Τα νέα βίντεο του YouTube θα επιτρέπουν σε θεατές και διαφημιστές να επιλέγουν τις δικές τους περιπέτειες

19:12 13/4/2019 - Πηγή: Fortune

του Lucas Shaw

Το YouTube αναπτύσσει βίντεο του στυλ «επέλεξε-τη-δική-σου-περιπέτεια», σύμφωνα με το Bloomberg, εξερευνώντας μια νέα μορφή αφήγησης που θα μπορούσε να αυξήσει τους θεατές και τις πωλήσεις διαφημίσεων για τον μεγαλύτερο ιστότοπο βίντεο στον κόσμο.

Ένα νέο τμήμα

στην εταιρεία θα αναπτύξει διαδραστικά προγράμματα και ειδικές ζωντανές εκπομπές υπό τον Ben Relles, ανέφερε η εταιρεία (που ανήκει στη Google) την περασμένη Τρίτη. Ο Relles, ο οποίος εργάστηκε στο YouTube για οκτώ χρόνια, μόλις ξεκίνησε στο πόστο του και εξακολουθεί να διερευνά τους καλύτερους τρόπους ώστε οι θεατές του YouTube να συμμετέχουν σε ιστορίες.

Οι παραγωγοί προσπαθούν εδώ και χρόνια να λένε ιστορίες που επιτρέπουν στους θεατές να επιλέγουν διαφορετικά φινάλε, αλλά μόλις πρόσφατα η τεχνολογία προχώρησε αρκετά ώστε να προσελκύσει μεγάλες επενδύσεις από μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο των μέσων ενημέρωσης.

«Έχουμε πλέον εκπληκτικά νέα εργαλεία και ευκαιρίες για να δημιουργήσουμε και να αφηγηθούμε πολυεπίπεδες και αλληλεπιδραστικές ιστορίες», ανέφερε σε δήλωσή της η Susanne Daniels, επικεφαλής πρωτότυπου προγράμματος του YouTube. «Ο Ben έχει μια διαισθητική και βάσει εμπειρίας κατανόηση του πώς η πλατφόρμα μπορεί να ενισχύσει το περιεχόμενο, γεγονός που τον καθιστά την ιδανική επιλογή για την ανάπτυξη αυτού του συναρπαστικού νέου τμήματος».

Το Netflix έχει αναπτύξει μια σειρά διαδραστικών εκπομπών για παιδιά και τον περασμένο Δεκέμβριο κυκλοφόρησε το Black Mirror: Bandersnatch, το πρώτο διαδραστικό πρόγραμμα για ενήλικες. Και πέρυσι η Walmart επένδυσε 250 εκατομμύρια δολάρια σε μια κοινοπραξία με την Eko, η οποία παράγει διαδραστικές σειρές.

Η Selectco, ένας εκδότης βιβλίων για παιδιά, κατέχει το εμπορικό σήμα του “Choose Your Own Adventure” και έχει υποβάλλει αγωγή κατά του Netflix, ζητώντας αποζημίωση ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Το Netflix έχει ζητήσει από τον δικαστή να απορρίψει την υπόθεση υποστηρίζοντας ότι «Η ιδέα μιας συσκευής αφήγησης στην οποία οι αναγνώστες ή οι θεατές κάνουν τις δικές τους επιλογές δεν προστατεύεται από το νόμο περί εμπορικών σημάτων».

Το YouTube έχει πειραματιστεί ήδη με διαδραστικές διαφημίσεις. Όμως, το διαδραστικό πρόγραμμα – με πολλαπλές δυνητικές ιστορίες – απαιτεί μια πολύ μεγαλύτερη επένδυση για να εξασφαλιστεί η φόρτωση επιλογών χωρίς buffering. Το Netflix έχει δημιουργήσει μια τεχνολογία που θυμάται τις επιλογές που κάνουν οι χρήστες κατά τη διάρκεια μιας ιστορίας.

Το YouTube αναδιαρθρώνει το προσωπικό προγραμμάτων του στο πλαίσιο μιας νέας στρατηγικής. Η εταιρεία έχει περιορίσει τις φιλοδοξίες της στις πρωτότυπες εκπομπές με σενάριο, προς όφελος χαμηλού κόστους reality και ζωντανών εκδηλώσεων.

Όμως, το YouTube, που ανήκει στη Google της Alphabet Inc., δεν παραιτείται εντελώς από το πρωτότυπο περιεχόμενο. Η εταιρεία θα ανακοινώσει μια νέα αρχή σε μια εκδήλωση στη Νέα Υόρκη σε λίγες εβδομάδες και συνεχίζει να αγοράζει πρότζεκτ από παραγωγούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα