Πώς η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ επαναπροσδιορίζει το οικιακό «ευ ζην»

11:36 2/7/2022 - Πηγή: Fortune

Tα τελευταία χρόνια η αγορά ακινήτων έχει «χτυπηθεί» από πολλαπλές και αλλεπάλληλες κρίσεις. Δεδομένων των έκτακτων συνθηκών, οι ολοκληρωμένες λύσεις προνομίων και υπηρεσιών, η ευελιξία του χώρου και η ποιότητα κατασκευής είναι τα απαραίτητα συστατικά για όσους αναζητούν λύσεις στο real estate. Μόνο έτσι θα αναδειχθούν σε ένα είδος «στρατηγού» για τους ηγέτες των megatrends.

Τον Μάρτιο του 2020 χρειάστηκε μόνο μια μέρα να κλείσουν καταστήματα, χώροι εστίασης και γραφεία. Κάθε είδους δραστηριότητα, από την εργασία μέχρι την εκπαίδευση,

την ψυχαγωγία και τα ψώνια, γινόταν από το σπίτι. Δύο χρόνια μετά μπορεί να μην έχουμε πλέον lockdown, όμως έχουμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και του πολέμου στην Ουκρανία. Με την αβεβαιότητα να κυριαρχεί και τις προκλήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και την αγορά ενέργειας να ενισχύονται, οι επιχειρήσεις αναζητούν πιο μικρά και «πράσινα» κτίρια, ενώ οι ιδιώτες επενδύουν σε «έξυπνες» κατοικίες με ενεργειακή απόδοση και αυτονομία. Παράλληλα, ενισχύεται η ανάγκη για καινοτομία, R&D στις τεχνολογίες υλικών, έξυπνες υποδομές για την εξοικονόμηση ενέργειας κ.ο.κ.

Η εταιρεία Επίκυκλος,η οποία ιδρύθηκε το 2008, στις αρχές της οικονοµικής κρίσης, έχει καταφέρει να δηµιουργήσει µια σύγχρονη, διαφορετική πραγµατικότητα στον κατασκευαστικό κλάδο. Με ξεκάθαρο όραµα για το αποτύπωµα που θέλει να αφήσει, υλοποιεί έναν σύγχρονο τρόπο κατασκευής µέσα από υπηρεσίες που συνδέουν την ανθρώπινη ψυχολογία και το κτίσµα, ενώ παράλληλα εστιάζει στο οικολογικό αποτύπωµα των κατασκευών με την επιλογή τεχνικών και υλικών πιστοποιηµένων και οικολογικών.

Μέσα από το όραμα της Επίκυκλος για να γίνει ο κόσμος πιο όμορφος, «γεννήθηκε» το project Vital Blue. Πρόκειται για ένα αστικό κτίριο στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα», και συγκεκριμένα στη Γλυφάδα, με οκτώ πολυτελείς κατοικίες πολλαπλών επιπέδων. Όπως δήλωσε στο Fortune Greece o CEO της εταιρείας, Ιωσήφ Αραμπατζής, η ιδέα του Vital Blue γεννήθηκε υπό το πρίσμα ενός συνολικού οράματος για την πόλη, αποτυπώνοντας την προσδοκία της Επίκυκλος για την αστική πραγματικότητα του μέλλοντος.

Vital Blue Residences: Το νέο concept υψηλού επιπέδου ζωής στην καρδιά της «Αθηναϊκής Ριβιέρας».

Φυσικά, η επιλογή τοποθεσίας δεν είναι τυχαία. Σύμφωνα με τον Ιωσήφ Αραμπατζή, η «Αθηναϊκή Ριβιέρα» προσφέρει, πέρα από την κατοίκηση μέσα στον κεντρικό ιστό της πόλης, πρόσβαση στη φύση και τη θάλασσα. Όλα αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ανάγουν την ποιότητα της καθημερινής ζωής στο υψηλότερο επίπεδο.

Η Vital Blue συνδυάζει την υψηλή αρχιτεκτονική σχεδίαση των «ΣΓΟΥΤΑΣ αρχιτέκτονες» με μια εξαιρετικά ποιοτική κατασκευαστική προσέγγιση. Κάθε κατοικία Vital Blue είναι μοναδική σε σχήμα, μέγεθος και σχεδιασμό, όμως η οργανικά διαμορφωμένη πρόσοψη δένει αρμονικά τη δομή με την κομψή μορφή του κτιρίου. Τα μεγάλα ανοίγματα, σε συνδυασμό με τον προσανατολισμό, παρέχουν ανεμπόδιστο φως και αέρα, ενώ προσφέρουν ιδιωτικότητα.

Στην εσωτερική διακόσμηση του Vital Blue, το νερό και η φωτιά «ενώνονται» με πρωτογενή υλικά, όπως το ξύλο, το μάρμαρο και η πέτρα, ενώ το φυσικό φως και τα φυτά εξαλείφουν τα όρια μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου. Ακόμα, οι ιδιωτικές πισίνες κάθε κατοικίας και το φυτεμένο δώμα προσφέρουν μια ολιστική εμπειρία διαβίωσης.

Το στοιχείο του νερού και της φύσης, οι ιδιωτικές πισίνες κάθε κατοικίας και το green roof αποτελούν χαρακτηριστικά της Vital Blue, που συντελούν καθοριστικά σε μια ολιστική εμπειρία διαβίωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κτίριο είναι αποκλειστικά ενεργειακής κλάσης «Α+», με προηγμένο υδατοστεγή σκελετό και χρήση υβριδικών φωτοβολταϊκών – ηλιακών πάνελ. Επιπλέον παρέχεται δωρεάν πιστοποιημένο «πράσινο» ηλεκτρικό ρεύμα, προπληρωμένο για 20 χρόνια.
Ολόκληρο το κτίριο Vital Blue κατασκευάζεται με τα πρότυπα πιστοποίησης της TÜV Hellas, τον διεθνή οργανισμού που διασφαλίζει την κατασκευή ασφαλέστερων και πιο βιώσιμων κτιρίων. Ο ειδικός δομικός σχεδιασμός βασίστηκε στην παροχή μέγιστης ανθεκτικότητας σε περίπτωση σεισμού. Επίσης, μέτρα φυσικής ασφάλειας, αλλά και εγκαταστάσεις σύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων υψηλής προστασίας, προσφέρουν στους ιδιοκτήτες και τις οικογένειές τους ηρεμία και ασφάλεια.

Η επόμενη ημέρα

Το φιλόδοξο αυτό project υπολογίζεται στα 7.000.000 ευρώ, και το πλάνο είναι να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2024.

Ποια είναι, όμως, τα επόμενα σχέδια της Επίκυκλος για το ευρύτερο αστικό τοπίο; Όπως μας λέει ο Ιωσήφ Αραμπατζής, η Αθήνα τα επόμενα χρόνια θα μεταμορφωθεί σε μια σύγχρονη πόλη, εξαφανίζοντας λάθη του παρελθόντος και προσθέτοντας στοιχεία και καινοτομίες που δεν συναντάς εύκολα σε άλλες πόλεις του κόσμου. Η Επίκυκλος, λοιπόν, θα παραμείνει ενεργή, συνεχίζοντας στην κατασκευή νέων κτιρίων και ανάδειξη των υφιστάμενων, υπό το πρίσµα ενός πιο όµορφου και λειτουργικού κόσµου, µε σεβασµό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Το όραμα

Vital Blue

«H ιδέα της Vital Blue γεννήθηκε υπό το πρίσμα ενός συνολικού οράματος για την πόλη, αποτυπώνοντας ξεκάθαρα την προσδοκία μας για την μελλοντική αστική πραγματικότητα. Στην πολυκατοικία Vital Blue έχουν επιλυθεί ζητήματα που αφορούν στον σεβασμό της αξιοποίησης των πόρων της γης και έχουν απαντηθεί ερωτήματα που σχετίζονται με την ευέλικτη χρήση των κατοικιών. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί μία υψηλή ποιότητα ζωής, τόσο στην κατασκευαστική προσέγγιση, όσο και στη μελλοντική διαχείριση του κτιρίου», Ιωσήφ Αραμπατζής, CEO ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ.

*Το άρθρο δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα

To άρθρο Πώς η ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ επαναπροσδιορίζει το οικιακό «ευ ζην» δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα