Πώς η Ουκρανία ανταμείβει όσους τη βοήθησαν μέσω κρυπτονομισμάτων

19:32 6/3/2022 - Πηγή: Fortune

του Nicholas Gordon

Αφού συγκέντρωσε σχεδόν 47 εκατομμύρια δολάρια μέσω δωρεών σε Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα, η Ουκρανία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα ανταμείψει όσους συνέβαλαν στη χρηματοδότηση του πολέμου της χώρας κατά της ρωσικής εισβολής μέσω ενός προωθητικού “airdrop”, διανέμοντας κρυπτονομίσματα απευθείας στα ηλεκτρονικά πορτοφόλια των χρηστών.

Συνήθως, μια εταιρεία κάνει airdrop ως εργαλείο προώθησης για να αυξήσει τον αριθμό των χρηστών για ένα νέο κρυπτονόμισμα ή blockchain.

Για να ξεκλειδώσει κάποιος τα δωρεάν κρυπτονομίσματα, του ζητείται να ολοκληρώσει μια συγκεκριμένη εργασία – μερικές φορές τόσο απλή όσο το να ακολουθήσει κάποιο λογαριασμό μέσων κοινωνικής δικτύωσης – προτού μπορεί να τα χρησιμοποιήσει.

Στο tweet της που ανακοινώνει το airdrop, η Ουκρανία δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με το ποιος θα λάβει τα δώρα μέσω airdrop ή τι θα περιλαμβάνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό δεν εμπόδισε κάποιους από το να κάνουν μικρές δωρεές στο επίσημο πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων της Ουκρανίας – μερικές φορές πολύ χαμηλές, όπως 0,30 δολάρια σε Ether – με την ελπίδα να λάβουν κάποιο δώρο από την ουκρανική κυβέρνηση.

Το προτεινόμενο airdrop της Ουκρανίας δεν είναι το πρώτο που κάνει κάποια κυβέρνηση. Το Ελ Σαλβαδόρ – το οποίο δέχεται το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα – έδωσε σε κάθε πολίτη του Bitcoin αξίας 30 δολαρίων πέρυσι σε μια προσπάθεια να προωθήσει την απορρόφηση του νέου νομίσματος.

Αν και τα κρυπτονομίσματα είναι νόμιμα στην Ουκρανία, η κυβέρνηση δεν έχει αναγνωρίσει τα κρυπτονομίσματα ως νόμιμο χρήμα. Ωστόσο, η Ουκρανία επεκτείνει τον αριθμό των κρυπτονομισμάτων που είναι διατεθειμένη να δεχτεί ως δωρεές, αφού το Bitcoin, το Ether και άλλα κρυπτονομίσματα αποδείχθηκαν δημοφιλές κανάλι για τη χρηματοδότηση των στρατιωτικών οργανώσεων και των οργανώσεων αρωγής της χώρας.

Την Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας, Mykhailo Fedorov, έγραψε στο Twitter ότι η κυβέρνηση δέχεται τώρα δωρεές σε Dogecoin, αναφερόμενος στο δημοφιλές νόμισμα που υποστηρίζεται από τον Elon Musk και τον Mark Cuban, καθώς και ότι δέχεται δωρεές με το κρυπτονόμισμα Solana.

Προηγουμένως, η Ουκρανία δεχόταν δωρεές σε Bitcoin, Ether, USDT και Polkadot – το κρυπτονόμισμα που χρησιμοποιείται στο δίκτυο blockchain Polkadot, που ιδρύθηκε από τον συνιδρυτή του Ethereum, Gavin Wood. Την Τρίτη, για να ευχαριστήσει την Ουκρανία για την αποδοχή του Polkadot, ο Wood δώρισε 5,8 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα Polkadot, σηματοδοτώντας μια από τις μεγαλύτερες μεμονωμένες δωρεές κρυπτονομισμάτων που έγιναν στην Ουκρανία.

To άρθρο Πώς η Ουκρανία ανταμείβει όσους τη βοήθησαν μέσω κρυπτονομισμάτων δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα