Στο Μαξίμου σήμερα ο Μάριο Ντράγκι- Τι θα συζητηθεί στη συνάντηση με Μητσοτάκη
Στη συνάντηση Μητσοτάκη- Ντράγκι αναμένεται να συζητηθεί μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο ένταξης της Ελλάδας στον δεύτερο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης (QE 2).
Αν και το αξιόχρεο της χώρας μας εξακολουθεί να απέχει τουλάχιστον τρεις κλίμακες από την επενδυτική διαβάθμιση (κάτι που είναι προϋπόθεση για συμμετοχή στο QE, υπάρχει ένα «παράθυρο». Η ΕΚΤ υπό τη νέα
H συζήτηση αναμένεται να επεκταθεί και το «καυτό» ζήτημα των κόκκινων δανείων ενώ τις τελευταίες ημέρες διεξάγεται ένας μαραθώνιος διεργασιών προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως ώστε το «Hercules Project», η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για τη δημιουργία Asset Protection Scheme (APS) να γίνει νόμος του ελληνικού κράτους.
Η συζήτηση θα επεκταθεί και στο «καυτό» μέτωπο των κόκκινων δανείων. Η μείωσή τους ανάγεται σε κομβικό σημείο τόσο για τη «γαλάζια» κυβέρνηση, όσο και για τις τράπεζες, καθώς αποτελεί τον καταλύτη για την επίτευξη υψηλότερων και διατηρήσιμων ρυθμών ανάπτυξης που χρειάζεται η ελληνική οικονομία.
Χθες ο Μ. Ντράγκι, που αποχωρεί στα τέλη του μήνα από την ΕΚΤ, κατά την ομιλία του στην Ακαδημία Αθηνών, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν οι κατάλληλες πολιτικές, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να επιτευχθεί η πραγματική σύγκλιση της Ελλάδας με τις υπόλοιπες αναπτυγμένες οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπεραμύνθηκε για μια ακόμη φορά, της πολιτικής αρνητικών επιτοκίων και ποσοτικής χαλάρωσης που υιοθέτησε η ΕΚΤ επί ημερών του, υποστηρίζοντας ότι «θα πρέπει να εφαρμόζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα».
Επίσης το βράδυ της Τρίτης, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Μάριο Ντράγκι. Στο δείπνο παραβρέθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και άλλοι.
«Πιστεύω ακράδαντα ότι τα βιβλία Ιστορίας θα αναφέρουν ότι ο Μάριο Ντράγκι συνέβαλε στη διάσωση του ευρώ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, στη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης» ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας στο χαιρετισμό του κατά το δείπνο. Ο κ. Στουρνάρας υπενθύμισε ότι στις 26 Ιουλίου 2012, με την ιστορική φράση του, «η ΕΚΤ θα κάνει ό, τι χρειάζεται για τη διάσωση του ευρώ», μετρίασε τις πολύ ασταθείς αγορές ομολόγων, οι οποίες είχαν ήδη αρχίσει να τιμολογούν τη διάλυση του ευρώ.
Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Βοιωτία για τη θεμελίωση του νέου εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος του Ομίλου Μυτιληναίος.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Θανάσης Αλευράς: Αποκάλυψε το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει
- Tι δείχνουν τα εκκαθαριστικά των συντάξεων
- Ποιοι συμμετέχουν στη σημερινή 24η απεργία
- Οι φορολογικοί έλεγχοι και ο παραλογισμός της παροχής σε είδος
- Ξηλώνει πασαλάκια από Λεωφόρο Στρατού και Μητροπόλεως ο δήμος
- Πόσο σοβαρές είναι οι κύστεις στην ωοθήκη
- Ισραήλ: Στο φως ψηφιδωτό που απεικονίζει ένα από τα θαύματα του Ιησού
- Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα- Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
- Χειρόφρενο σήμερα στον ΟΑΣΘ- Δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας
- Στο Μαξίμου σήμερα ο Μάριο Ντράγκι- Τι θα συζητηθεί στη συνάντηση με Μητσοτάκη
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Fortune
- Τελευταία Νέα Fortune
- Στο Μαξίμου σήμερα ο Μάριο Ντράγκι- Τι θα συζητηθεί στη συνάντηση με Μητσοτάκη
- Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις σήμερα- Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
- Ντράγκι: Πολιτικές για να ενισχυθεί η πραγματική σύγκλιση της Ελλάδας με την ΕΕ
- Μάριο Ντράγκι στην Ακαδημία Αθηνών: Ζωτικής σημασίας να υπάρχουν οι κατάλληλες πολιτικές για την επίτευξη της σύγκλισης
- Πόλεμος νεύρων στις ΗΠΑ για τους μάρτυρες στην υπόθεση παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ
- Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση στον Πέτρο Τατσόπουλο
- ΟΑΕΔ: Ειδικό πρόγραμμα για τις τουριστικές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πτώχευση της Thomas Cook
- Παράνομη κρίθηκε η αυριανή απεργία των ναυτεργατικών σωματείων – Επιμένουν τα σωματεία πως θα μείνουν δεμένα τα πλοία
- Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί η κατάρρευση της Thomas Cook στις θυγατρικές της σε Γαλλία και Βέλγιο
- Το Stranger Things επιστρέφει με 4η σεζόν
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Σε δύσκολο «φεγγάρι» οι ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες
- Άσχημα μπήκε (ξανά) ο Οκτώβριος για τα χρηματιστήρια
- Κλιμακώνονται σήμερα οι απεργιακές κινητοποιήσεις
- Στουρνάρας: Καθοριστική η συμβολή Ντράγκι στην αποφυγή του Grexit
- Κινηματογράφος: Ταινία 80΄ για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στις 31 Οκτωβρίου
- Ουραγός η Ελλάδα στο δείκτη Φορολογικής Ανταγωνιστικότητας
- Τέλος στην εγκατάλειψη της Ακρόπολης: Αναβατόριο και νέοι φωτισμοί σε λίγους μήνες
- Απεργία: Τι ώρα θα κλείσει το κέντρο λόγω των συγκεντρώσεων
- Χ. Βαφειάς: Πούλησε κι άλλο μικρό πλοίο LPG η StealthGas
- Σειρήνες συναγερμού στις 11.00 – Μην ανησυχήσετε, είναι άσκηση