Ρεκόρ κερδοφορίας για τη Saudi Aramco, ενώ οι τιμές πετρελαίου και η παραγωγή κάνουν «άλμα»

11:21 15/5/2022 - Πηγή: Fortune

Η Saudi Aramco σημείωσε τα υψηλότερα κέρδη από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο εκμεταλλευόμενη την άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

Η Aramco, η οποία την περασμένη εβδομάδα ξεπέρασε την Apple Inc. και έγινε η πιο πολύτιμη εισηγμένη εταιρεία στον κόσμο, ακολούθησε ανταγωνιστές, όπως η Shell Plc και η BP Plc

καταγράφοντας μεγάλη αύξηση κερδών, χάρις και στο άλμα του αργού στα 110 δολάρια το βαρέλι μετά την επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Η κρατικά ελεγχόμενη Aramco είχε καθαρά κέρδη 39,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από 21,7 δισεκατομμύρια δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Η εταιρεία επωφελήθηκε όχι μόνο από την αναρρίχηση του πετρελαίου κατά περίπου 45% φέτος, αλλά και από τη σταδιακή αύξηση της παραγωγής της που ήταν κατά μέσο όρο 10,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, σημειώνοντας αύξηση 20% από έτος σε έτος.

To άρθρο Ρεκόρ κερδοφορίας για τη Saudi Aramco, ενώ οι τιμές πετρελαίου και η παραγωγή κάνουν «άλμα» δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα