Adrian Appiolaza: Αυτός είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Moschino

10:19 1/2/2024 - Πηγή: InStyle

Ανατρεπτικός, ανατρεπτικός, ανατρεπτικός. Εξωφρενικά ταλαντούχος, εκκεντρικός, dog father, ταξιδιάρα ψυχή. Κυρίες και κύριοι, ο κύριος Adrian Appiolaza, ο νέος creative director του Moschino.

Φυσικά, ο κόσμος της μόδας, δε «σκόνταψε» χθες στο όνομα αυτό. Ο γεννημένος στην Αργεντινή Adrian, έχει στο βιογραφικό του συνεργασίες με βαριά ονόματα του χώρου, όπως McQueen,

Phoebe Philo και Mrs Prada. Και πλέον είναι το νέο δημιουργικό αφεντικό του ιταλικού οίκου, Moschino.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adrian Appiolaza (@adrianappiolaza)

Η ανάληψη ωστόσο των καθηκόντων του, είναι σαφώς γλυκόπικρη καθώς αναλαμβάνει θέση μετά και την απροσδόκητη απώλεια τον περασμένο Νοέμβριο, του τελευταίου creative director, Davide Renne. Πριν μάλιστα ο τελευταίος προλάβει να παρουσιαστεί τη πρώτη του συλλογή. Ο Renne είχε επιλεγεί για να καλύψει τη θέση μετά τη σοκαριστική αποχώρηση του Jeremy Scott, τον Μάρτιο του 2023.

Credit: @adrianappiolaza/Instagram

«Με την άφιξή του στη Moschino, ο Adrian φέρνει μαζί του έναν μοναδικό πλούτο εμπειρίας, δημιουργικότητας και γνώσης της ιστορίας της μόδας που θα συμβάλει καθοριστικά στο να γραφτεί ένα υπέροχο νέο κεφάλαιο στην περιπέτεια του brand που ίδρυσε ο Franco Moschino». Αναφέρει σε δήλωσή του ο Massimo Ferretti, εκτελεστικός πρόεδρος του Aeffe Group, όπου ανήκει και ο Moschino.

Από τις νότες, στις κλωστές και το design

Ο σχεδιαστής βλέπει το φως της ζωής το 1972 στην Αργεντινή και δη στο Μπουένος Άιρες. Η πρώτη του επαφή με κλωστές και υφάσματα ήταν μέσω της γιαγιάς του, η οποία διατηρούσε ραφτάδικο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adrian Appiolaza (@adrianappiolaza)

Ανήσυχο πνεύμα από την εφηβεία, ταξιδεύει στη Βρετανία με στόχο μια καριέρα στη μουσική.

«Την εποχή που η μουσική σκηνή στο Μάντσεστερ ανθούσε, με ώθησε να φανταστώ ένα άλλο σύμπαν, φαινομενικά μακρινό, όπου μπορούσα να εκφραστώ όπως ποτέ άλλοτε», θα έλεγε σε συνέντευξή του.

Στο Λονδίνο, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, φοιτά στο Central Saint Martins για σπουδές στο σχέδιο μόδας. Το ένα έφερε το άλλο και γρήγορα ανέλαβε θέση ως junior design για τον Alexander McQueen και τον Miguel Adrover. Αλλά ήταν η Phoebe Philo που πίστεψε με δύναμη στο ταλέντο του το 2002, την οποία ο σχεδιαστής ευγνωμονεί για τη στροφή της καριέρας του.

Από εκεί, ο σχεδιαστής μεταπηδά στη Miu Miu από το 2006, και στη συνέχεια στη Louis Vuitton ως senior designer για τον Marc Jacobs το 2010.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adrian Appiolaza (@adrianappiolaza)

Μια γρήγορη επιστροφή στην Chloé ως design director το 2012. Πριν τον Moschino, ο Appiolaza ήταν από το 2014, ready-to-wear design director του οίκου Loewe.

Keywords
Τυχαία Θέματα