Στην Ελβετία βρίσκεται ίσως το πιο γλυκό μουσείο του κόσμου

20:02 17/9/2020 - Πηγή: Fortune

Η Lindt άνοιξε ένα νέο Μουσείο σοκολάτας στην Ελβετία που θυμίζει το μυθιστορηματικό εργοστάσιο σοκολάτας του Willy Wonka. Το Μουσείο, με έδρα το Keilberg, κοντά στη Ζυρίχη, άνοιξε στις 13 Σεπτεμβρίου και ταυτόχρονα αποτελεί το μεγαλύτερο κατάστημα σοκολάτας Lindt στον κόσμο.

Το Lindt Home

of Chocolate σχεδιάστηκε από την αρχιτεκτονική εταιρεία Atelier Brückner και μοιάζει με το εργοστάσιο σοκολάτας του Willy Wonka από το βιβλίο του Roald Dahl που μεταφέρθηκε και στην μεγάλη οθόνη. Με ύψος 9,3 μέτρα, το φουαγιέ έχει το ψηλότερο σιντριβάνι σοκολάτας στον κόσμο με 1.000 λίτρα υγρής σοκολάτας να ρέουν.

AFP

Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν σε μια έκθεση 1.500 τ.μ, όπου το κάθε δωμάτιο έχει διαφορετικές πτυχές του κόσμου της σοκολάτας.   Στην αίθουσα της Ιστορίας της Σοκολάτας, ο επισκέπτης μπορεί να μάθει τα πάντα γύρω από τη σοκολάτα, καλύπτοντας ένα διάστημα 5.000 ετών.

Στο δωμάτιο «Swiss Pioneers», οι Ελβετοί πρωτοπόροι δείχνουν πως έγινε η χώρα γνωστή στον κόσμο ως «σπίτι σοκολάτας».

Το Μουσείο προσφέρει επίσης εργαστήρια, όπου μπορεί να σχεδιάσει ο καθένας τη δική του λαχταριστή σοκολάτα.

Ένας από τους κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών, ο Ελβετός Ρότζερ Φέντερερ πρωταγωνιστεί σε βίντεο, στο οποίο κάνει τη δική του επίσκεψη στο εργοστάσιο σοκολάτας.

Keywords
Τυχαία Θέματα