Υπάρχουν ενδείξεις ότι η Όμικρον είναι πιο μολυσματική και λιγότερο σοβαρή από τη Δέλτα

του Grady McGregor

Οι πρώτες μελέτες της παραλλαγής Όμικρον του COVID υποδηλώνουν ότι το εξαιρετικά μεταλλαγμένο στέλεχος του COVID-19 ενδέχεται να προκαλεί λιγότερο σοβαρές λοιμώξεις από προηγούμενες παραλλαγές όπως η Δέλτα, αλλά ο ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Δρ. Anthony Fauci προειδοποίησε να μην βγουν οριστικά συμπεράσματα για ένα στέλεχος που ο κόσμος έμαθε μόλις πριν από 12 μέρες.

Το Σάββατο, το Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας της Νότιας Αφρικής δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με μια έξαρση που προκαλείται από την Όμικρον στην

περιοχή Tshwane στη βόρεια επαρχία Gauteng της Νότιας Αφρικής, μια από τις πρώτες περιοχές στον κόσμο όπου η Όμικρον έχει ξεπεράσει τη Δέλτα ως το κυρίαρχο στέλεχος. Οι ερευνητές έγραψαν ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες υπήρξε μια «εκθετική» αύξηση των κρουσμάτων, αλλά η αύξηση δεν αντιστοιχεί σε σημαντική αύξηση των νοσηλειών και των θανάτων.

«Ο σχετικά χαμηλός αριθμός νοσηλειών πνευμονίας με COVID-19 στους θαλάμους γενικής φροντίδας, υψηλής περίθαλψης και ΜΕΘ αποτελεί μια πολύ διαφορετική εικόνα σε σύγκριση με την αρχή των προηγούμενων κυμάτων», ανέφερε η έκθεση, εξετάζοντας δεδομένα από το συγκρότημα του Περιφερειακού Νοσοκομείου Steve Biko & Tshwane.

Το νοσοκομειακό συγκρότημα είπε ότι δέχτηκε 166 ασθενείς με COVID-19 μεταξύ 14 Νοεμβρίου και 29 Νοεμβρίου, μια «απότομη αύξηση» από τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Ωστόσο, η έκθεση ανέφερε ότι η πλειονότητά τους ήταν «τυχαίες» διαγνώσεις, που προέρχονταν από ασθενείς που δεν έπασχαν από συμπτώματα σχετιζόμενα με τον COVID-19, αλλά υποβλήθηκαν σε εξέταση λόγω της πολιτικής του νοσοκομείου να ελέγχει όλους τους ασθενείς για COVID-19. Στις 2 Δεκεμβρίου, το συγκρότημα είπε ότι 38 ασθενείς είχαν εισαχθεί στην πτέρυγα COVID-19, έξι από τους οποίους ήταν εμβολιασμένοι, 24 μη εμβολιασμένοι και οκτώ με άγνωστη κατάσταση εμβολιασμού.

Από τις περιπτώσεις, μόνο ένας ασθενής με COVID-19 χρειάστηκε οξυγόνο, αλλά οι γιατροί είπαν ότι ο ασθενής χρειάστηκε το οξυγόνο για μια ασθένεια που δεν σχετίζεται με τον COVID-19.

Ο Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων της κυβέρνησης των ΗΠΑ, λέει ότι τον ενθαρρύνουν τα προκαταρκτικά στοιχεία που προέρχονται από τη Νότια Αφρική.

«Αν και είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε πραγματικά οριστικές δηλώσεις σχετικά με αυτό, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλος βαθμός σοβαρότητας», δήλωσε ο Fauci στο CNN την Κυριακή.

Το νοσοκομείο της Νότιας Αφρικής λέει ότι θα περάσουν τουλάχιστον δύο εβδομάδες μέχρι οι ειδικοί να μπορέσουν να βγάλουν ασφαλέστερα συμπεράσματα σχετικά με τη σοβαρότητα των κρουσμάτων της Όμικρον, καθώς ο αριθμός των νοσηλευομένων θα μπορούσε να «αλλάξει σημαντικά» μέχρι τότε.

Ωστόσο, τουλάχιστον προς το παρόν, οι Νοτιοαφρικανοί αξιωματούχοι είναι αισιόδοξοι ότι η παραλλαγή ενδέχεται να μην επιφέρει ισχυρό πλήγμα στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της χώρας.

To άρθρο Υπάρχουν ενδείξεις ότι η Όμικρον είναι πιο μολυσματική και λιγότερο σοβαρή από τη Δέλτα δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα