Στα 2,8 δισ. δολάρια τα κέρδη της BP το β’ τρίμηνο- Οι προβλέψεις για το γ’ τρίμηνο

11:13 30/7/2019 - Πηγή: Fortune

Καλύτερα του αναμενόμενου ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η BP για το β’ τρίμηνο, καθώς τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,8 δισ. δολάρια, έναντι των 2,5 δισ. δολαρίων που προέβλεπαν αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

Το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο η BP είχε εμφανίσει καθαρά κέρδη 2,8 δισ. δολάρια ενώ το α’ τρίμηνο του 2019 τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 2,4 δισ. δολάρια.

Η παραγωγή του β’ τριμήνου

αυξήθηκε σε 3,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως, 4% υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

Η εταιρεία δήλωσε πως αναμένει η παραγωγή του γ’ τριμήνου να είναι χαμηλότερη σε σχέση με το β’ τρίμηνο, αντανακλώντας τις δραστηριότητες συντήρησης καθώς και την επίπτωση που είχε ο τυφώνας Barry στις δραστηριότητες στον Κόλπο του Μεξικού.

Η BP σημείωσε επίσης πως οι τιμές του Brent το β’ τρίμηνο διαμορφώθηκαν κατά μέσο όρο γύρω στα 69 δολάρια το βαρέλι, από 63 δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο, χαμηλότερα όμως από τα 74 δολάρια το βαρέλι κατά το β’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η γαλλική Total ανακοίνωσε πτώση 19% στα καθαρά κέρδη β’ τριμήνου, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 2,9 δισ. δολάρια, ενώ προανήγγειλε την πώληση περιουσιακών στοιχείων 5 δισ. δολαρίων.

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της BP, o CFO της, Brian Glivary, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, λέγοντας πως η BP έχει από τις 10 Ιουλίου να περάσει δικά της δεξαμενόπλοια από τα Στενά Ορμούζ και δεν σκοπεύει βραχυπρόθεσμα να περάσει πλοία που φέρουν τη σημαία της από τα στενά. Ωστόσο, συνεχίζει να μεταφέρει πετρέλαιο από την περιοχή, χρησιμοποιώντας ναυλωμένα δεξαμενόπλοια.

Keywords
Τυχαία Θέματα