Στις 19:00 το πρώτο exit poll για τις Ευρωεκλογές – Δείτε live τα αποτελέσματα από το υπουργείο Εσωτερικών

18:27 26/5/2019 - Πηγή: Fortune

Στις κάλπες προσέρχονται από το πρωί οι ψηφοφόροι στην Ελλάδα και σε ακόμη 20 χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να εκλέξουν τους νέους εκπροσώπους τους στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Στα υπόλοιπα επτά κράτη-μέλη της Ε.Ε. η εκλογική διαδικασία έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες.

Το εκλογικό σώμα ψηφίζει για περιφερειακές, δημοτικές και ευρωεκλογές. Όμως, η πρώτη αίσθηση του εκλογικού αποτελέσματος θα δοθεί στις 19:00, όταν και θα δημοσιευθεί το exit poll.

Όπως έχει συμφωνηθεί, τα ιδιωτικά κανάλια (Alpha, ANT1, Open Beyond, Star και ΣΚΑΪ) θα προβάλλουν κοινά αποτελέσματα, δηλαδή ένα ενιαίο exit poll.

H ΕΡΤ αποφάσισε να προβάλει τη δική της εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος σε συνεργασία με την Kapa Research.

Η ψηφοφορία διεξάγεται κανονικά και χωρίς προβλήματα σε όλα τα εκλογικά κέντρα της χώρας, τόνιζαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές του γραφείου του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.

Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει από νωρίς το πρωί επικοινωνία με όλους τους δήμους της επικράτειας, οι εκπρόσωποι των οποίων ανέφεραν στο Υπουργείο ότι ουδέν πρόβλημα υπάρχει στην εκλογική διαδικασία. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στα εκλογικά κέντρα όλων των μεγάλων αστικών κέντρων έχουν τοποθετηθεί δίπλα στον δικαστικό αντιπρόσωπο δύο γραμματείς. για τη διευκόλυνση του έργου του.

Τα όποια προβλήματα με την απουσία μελών των εφορευτικών επιτροπών, σημειώνουν οι πηγές, είναι διαχρονικά και συμβαίνουν σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες μέχρι σήμερα.

Το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθεί περίπου στις 22:00 εκτός απροόπτου.

Σε λίγο τέλος χρόνου!


ψ
Η
Φ
Ι
Σ
Ε
#αυτήτηφοράψηφίζω #ekloges2019

— Ευρωπαϊκή Επιτροπή (@EEAthina) 26 Μαΐου 2019

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός σε ανακοίνωσή του επισημαίνει από την ενημέρωση που έχει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών από τους Δικηγόρους δικαστικούς αντιπροσώπους, αλλά και από τους κατά τόπο Εφόρους, μέχρι αυτή την ώρα η ψηφοφορία εξελίσσεται ομαλά σε όλα σχεδόν τα εκλογικά τμήματα της Επικράτειας.

Όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έχουν αναλάβει και εκτελούν τα καθήκοντά τους από την έναρξη της διαδικασίας και τα όποια περιορισμένης έκτασης κενά έχουν καλυφθεί από αναπληρωματικούς, αναφέρει ο πρόεδρος του ΔΣΑ και προσθέτει:

«Το πρόβλημα της μη εμφάνισης μερικών μελών κάποιων εφορευτικών επιτροπών έχει αντιμετωπισθεί με επιτυχία από τους δικαστικούς αντιπροσώπους, τους δύο (2) γραμματείς που προβλέφθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών για τα μεγάλα αστικά κέντρα και τον ένα (1) στα υπόλοιπα, και τους εκλογικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι συνδράμουν στην εκλογική διαδικασία στα πλαίσια που προβλέπει η εκλογική νομοθεσία»

Keywords
Τυχαία Θέματα