσιάζει η επιστημονική ανάπτυξη και η γνώση, την οποία ευχαρίστως μεταλαμπαδεύετε. Παθιασμένες προσωπικότητες γενικά, όμως είστε ανεκτικοί άνθρωποι και από ένστικτο γνωρίζετε ποιοι τόποι και ποιοι χαρακτήρες σας ταιριάζουν.

Οι γυναίκες έχουν το μπλε σαν τυχερό χρώμα, οι άνδρες το κόκκινο.

Ίσις

Αποπνέετε ηρεμία, τύχη και… ειρήνη στο περιβάλλον σας. Αγαπάτε τον έρωτα και είστε μονίμως υπό την όχι πάντα ευχάριστη επιρροή των βελών του. Συνήθως είστε άνθρωποι ζεστοί, γενναιόδωροι και πονόψυχοι, γι΄ αυτό κάποιοι θα θελήσουν να σας εκμεταλλευθούν. Αρέσκεστε στις ανθρωπιστικές επιστήμες και απεχθάνεστε τη βία και τη δύναμη.

Τυχερά χρώματα το άσπρο για τους άνδρες και το μπλε για το γυναικείο φύλο.

Θοτ

Σας αρέσει να δουλεύετε σιωπηλά και μπορείτε να κάνετε τα πάντα χωρίς να υπολογίζετε κινδύνους για να πετύχετε αυτό που πιστεύετε, μακριά από επάρσεις και καυχησιολογίες. Έχετε τη διορατικότητα να ξεχωρίζετε το αυθεντικό από το ψεύτικο και απεχθάνεστε τη μικροπρέπεια, ενώ ο τομέας της έρευνας σας θέλγει εξαιρετικά. Πιστεύετε στην πολλή δουλειά και η τεμπελιά σας εξοργίζει.

Τυχερά χρώματα: Για τους άνδρες το ροζ και για τις γυναίκες το άσπρο.

Άνουμπις

Μπορείτε να κρατάτε μυστικά και στην αιγυπτιακή αστρολογία είστε ο φύλακας της γνώσης. Εμπνέετε εμπιστοσύνη και λατρεύετε τις παραδόσεις, βρίσκεστε δε υπό την ψυχολογική επίδραση της Σελήνης με συχνές μεταπτώσεις και βαθιά αγάπη για το μυστήριο και τις εν γένει ΄σκοτεινές΄ καταστάσεις. Μην είστε ωστόσο τόσο αυστηροί με τον εαυτό σας και μη γίνεστε μοιρολάτρες, κάτι που αφαιρεί από την αξιόλογη δύναμή σας.

Τυχερά χρώματα το γαιώδες μπεζ για τους άνδρες και το πορφυρό για τις γυναίκες.

Σεθ

Δεν τα μπορείτε καθόλου τα εμπόδια, είτε επαγγελματικά είναι αυτά, είτε αισθηματικά και αποπνέετε έναν αέρα ελευθερίας που πηγάζει από τη θαυμαστή αυτοπεποίθησή σας. Βαριέστε εύκολα και αλλάζετε πολλές φορές στόχους στη ζωή σας. Υπάρχουν πολλοί αποχωρισμοί στο μονοπάτι σας, εσείς όμως κρατάτε πάντα τα καλά από κάθε περίπτωση και πάντοτε περιμένετε τα καλύτερα από τον εαυτό σας και για τον εαυτό σας.

Τυχερά χρώματα, το μαύρο για τις γυναίκες και το τιρκουάζ για τους άνδρες.

Χόρους

Δίκαιοι και αυστηροί σε θέματα αξιών και ευθυνών δεν συμπαθείτε καθόλου τα…πλάγια μέσα. Δεν πρέπει να εμπιστεύεστε τους πάντες και βέβαια να μην αφήνετε την ακεραιότητά σας να γίνεται προϊόν εκμεταλλεύσεως από τους πονηρούς μιας και γίνεστε προβλέψιμοι και εν τέλει, αφελείς. Πιστεύετε ακράδαντα πως όποιος δεν διακινδυνεύει τίποτα, δεν έχει τελικά τίποτα!

Οι άνδρες του ζωδίου αγαπούν το κόκκινο της φωτιάς, οι δε γυναίκες το χρυσαφί χρώμα.

Σεκμέτ

Θα μπορούσατε ίσως να φέρεστε πιο ζεστά στους ανθρώπους και να μην είστε αυστηροί στα όρια της σκληρότητας πολλές φορές. Τακτικοί, μεθοδικοί και ψύχραιμοι μεν, αλλά αυτή η περηφάνια σας που ξεχειλίζει κάποιες στιγμές και χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά και τις πράξεις σας, μπορεί να δημιουργεί προβλήματα. Κάντε μια συνειδητή προσπάθεια να μην τους υποψιάζεστε όλους και να γίνετε πιο ξέγνοιαστοι.

Τα χρώματα που σας ταιριάζουν είναι το μπλε τιρκουάζ για τις γυναίκες του ζωδίου και το πράσινο για τους άνδρες.

Μπαστέτ

Διαθέτετε το χάρισμα της πειθούς, ικανό μαγνητισμό και μεγαλοψυχία και γοητεύετε καταλυτικά την ομήγυρη με τον τρόπο που σκέπτεστε και επικοινωνείτε. Εν τούτοις συνήθως δεν διεκδικείτε ό,τι σας αναλογεί και δεν εκμεταλλεύεστε τα ‘δώρα’ σας, παραμένοντας στη σκιά των περιστάσεων. Βγείτε λοιπόν μπροστά και κάντε τις απόψεις σας σαφείς και τις διεκδικήσεις σας απαιτητές, γιατί καλό το πνεύμα, αλλά και οι πρακτικές ανάγκες είναι εκ των ών ουκ άνευ, σήμερα.

Τυχερό χρώμα για τις γυναίκες το γκρι και για τους άνδρες, το κίτρινο του κρόκου.

Γκεμπ

Είστε πολύ οργανωτικοί άνθρωποι, έχετε σταθερότητα χαρακτήρα και διαθέτετε ρητορική δεινότητα που μπορεί να ηρεμήσει κάθε ταραγμένη ψυχή, για τούτο και πολλές φορές κάνετε τον εξομολογητή στους άλλους, με θαυμαστά αποτελέσματα. Αλίμονο όμως σε αυτούς που δεν θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους απέναντί σας. Γίνεστε αμείλικτοι. Όπως φροντίζετε πολύ και κυριολεκτικά φωτίζετε τους άλλους, καλό θα ήταν να φωτίσετε και τον δικό σας εσωτερικό κόσμο για να απαλύνετε τις δικές σας στενοχώριες.

Τα χρώματα που σας ταιριάζουν είναι το βιολετί στους άνδρες και το βερικοκί στις γυναίκες.

Όσιρις

Διανύετε το μονοπάτι της ζωής σας με σιγουριά και σωφροσύνη συλλέγοντας γνώση από παντού. Παρά τον αθέμιτο -πολλές φορές- ανταγωνισμό που συναντάτε καθημερινά, κατορθώνετε να βγαίνετε από δύσκολες καταστάσεις με την αξιοπρόσεκτη σοφία που διαθέτετε και τη σύνεσή σας, που σας προσφέρουν την καλύτερη λύση έστω και την τελευταία στιγμή. Μην είστε ασταθείς στις αντιδράσεις σας και φροντίστε να κάνετε καλύτερη διαχείριση του χρόνου σας γιατί… κυλάει γρήγορα!

Τυχερά χρώματα, το κίτρινο για το ανδρικό φύλο, το πράσινο για το γυναικείο.

Νουτ

Συχνές μεταπτώσεις που σας καθιστούν ‘μυστήρια τρένα΄ για τους γύρω σας, προφανής καλλιτεχνική φύση με έντονες ευαισθησίες και ίσως εξεζητημένη συμπεριφορά, αλλά και μια ανασφάλεια που φαίνεται ξεκάθαρα ότι φωλιάζει στα μύχια της ψυχής σας, είναι το τρίπτυχο που σας χαρακτηρίζει στα μάτια των τρίτων. Κυνηγάτε την τέλεια ισορροπία -πράγμα ανέφικτο- ως εκ τούτου γίνεστε ονειροπόλοι, ενώ συχνά πέφτετε σε μελαγχολίες και έντονες μεταβολές συμπεριφοράς. Μην περιθωριοποιείτε τον εαυτό σας επειδή έτσι, απλώς τον αδικείτε.

Τυχερά χρώματα, το καφέ για άνδρες, το κόκκινο της φωτιάς για τις γυναίκες.

Άμον -Ρά

Ως εκπρόσωποι του πιο σημαντικού αρχαίου αιγυπτιακού Θεού, δεν μπορεί παρά να είστε ‘ευλογημένα’ άτομα. Έξυπνοι και προπαντός αλτρουιστές, δεν νιώθετε ποτέ φόβο και δύσκολα κάτι ή κάποιος σας αντιστέκεται για πολύ. Αποτελείτε μια αληθινή ευλογία για εκείνους που θα σας συναντήσουν στο δρόμο τους, εσείς εν τούτοις, πρέπει πάντα να είστε επί ποδός για να μην προδώσετε ποτέ τον περίφημο ηθικό σας κώδικα. Ζείτε τα πάντα σε υπερθετικό βαθμό και δεν περνάτε ποτέ απαρατήρητοι.

Τυχερά χρώματα, για τις γυναίκες το πορτοκαλί, για δε τους άνδρες το κίτρινο.

Keywords
Τυχαία Θέματα