Βύρων Νικολαϊδης (PeopleCert): Στόχος μας να γίνουμε decacorn

09:09 7/7/2022 - Πηγή: Fortune

Αύξηση προσωπικού, εξαγορές και ενίσχυση οικονομικών μεγεθών χαρακτηρίζουν τη φετινή πορεία της PeopleCert, η οποία από unicorn φιλοδοξεί να μετατραπεί σε decacorn! Ήδη η αποτίμησή της ανέρχεται σε 7 δις ευρώ και, όπως τόνισε ο Ιδρυτής της, Βύρων Νικολαϊδης, το ενδιαφέρον του στρέφεται στην εξαγορά άλλων φορέων πιστοποιήσεων, ή σε κάποια νεοφυή εταιρεία τεχνολογίας από το διεθνές start up

οικοσύστημα που θα του δώσει ισχυρό προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο 2021, η PeopleCert εξαγόρασε το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της AXELOS Limited που δραστηριοποιείται στη διενέργεια εξετάσεων και πιστοποίησης επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων, έναντι του ποσού των 450 εκατ. ευρώ.

«Με την κίνηση αυτή ήταν σαν να  εξαγοράσαμε το αφεντικό μας. Ως όμιλος είμαστε σε mood εξαγορών και να είστε σίγουροι ότι θα έχουμε να ανακοινώσουμε σημαντικά νέα μέσα στο 2022» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολαϊδης.

Η εταιρεία του βρίσκεται σε οίστρο ανάπτυξης και αυτή τη στιγμή με καθεστώς πλήρους απασχόλησης είναι περί τα 920 άτομα, 96% εκ των οποίων είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου και το 80% κατοικεί στην Ελλάδα. Σεβόμενος τις αρχές της συμπερίληψης και της διαφορετικότητας, ο Έλληνας επιχειρηματίας έχει δημιουργήσει ένα μείγμα προσωπικό 50% -50% άνδρες – γυναίκες, ποσοστό το οποίο ισχύει και σε ότι αφορά τις διοικητικές θέσεις.

«Θεωρούμαστε ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες εργοδότες, όταν μόλις το 2% των δραστηριοτήτων μας αφορά στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι να γίνει η Ελλάδα συνώνυμο της ψηφιακής αναβάθμισης, όπως είναι για παράδειγμα η Εσθονία. Ως όμιλος διαθέτουμε και την πείρα και την τεχνογνωσία για να βοηθήσουμε οποιαδήποτε κυβέρνηση. Πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί παγκοσμίως να είναι top σε επίπεδο δεξιοτήτων σε μια πενταετία από σήμερα. Τρέχουμε ήδη αντίστοιχα έργα στην Αυστραλία με ιδιαίτερη επιτυχία».

Εστιάζοντας στον ρόλο που καλούνται να παίξουν οι επιχειρήσεις σε επίπεδο ψηφιακού μετασχηματισμού και εκπαίδευσης του προσωπικού τους στις νέες ψηφιακές δεξιότητες που επιτάσσει η εποχή, ο κ. Νικολαϊδης τόνισε πως στο εξωτερικό το 80% των πιστοποιήσεων το πληρώνουν οι ίδιες οι επιχειρήσεις, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα είναι πολύ χαμηλό.

«Μας χαροποιεί ότι σταδιακά ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις να επενδύουν στην κατάρτιση του προσωπικού τους. Κάθε χρόνο σημειώνεται μια αύξηση της τάξης του 200% σε επίπεδο γλωσσομάθειας. Έχουμε μάθει να είμαστε χρόνια μπροστά από την εποχή μας. Αυτό που βλέπουμε για το μέλλον είναι ότι οι πιστοποιήσεις θα είναι πιο σημαντικές από τα ίδια τα πτυχία».

Κατέληξε λέγοντας πως κάποτε οι εξετάσεις αντιπροσώπευαν το 97% του τζίρου, ενώ φέτος το εν λόγω ποσοστό, μετά την εξαγορά της AXELOS που τους μετέτρεψε σε έναν από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους στην Ελλάδα, έχει υποχωρήσει  στο 75%.

To άρθρο Βύρων Νικολαϊδης (PeopleCert): Στόχος μας να γίνουμε decacorn δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα