8 τρόποι για να ενυδατώσετε τα ξηρά γόνατα και τους ξηρούς αγκώνες

23:36 29/1/2024 - Πηγή: InStyle

Οι αγκώνες και τα γόνατα αποτελούν συχνά τα σημεία που υποφέρουν περισσότερο από ξηρότητα, καθιστώντας τα τελείως αφυδατωμένα και πολλές φορές τραυματισμένα. Πολλοί παράγοντες μπορεί να προκαλούν αυτό το πρόβλημα, όπως η τριβή, η πίεση, τα νεκρά κύτταρα, η έκθεση στον ήλιο, η γενετική προδιάθεση, το έκζεμα, ή άλλες δερματικές παθήσεις. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πώς δεν μπορούμε να τα ενυδατώσουμε ή τουλάχιστον να τους προσφέρουμε μια ανακούφιση.

8 tips για ξηρούς
αγκώνες και γόναταΑνίχνευση του προβλήματοςΠροστασία από την τριβήΧρήση άλφα ή βήτα υδροξυοξέωνΕνυδάτωσηΧρήση υδροκορτιζόνης με συνταγήΑποφυγή ξηρού καθαρισμούΠροσοχή στις κρέμες λεύκανσηςΧρήση φυσικών συστατικώνΑνίχνευση του προβλήματος

Για να επιλύσετε αποτελεσματικά το πρόβλημα, είναι σημαντικό να ανιχνεύσετε τον πραγματικό λόγο πίσω από τη ξηροδερμία του δέρματος στα συγκεκριμένα σημεία. Μια επίσκεψη στον δερματολόγο θα σας λύσει όλες σας τις απορίες.

Προστασία από την τριβή

Εάν η τριβή είναι το κύριο πρόβλημα, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε φυσικούς φραγμούς, όπως ρούχα ή προστατευτικά επιθέματα, για να αποφύγετε τραύματα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Natalie‘s Cosmetics Body Care (@nataliescosmeticsofficial)

Χρήση άλφα- ή βήτα-υδροξυοξέων

Η επίμονη ζημιά στο δέρμα μπορεί να αντιμετωπιστεί με χρήση υδροξυκινονών όπως το γλυκολικό οξύ, προκειμένου να διαλύσουν τα νεκρά κύτταρα. Ένα ισχυρό επίσης συστατικό είναι η ρετινόλη που μπορεί να επαναφέρει τη φυσιολογική ανανέωση των κυττάρων της επιδερμίδας.

Ενυδάτωση

Κρατήστε το δέρμα ενυδατωμένο χρησιμοποιώντας πλούσιες ενυδατικές κρέμες με έλαια όπως η λανολίνη. Ιδανικά, οι πιο παχύρρευστες συνθέσεις, έχουν και καλύτερα αποτελέσματα.

Χρήση υδροκορτιζόνης με συνταγή

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η εφαρμογή ενός προϊόντος υδροκορτιζόνης, με συνταγή πάντα, μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματική λύση για τον έλεγχο της ζημιάς και του φλεγμονώδους προβλήματος.

Αποφύγετε τον ξηρό καθαρισμό

Παρά την αντίθετη εντύπωση, ο ξηρός καθαρισμός των αγκώνων και των γονάτων δεν είναι καλή ιδέα. Η χρήση ακατάλληλων εργαλείων ή προϊόντων με κόκκους μπορεί να επιδεινώσει τη ζημιά και να οδηγήσει σε πάχυνση και σκούρυνση του δέρματος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kylie Skin by Kylie Jenner (@kylieskin)

Προσοχή στις κρέμες λεύκανσης

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η χρήση κρεμών λεύκανσης με υδροκινόνη μπορεί να μην είναι κατάλληλη. Ενώ η υδροκινόνη είναι εγκεκριμένη από το FDA για χρήση σε ορισμένα προϊόντα. Η συνεχής χρήση για περισσότερο από δύο μήνες μπορεί να προκαλέσει αποθέσεις σκούρου υλικού στο δέρμα.

Χρήση φυσικών συστατικών

Για φροντίδα και ενυδάτωση, επιλέξτε προϊόντα περιποίησης με φυσικά συστατικά όπως έλαια φυτικής προέλευσης, βούτυρα, αλόη βέρα και μέλι. Αυτά τα συστατικά χαρίζουν ενυδάτωση και αναζωογόνηση στο δέρμα σας, χωρίς να προκαλούν αρνητικές επιπτώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα