Τέλος η πανδημία σε 6-8 μήνες, προβλέπει Έλληνας καθηγητής του πανεπιστημίου John Hopkins

Την πεποίθηση του ότι η πανδημία σε 6-8 μήνες θα έχει λάβει τέλος, εξέφρασε ο Έλληνας καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο John Hopkins, Παναγιώτης Γαλιατσάτος, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

«Έχουμε το εμβόλιο, θεραπείες, τα φάρμακα της Merck και της Pfizer, οπότε πιστεύω ότι η πανδημία θα φύγει σε 6-8 μήνες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής εκτιμώντας ωστόσο, ότι ο κορωνοϊός θα παραμείνει

στα φτωχότερα μέρη του κόσμου.

Υπογράμμισε δε τη σημασία του εμβολιασμού σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας, καθώς μαζί θα συνδράμουν στη λήξη της πανδημίας: «Πρέπει να εμβολιστούμε ώστε ο οργανισμός μας να είναι πιο «έξυπνος» απέναντι στον ιό. Έτσι θα είμαστε έτοιμοι απέναντι στο κίνδυνο και μαζί με τις μάσκες, η πανδημία θα φύγει».

Τόνισε επίσης, πως πρέπει οι γιατροί να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου ώστε να μεταβεί μαζικότερα στα εμβολιαστικά κέντρα.

«Βλέπω τους ασθενείς που θέλουν να ζήσουν, θα νικήσει ο άνθρωπος γιατί έχουμε την απάντηση απέναντι στο μικρόβιο» είναι το αισιόδοξο μήνυμα που στέλνει ο καθηγητής.

To άρθρο Τέλος η πανδημία σε 6-8 μήνες, προβλέπει Έλληνας καθηγητής του πανεπιστημίου John Hopkins δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα