Βusiness as a platform for change: Το CEO Initiative επανέρχεται στις 26 Νοεμβρίου

12:44 4/8/2020 - Πηγή: Fortune

Τον Νοέμβριο του 2019, στο πλαίσιο του πρώτου CEO Initiative Forum, το Fortune Greece σε συνεργασία με την εταιρεία Tsomokos, έφερε στον δημόσιο διάλογο τον τρόπο που οι επιχειρήσεις, τα κοινωφελή ιδρύματα και η πολιτεία καλούνται να διευρύνουν το κοινωνικό τους αποτύπωμα, με στόχο έναν βιώσιμο και πιο δίκαιο κόσμο.

Τότε, το ενδεχόμενο μιας πανδημίας υπήρχε μόνο ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Όταν τον Φεβρουάριο του 2020 ήρθε η πανδημία,

το CEO Initiative φάνηκε εκ των υστέρων ότι όχι μόνο ήταν προάγγελος, αλλά και επιταχυντής του εταιρικού και ψηφιακού μετασχηματισμού που συντελείται, με στόχο τη μεγιστοποίηση του θετικού κοινωνικού αποτυπώματος και της οικονομικής αξίας των εταιρειών. Ήταν, ακόμη, προάγγελος για τις συνέργειες μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαιτήθηκε να λειτουργήσουν συμπληρωματικά.

Ο ιός συνεχίζει να βρίσκεται ανάμεσά μας και οι επιπτώσεις της πανδημίας στην κοινωνία και την οικονομία είναι ισχυρές. Το «όλοι μαζί» γίνεται αναγκαίο περισσότερο από ποτέ. Ο σεβασμός στον συνάνθρωπο, η ενότητα, η αλληλεγγύη, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την αναχαίτισή του. Και όχι μόνο για τους προφανείς υγειονομικούς λόγους. Η νέα πραγματικότητα που αναδύεται και η βαθιά ύφεση που καταγράφεται σε όλο τον πλανήτη απαιτούν μια συνδυασμένη δράση των υπερεθνικών φορέων, των εθνικών κυβερνήσεων, του ιδιωτικού τομέα, αλλά και των ίδιων των κοινωνιών.

Η ευαισθησία, η αλληλεγγύη και η κοινωνική ενσυναίσθηση που επέδειξαν οι επιχειρηµατικοί ηγέτες στην πανδημία αποτελούν πλέον τα αναπόσπαστα χαρακτηριστικά της ηγεσίας στον 21ο αιώνα. Αυτήν τη στιγμή δεν ζούμε απλώς την Ιστορία, αλλά την γράφουμε.  Και καλούμαστε «να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία» για ένα ασφαλέστερο και καλύτερο αύριο. Γιατί ξέρουμε ότι πρέπει να αλλάξουν όλα για να υπάρχουμε. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Και αυτό το στοίχημα μπορούμε όλοι μαζί να το κερδίσουμε.

Στο πλαίσιο αυτό, το CEO Initiative επιστρέφει από Σεπτέμβριο με μια σειρά από web discussions στον «πυρήνα» των οποίων βρίσκονται η Υγεία, η Οικονομία, η Κλιματική Κρίση, η Αλληλεγγύη, η Εκπαίδευση, η Τεχνολογία, η Ηγεσία.

Κορυφώνεται στις 26 Νοεμβρίου με ένα διαδραστικό event στο Ballroom της Μεγάλης Βρετανίας*, στο οποίο οι επιχειρηματικοί ηγέτης, partners και members του CEO Initiative, θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις δεσμεύσεις τους για δημιουργία αξίας για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, τροποποιώντας τη στρατηγική και το επιχειρηματικό τους μοντέλο, προς έναν νέο εταιρικό σκοπό.

Δείτε όλα όσα έγινα στο CEO Initiative το 2019 ΕΔΩ

* Παρακολουθούμε τις υποδείξεις της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και ενημερωνόμαστε διαρκώς για την εξέλιξη της κατάστασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα