Πώς επηρεάζει εκατομμύρια Ρώσους η αποχώρηση τεχνολογικών κολοσσών από τη χώρα

18:30 10/3/2022 - Πηγή: Fortune

Οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην οικονομική ζωή της χώρας, όπως αποδεικνύεται από την άνοδο της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ρουβλίου και τους συναλλαγματικούς περιορισμούς. Αλλά οι επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές, και από τους καταναλωτές. Για παράδειγμα, το 68% των ανθρώπων στη Ρωσία που ρωτήθηκαν για την παγκόσμια έρευνα καταναλωτών της Statista λένε ότι χρησιμοποιούν τακτικά το YouTube. Ωστόσο, ο ιστότοπος βίντεο που ανήκει στην Alphabet είναι προς το παρόν αποκλεισμένος από το Κρεμλίνο. Το ίδιο ισχύει για το Facebook, το οποίο χρησιμοποιείται από το 37% των Ρώσων, και το Twitter, το οποίο είναι πολύ λιγότερο δημοφιλές με εμβέλεια 14%.

Προϊόντα – όπως smartphone από τη Samsung και την Apple – ενδέχεται σύντομα να μην είναι πλέον διαθέσιμα. Και οι δύο εταιρείες έχουν σταματήσει τις πωλήσεις τους στη Ρωσία. Δημοφιλείς τεχνολογικές υπηρεσίες όπως το PayPal ή το Netflix δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούνται από πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Και δεν είναι μόνο οι εταιρείες τεχνολογίας που εγκαταλείπουν τη χώρα. Σύμφωνα με λίστα από το Yale School of Management, 300 εταιρείες έχουν ήδη ανακοινώσει την απόσυρσή τους από τη ρωσική αγορά, συμπεριλαμβανομένων των Coca Cola, McDonalds και Nike.

Πηγή: Statista

To άρθρο Πώς επηρεάζει εκατομμύρια Ρώσους η αποχώρηση τεχνολογικών κολοσσών από τη χώρα δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα