Προβληματισμός για περιστατικά μυοκαρδίτιδας έπειτα από εμβολιασμό με Moderna

10:13 21/8/2021 - Πηγή: Fortune

Προβληματισμό γεννούν περιστατικά μυοκαρδίτιδας τα οποία ερευνάται για το αν συνδέονται με εμβόλια mRNA.

Ήδη τους τελευταίους δύο μήνες, οι υγειονομικές αρχές στις ΗΠΑ και το Ισραήλ συνέδεσαν σπάνιες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας – δηλαδή φλεγμονές της καρδιάς – με τα εμβόλια που παράγονται από την Pfizer και τη Moderna.

Πρόσφατα, μάλιστα, η Washington

Post δημοσίευσε έκθεση που ισχυρίζεται ότι το εμβόλιο της Moderna μπορεί να σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας σε νεότερους ενήλικες.

Τα προκαταρκτικά δεδομένα που διέρρευσαν στην WaPo δείχνουν ότι ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας μπορεί να είναι 2,5 φορές υψηλότερος για το εμβόλιο της Moderna.

Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η νέα έρευνα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Breaking news today. Please urgently pass this info to those considering vaccinating 16-17 year olds in the UK. And 12-15 year olds in Ireland.

U.S. probing Moderna vaccine for higher heart inflammation riskWashington Post | Reuters https://t.co/GbTleJ1T0c

Anna Brees (@BreesAnna) August 20, 2021

Η έρευνα, που περιλαμβάνει την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, επικεντρώνεται σε καναδικά δεδομένα που υποδηλώνουν ότι το εμβόλιο Moderna ενέχει υψηλότερο κίνδυνο για τους νέους από το εμβόλιο Pfizer-BioNTech, ειδικά για άνδρες κάτω των ηλικιών των 30 περίπου.

Πάντως, όπως επισημαίνεται, οι περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας λόγω εμβολιασμού είναι εξαιρετικά σπάνιες και ακόμη και αν είναι πιο πιθανή σε άτομα που λαμβάνουν το εμβόλιο Moderna,.

 

To άρθρο Προβληματισμός για περιστατικά μυοκαρδίτιδας έπειτα από εμβολιασμό με Moderna δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα