Τα Green Panda απέκτησαν… scooter

17:13 9/6/2021 - Πηγή: Fortune

Να παρακινήσει, ακόμη και τους πιο αναποφάσιστους χρήστες, να προβούν σε ανακύκλωση του κινητού τους τηλεφώνου, απολαμβάνοντας όλα τα ανταποδοτικά οφέλη που η συγκεκριμένη κίνηση συνεπάγεται, έχει βάλει ως στόχο η Green Panda.

Οι «πράσινοι αρκούδοι», τα ΑΤΜ που βρίσκονται ήδη σε 30 καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος στην Αττική στα οποία μόλις προστέθηκε και το πρώτο κατάστημα από το δίκτυο της Wind,

αποκτούν scooter για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων του κέντρου.

«Μας ενδιαφέρει πολύ η εμπειρία του καταναλωτή και θεωρούμε ότι όσο πιο μεγάλη ευκολία του προσφέρουμε, τόσο καλύτερα εκπαιδεύεται στο κομμάτι της ανακύκλωσης. Σήμερα εγκαινιάζουμε την υπηρεσία Green Panda Scooter, η οποία απευθύνεται σε κατοίκους του κέντρου της Αθήνας. Αντί δηλαδή να πάει κάποιος σε ένα μηχάνημα ATM για να ανακυκλώσει την παλιά του συσκευή, θα μπορεί να καλεί έναν εκπρόσωπο της εταιρείας μας, ο οποίος με το scooter του θα καταφθάνει, το πολύ σε μια ώρα στο σημείο, για να κάνει επιτόπου αξιολόγηση του κινητού και να δώσει το αντίτιμο στον ιδιοκτήτη του» λέει στο fortunegreece.com ο Φάνης Κουτουβέλης, εκ των Ιδρυτών της Green Panda.

Η κίνηση αυτή είναι ματ καθώς αυξάνονται οι τρόποι πρόσβασης σε μια υπηρεσία που μόλις τα τελευταία δύο χρόνια έχει αρχίσει να διεισδύει στην ελληνική αγορά. Υπενθυμίζεται πως μέσω των υφιστάμενων ATM’s οι χρήστες ανακυκλώνουν το κινητό τους στο μηχάνημα, παίρνοντας επιτόπου τα χρήματα που αντιστοιχούν στην υφιστάμενη αξία του και αυτό μόλις σε 3 λεπτά.

Η ελληνική startup, έχει λάβει 3 διεθνείς πατέντες ευρεσιτεχνίας σε Αμερική και Ευρώπη και έχει ήδη καταφέρει να ανακυκλώσει χιλιάδες smartphones.

Χάρη σε αυτή την έξυπνη ιδέα εξασφάλισε 1,5 εκατ. ευρώ στον πρώτο γύρο χρηματοδότησής της, κεντρίζοντας το ενδιάφέρον angel investors, στην πλειοψηφία τους C-level στελέχη στο χώρο των τηλεπικοινωνιών από τη Β. Αμερική και την Ευρώπη. Η εταιρεία – επιχειρηματικό δημιούργημα των Φάνη Κουτουβέλη (Intale) και Άλεξ Βρατσκίδη (Persado & Upstream) – έχει ανακυκλώσει περισσότερα από 5.000 smartphones.

«Τελειώνουμε την πρώτη φάση του πιλοτικού προγράμματος για την Ελλάδα. Υπάρχουν στα σκαριά νέες μεγάλες συνεργασίες που θα είναι ανακοινώσιμες από Φθινόπωρο και θα μας επιτρέψουν να κάνουμε τα επόμενα βήματα. Έχουμε υλοποιήσει μόλις το 10%-20% όσων έχουμε σκεφτεί να κάνουμε» τονίζει ο κ. Κουτουβέλης.

Κάθε χρόνο το smartphones σας χάνει μεγάλο μέρος της αξίας του

Σύμφωνα με τον κ. Κουτουβέλη, ένα καινούριο Samsung χάνει κάθε χρόνο το 33% της αξίας του και ένα iPhone το 22%. Επομένως γιατί να το κρατάτε στο συρτάρι και να μην το αξιοποιήσετε αποταμιεύοντας χρήματα για τη συσκευή που επιθυμείτε να αποκτήσετε;

Κάποια κινητά μάλιστα μπορεί να είναι απαρχαιωμένα τεχνολογικά και η μόνη χρησιμότητά τους να έγκειται στην αξιοποίησή τους ως ανταλλακτικά. Ακόμη όμως και αν έχετε στην κατοχή σας ένα smartphone νέας γενιάς το οποίο έχει σημαντικές φθορές και το κόστος αποκατάστασης ισούται με εκείνο της αγοράς νέου κινητού, τότε η απάντηση στο δίλλημα του τι να το κάνω, είναι σαφώς η ανακύκλωση.

«Από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας προκύπτει ότι τα πιο δημοφιλή κινητά προς ανακύκλωση είναι τα Samsung και ακολουθούν τα iPhone. Οι καταναλωτές μπορούν να πάρουν από 3 έως 700 ευρώ, ανάλογα με την παλαιότητα της συσκευής, την κατάστασή της, με τον μέσο όρο να κυμαίνεται γύρω στα 60 ευρώ» καταλήγει ο κ. Κουτουβέλης.

To άρθρο Τα Green Panda απέκτησαν… scooter δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα