Τζεν Ψάκι: Η Ελληνοαμερικανίδα δημοσιογράφος που θα έχει ρόλο-κλειδί στο επιτελείο του Μπάιντεν

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επέλεξε γυναίκες που διετέλεσαν υψηλόβαθμα στελέχη της προεκλογικής του εκστρατείας και συμβούλους για να ηγηθούν του επικοινωνιακού επιτελείου του Λευκού Οίκου, το οποίο θα αποτελείται μόνον από γυναίκες.

Η πρώην διευθύντρια Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα Τζεν Ψάκι θα είναι η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, ενώ η εκπρόσωπος της προεκλογικής του εκστρατείας Κέιτ Μπέντινγκφιλντ θα είναι η διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου.

Το

Ψάκι είναι ιρλανδικής, ελληνικής και πολωνικής καταγωγής. Γεννήθηκε στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο του Γκρίνουιτς το 1996 και το Κολέγιο του William & Mary το 2000. Η Ψάκι έχει καταγωγή της από τη Μεσσηνία, από την πλευρά του πατέρα της, Δημήτρη Ψάκη.

Η Τζένιφερ Ψάκι έχει ήδη ρόλο στην ομάδα μεταβίβασης εξουσίας στον Τζο Μπάιντεν, εκφράζοντας πρόσφατα την ανησυχία της, σε δηλώσεις της στο NBC, για το γεγονός ότι δεν υπάρχει η προβλεπόμενη διαδικασία ενημέρωσης από την απερχόμενη διακυβέρνηση, σε θέματα όπως η εθνική ασφάλεια αλλά και η διαχείριση της πανδημίας.

Η Ψάκη ξεκίνησε την καριέρα της το 2001 με εκστρατείες επανεκλογής των Δημοκρατών της Αϊόβα, Tom Harkin για τη Γερουσία των ΗΠΑ και του Tom Vilsack για κυβερνήτη. Η Ψάκη έγινε τότε αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου στην προεδρική εκστρατεία του Τζον Κέρι το 2004. Από το 2005 έως το 2006, η Ψάκη υπηρέτησε ως διευθύντρια επικοινωνιών στον εκπρόσωπο των ΗΠΑ Τζόζεφ Κρόουλι και περιφερειακή γραμματέας Τύπου για την Επιτροπή Εκστρατείας του Δημοκρατικού Κογκρέσου.

Η στενή συνεργασία με τον Μπάρακ Ομπάμα

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του γερουσιαστή των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα το 2008, η Ψάκη υπηρέτησε ως γραμματέας Τύπου ταξιδιού. Αφού ο Ομπάμα κέρδισε τις εκλογές, η Ψάκη ακολούθησε τον Ομπάμα στον Λευκό Οίκο ως Αναπληρώτρια Γραμματέας Τύπου και προήχθη σε Αναπληρώτρια Διευθύντρια Επικοινωνιών στις 19 Δεκεμβρίου 2009. Στις 22 Σεπτεμβρίου 2011, η Ψάκη άφησε αυτήν τη θέση για να γίνει ανώτερη αντιπρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος στην Ουάσιγκτον, στο γραφείο της εταιρείας δημοσίων σχέσεων Global Strategy Group.

Η ίδια έγραψε στο Twitter: «Είναι μεγάλη μου τιμή να εργάζομαι ξανά για τον Τζο Μπάιντεν, έναν άνδρα που εκπροσώπησα τα χρόνια της κυβέρνησης Ομπάμα-Μπάιντεν και παρακολούθησα να συμβάλει καίρια στην οικονομική ανάκαμψη και στην ανοικοδόμηση των σχέσεών μας με τους εταίρους μας, αλλά και να εμποτίζει με ενσυναίσθηση και ανθρωπιά κάθε σύσκεψη στην οποία ήμουν παρούσα».

Honored to work again for @JoeBiden, a man I worked on behalf of during the Obama-Biden Admin as he helped lead economic recovery, rebuilt our relationships with partners (turns out good practice) and injected empathy and humanity into nearly every meeting I sat in.

— Jen Psaki (@jrpsaki) November 29, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα