5 θεατρικές παραστάσεις που αξίζει να δείτε αυτόν τον χειμώνα

10:27 4/12/2021 - Πηγή: InStyle

Τον τελευταίο καιρό οι θεατρικές παραστάσεις έχουν επιστρέψει στις ζωές μας. Ύστερα από αρκετούς μήνες απουσίας, τα θέατρα έχουν ξαναγεμίσει με κόσμο και λειτουργούν κανονικά – τηρώντας πάντα όλα τα απαραίτητα μέτρα. Αυτό το γεγονός μας χαροποιεί ιδιαίτερα, διότι μας είχε λείψει να μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις παραστάσεις από κοντά.

Οι ωραιότερες βιβλιοθήκες της Ευρώπης

“Θεωρώ το θέατρο τη μεγαλύτερη τέχνη όλων… τον πιο άμεσο τρόπο με τον οποίο ένας άνθρωπος μπορεί να μοιραστεί με κάποιον άλλον την

αίσθηση του τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος” είχε πει ο Oscar Wilde, ο διάσημος Ιρλανδός μυθιστοριογράφος και ποιητής, και εμείς συμφωνούμε απολύτως. Δεδομένου λοιπόν ότι τον φετινό χειμώνα παίζονται πολλές παραστάσεις στην Ελλάδα, σας συγκεντρώσαμε τις πέντε αγαπημένες μας.

ΚΙ ΑΠΟ ΣΜΥΡΝΗ… ΣΑΛΟΝΙΚΗ

της Μιμής Ντενίση

Μια παραγωγή του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»

Λίγα λόγια για το έργο

Η αρχόντισσα της Σμύρνης Φιλιώ Μπαλτατζή και τα παιδιά της φυγαδεύονται από τη φλεγόμενη Σμύρνη και, μετά από μεγάλες περιπέτειες, καταλήγουν στη Μακεδονία και από εκεί στη Θεσσαλονίκη.

Η ανέλιξη των προσφύγων από την απόλυτη φτώχεια σε μια καινούρια αξιοπρεπή ζωή, η προσπάθειά τους να γίνουν ένα με τ’ αδέλφια τους στην Ελλάδα, η άνοδος και η πτώση της ακμάζουσας Εβραϊκής κοινότητας, δίνονται ανάγλυφα μέσα από τους χαρακτήρες. Το έργο είναι μια μεγάλη νωπογραφία της εποχής με φόντο την πολιτική κατάσταση μέσα από προσωπικές ιστορίες και με τη μουσική της εποχής από τα σεφαραδίτικα, μέχρι τα ρεμπέτικα και τον Αττίκ, να αναδεικνύουν τις αισθητικές και πολιτιστικές αντιθέσεις ανάμεσα σε ντόπιους και πρόσφυγες.

Η έκθεση “Retrospectrum” του Bob Dylan θα παρουσιάζεται στο Patricia & Phillip Frost Art Museum

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μιμή Ντενίση (@mimi_denissi)

Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ

Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ

του Μπομαρσέ, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο περίφημος Φίγκαρο εμφανίζεται για πρώτη φορά στη θεατρική πινακοθήκη ως ένας μυθικός χαρακτήρας τυχοδιώκτη πονηρού καταφερτζή, αλλά και ονειροπόλου, ο οποίος ήταν προάγγελος μιας επανάστασης που έμελλε να αλλάξει τον κόσμο.

Installation art: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα τρισδιάστατα έργα

Η ιστορία του έργου μπαίνει ανάμεσα στη διαμάχη του γέρο Ντοτόρε Μπαρτόλο και του νεότερού του κόμη Αλμαβίβα που μάχονται για το ποιος θα καταφέρει να παντρευτεί την πανέμορφη Ροζίνα. Παρά τις μάταιες προφυλάξεις του Μπαρτόλο, ο Φίγκαρο με τα πανέξυπνα τεχνάσματά του καταφέρνει ώστε ο αριστοκράτης κόμης Αλμαβίβα να κερδίσει την πανέμορφη Ροζίνα κι ως εκ τούτου στο τέλος να νικήσει ο έρωτας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Theaternow (@theaternow.gr)

Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!

του Γιώργου Καπουτζίδη

ΘΕΑΤΡΟ ΗΒΗ

Λίγα λόγια για το έργο

Ένας ανομολόγητος έρωτας που κρατάει είκοσι χρόνια. Ένας γάμος που διαλύεται από μία απιστία. Κι ένας άλλος που αναβάλλεται επ’ αόριστον, αλλά κανείς δεν τολμά να το πει στον γαμπρό. Ένας πρώην, ένας νυν, αναρίθμητα ραντεβού μέσω ίντερνετ κι ένα σπίτι που όσο περνά η ώρα… πλημμυρίζει. Κυριολεκτικά. Και πριν βουλιάξουν οριστικά, θα πρέπει να πούνε την αλήθεια. Όλοι σε όλους. Η συνέχεια επί σκηνής…

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ykapoutzidis (@ykapoutzidis)

Η ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ

Του Μάκη Δελαπόρτα και του Στέλιου Παπαδόπουλου στο θέατρο ΒΕΜΠΟ

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα, αφιερωμένο στη χρυσή εποχή της ελληνικής επιθεώρησης, μέσα από κωμικά κείμενα, χορευτικά και τραγούδια, των σπουδαιότερων επιθεωρήσεων που άφησαν εποχή στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.

Αστραφτερά κοστούμια με κρινολίνα, φτερά, πούπουλα, μποά, φράκα και ημίψηλα καπέλα, μπαλέτα, μεγαλοπρεπείς σκάλες, φαντασμαγορικά σκηνικά, αυθεντικές μουσικές και τραγούδια, με μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών και τραγουδιστών του σημερινού μουσικού μας θεάτρου, έρχονται να μας ταξιδέψουν στον κόσμο της ΚΥΡΙΑΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Theatro Vempo (@theatrovempo)

ΤΟ ΜΙΝΟΡΕ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Σκηνοθεσία Τάκης Τζαμαργιάς

Λίγα λόγια για το έργο

Φιλίες, έρωτες, μάχη για την επιβίωση, λογοκρισία, διώξεις, αδιέξοδα, επιτυχία. Ό,τι και να πει κανείς για τους ρεμπέτες είναι λίγο. Μιλάει το έργο τους. Μιλούν τα τραγούδια που μας παρηγόρησαν όταν έπρεπε, που μας συνεπήραν κάποια θλιβερά δειλινά, που τα αγαπήσαμε γιατί μας συγκίνησαν. Ακριβώς γι’ αυτό ανεβαίνει το «Μινόρε». Για να μας μιλήσει με τον τρόπο που μόνο το θέατρο μπορεί.

Ένας νεαρός με μόνη περιουσία ένα «ζητιανόξυλο», το μπουζούκι του, φτάνει φυγάς από τη Σύρο στον Πειραιά. Ο ρεμπέτης ξάδερφός του και η κομπανία του τον υποδέχονται. Μια δυναμική Σμυρνιά κι ο τεκές της τον αγκαλιάζουν. Ένα μουσικοθεατρικό οδοιπορικό μέσα στα σκοτάδια και τους καπνούς του Πειραιά του ‘30, για τους ρεμπέτες, τους ανυπότακτους, τους ανθρώπους του περιθωρίου, που λυτρώθηκαν μέσα από τη μουσική τους και την έφεραν από «την υπόγεια την ταβέρνα» στα σαλόνια, στις καρδιές μας, στα χείλια μας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Theaternow (@theaternow.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα
5 θεατρικές παραστάσεις που αξίζει να δείτε αυτόν τον χειμώνα,