Προβληματισμός στη Γερμανία για τη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson

16:35 13/4/2021 - Πηγή: Fortune

Η είδηση για αναστολή χορήγησης του Johnson & Johnson στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει ανησυχία στη διεθνή κοινότητα για το μέλλον του εμβολίου. Στη Γερμανία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Χάνο Κάουτς, δεν έχει αποφασιστεί ακόμα πως οι αρχές θα διαχειριστούν το ζήτημα.

Ο Κάουτς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της ενημέρωσης των συντακτών, παρέπεμψε στο Ινστιτούτο «Πάουλ Έρλιχ», το οποίο, όπως είπε, είναι αρμόδιο για

το θέμα. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της Βαυαρίας δήλωσε πως θα συνεχίσει τη χορήγηση του εμβολίου. Ερωτώμενος σχετικά με την απόφαση του κρατιδίου της Βαυαρίας, ο κ. Κάουτς διευκρίνισε ότι οι εισηγήσεις του Ινστιτούτου έχουν ομοσπονδιακή ισχύ.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, την Τρίτη, οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ ζήτησαν την προληπτική «άμεση διακοπή» της χρήσης του εμβολίου Covid-19 της Johnson & Johnson, μετά την εμφάνιση σπάνιων περιστατικών θρόμβωσης.

To άρθρο Προβληματισμός στη Γερμανία για τη χορήγηση του εμβολίου της Johnson & Johnson δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα