Πολυτελή ρολόγια: Το τελευταίο θύμα της ύφεσης των κρυπτονομισμάτων

20:06 30/7/2022 - Πηγή: Fortune

του Marco Quiroz-Gutierrez

Οι συνέπειες από την ύφεση των κρυπτονομισμάτων φτάνουν σε ορισμένες απροσδόκητες πτυχές – συμπεριλαμβανομένης της αγοράς των πολυτελών ρολογιών που προτιμώνται από τους κατόχους κρυπτονομισμάτων.

Λόγω του πρόσφατου «χειμώνα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων», κατά τον οποίο η συνολική αξία της αγοράς συρρικνώθηκε από 3 τρισεκατομμύρια δολάρια σε προσωρινά λιγότερο από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια, υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ της προσφοράς των πολυτελών ρολογιών και των επίδοξων

ιδιοκτητών τους.

Αυτό αναφέρει η διαδικτυακή πλατφόρμα συναλλαγών ρολογιών Chrono24, η οποία ανέφερε στο Bloomberg ότι η πτώση των τιμών των κρυπτονομισμάτων «έχει επηρεάσει άμεσα τις τιμές των πολυτελών ρολογιών από μάρκες όπως η Rolex και η Patek Philippe».

Η κάποτε υψηλών προδιαγραφών δευτερογενής αγορά για ρολόγια πολυτελείας έχει προσγειωθεί ανώμαλα καθώς οι τιμές του Bitcoin και του Ether διαπραγματεύονται περίπου 65% χαμηλότερα από τα υψηλά τους τον περασμένο Νοέμβριο, παρά την πρόσφατη άνοδο.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ανοδικής φάσης της αγοράς, η οποία κορυφώθηκε γύρω στις 10 Νοεμβρίου, σημειώθηκε άλμα στις τιμές των πολυτελών ρολογιών όπως το Rolex Daytona και το Patek Philippe Nautilus 5711A.

Το Chrono24 είπε στο Bloomberg ότι η τιμή ενός Patek Philippe Nautilus 5711A, που κοστίζει περίπου 35.000 δολάρια στη λιανική, εκτινάχθηκε στα 240.000 δολάρια το πρώτο τρίμηνο. Τώρα, η τιμή του ρολογιού έχει πέσει στα 190.000 δολάρια.

Παράλληλα, στέλεχος της εταιρείας προσέθεσε ότι οι όγκοι συναλλαγών της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 50% το πρώτο εξάμηνο του έτους. Το Chrono24 αναμένει ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν στον ιστότοπο κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

To άρθρο Πολυτελή ρολόγια: Το τελευταίο θύμα της ύφεσης των κρυπτονομισμάτων δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα