Ρωσικά assets 30 δισ. ευρώ έχουν κατασχεθεί από ευρωπαϊκές χώρες

20:01 8/4/2022 - Πηγή: Fortune

Περιουσιακά στοιχεία ύψους 29,5 δισ. ευρώ (32,1 δισ. δολάρια) που συνδέονται με Ρώσους και Λευκορώσους ιδιώτες και εταιρείες έχουν παγώσει οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τότε που υιοθετήθηκαν οι πρώτες κυρώσεις εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η ειδική ομάδα της ΕΕ που είναι υπεύθυνη για το πάγωμα και τις κατασχέσεις των assets (Task Force “Freeze and Seize”) δήλωσε ότι πάνω από τα μισά κράτη μέλη της Ενωσης την έχουν ενημερώσει για τα μέτρα που έχουν λάβει στο πλαίσιο της επιβολής κυρώσεων.

Τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία, μεταδίδει το Bloomberg,

περιλαμβάνουν σκάφη, ελικόπτερα, ακίνητα και έργα τέχνης αξίας σχεδόν 6,7 δισ. ευρώ. Επιπλέον, η ΕΕ έχει μπλοκάρει συναλλαγές αξίας περίπου 196 δισ. ευρώ, δήλωσε η Επιτροπή.

«Η υιοθέτηση κυρώσεων δεν αρκεί. Είναι σημαντικό να παρακολουθούμε την πρόοδό μας και να επιβάλλουμε στην πράξη την πολιτική μας», δήλωσε ο επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς. «Προτρέπω όλα τα κράτη μέλη, και όσα δεν το έχουν κάνει, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιβολή κυρώσεων και χωρίς καθυστέρηση να τα αναφέρουν στην Επιτροπή».

Από το παραπάνω διάγραμμα προκύπτει ότι Βέλγιο και Λουξεμβούργο διαγκωνίζονται για την ευρωπαϊκή πρωτιά στην επιβολή και εφαρμογή κυρώσεων, ενώ αντίθετα η Γερμανία δείχνει μάλλον φειδωλή.

To άρθρο Ρωσικά assets 30 δισ. ευρώ έχουν κατασχεθεί από ευρωπαϊκές χώρες δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα