Το Reddit μπαίνει – επιτέλους – στο χρηματιστήριο

της Jessica Mathews

Το Reddit ανακοίνωσε στα μέσα Δεκεμβρίου ότι κατέθεσε εμπιστευτικά αίτηση για δημόσια εγγραφή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, πράγμα που σημαίνει ότι το δίκτυο ανταλλαγής μηνυμάτων πίσω από το r/WallStreetBets θα γίνει τελικά δημόσιο.

Παρόλο που μπορεί να υπήρξε μια αναμονή, κανείς δεν πρέπει να εκπλαγεί με την είδηση. Μετά τον πιο πρόσφατο γύρο χρηματοδότησής του τον Αύγουστο – ο οποίος έδωσε στο Reddit μια διψήφια αποτίμηση

– ο διευθύνων σύμβουλος Steve Huffman δήλωσε στους New York Times ότι αυτή η προοπτική ήταν ένα πολύ πιθανό ενδεχόμενο. Στη συνέχεια, στις αρχές Σεπτεμβρίου, το Reuters ανέφερε ότι η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης βρισκόταν σε αναζήτηση επενδυτικών τραπεζιτών και δικηγόρων για μια δημόσια εγγραφή.

Δεν είναι σαφές αν η αγορά για αρχικές δημόσιες προσφορές είναι τόσο καυτή όσο ήταν το καλοκαίρι. Οι μισές από τις εταιρείες που έχουν βγει στο χρηματιστήριο φέτος έχουν πέσει κάτω από την τιμή διάθεσης. Άλλα κοινωνικά δίκτυα κινούνται πτωτικά – το Snap έχει υποχωρήσει περισσότερο από 7% από τον Ιανουάριο και το Twitter έχει υποχωρήσει περισσότερο από 20%. Την ίδια στιγμή, το Facebook (Meta) έχει αυξηθεί σχεδόν 28% και ο S&P 500 κινείται ακριβώς σε αυτούς τους ρυθμούς με άνοδο 27% από τον Ιανουάριο.

Αλλά ανεξάρτητα από το πώς τα πάει η ευρύτερη αγορά, το Reddit βρίσκεται σε μια αναπτυξιακή έξαρση. Τα διαφημιστικά του έσοδα αναμένεται να φτάσουν τα 350 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους – τουλάχιστον διπλάσια από αυτά του 2020, δήλωσαν στο The Information άτομα με γνώση του θέματος, και η εταιρεία λέει ότι είναι σε καλό δρόμο για να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ετήσια διαφημιστικά έσοδα μέχρι το 2023.

Επίσης, στρέφεται περισσότερο στο βίντεο και προσλαμβάνει στελέχη σαν …τρελή, προσθέτοντας μόλις φέτος νέο οικονομικό διευθυντή, διευθυντή λογιστηρίου, αντιπρόεδρο επιχειρηματικής ανάπτυξης, αντιπρόεδρο επιχειρηματικού μάρκετινγκ, αντιπρόεδρο κοινότητας, διευθυντή προϊόντων και διευθυντή ασφάλειας πληροφοριών!

Η εταιρεία έχει διεθνοποιηθεί τα τελευταία δύο χρόνια, ανοίγοντας γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, στον Καναδά και στην Αυστραλία. Στα τέλη Οκτωβρίου ανακοίνωσε ότι θα εγκατασταθεί στο Βερολίνο, το οποίο θα είναι το πρώτο της γραφείο σε μη αγγλόφωνη χώρα.

Όλα αυτά ακούγονται υπέροχα, αλλά ακόμα δεν έχουμε δει τους πραγματικούς αριθμούς. Ποτέ δεν ξέρεις ακριβώς τι μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια η διαδικασία – συνήθως προκύπτουν διάφορες εκπλήξεις.

Και κάτι που αναρωτιέμαι είναι πώς θα αντιδράσουν οι χρήστες του Reddit – και η ίδια η εταιρεία – σε μια δημόσια εγγραφή. Μια μεγάλη γοητεία του Reddit είναι η χαλαρή του «αύρα». Ενδεικτικά, η εταιρεία άρχισε να δίνει μεγάλη έμφαση στη διαφήμιση πριν από μόλις έξι χρόνια.

Με άλλα λόγια, παραμένει άγνωστο κατά πόσο η εταιρική αυτή προσωπικότητα θα πληγεί από μια είσοδο στο χρηματιστήριο.

To άρθρο Το Reddit μπαίνει – επιτέλους – στο χρηματιστήριο δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα