Ποιες αεροπορικές ακυρώνουν τις πτήσεις τους προς το Τελ Αβίβ εν μέσω κλιμάκωσης των συγκρούσεων

12:24 13/5/2021 - Πηγή: Fortune

Όλες οι πτήσεις με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ εκτρέπονται προς άλλα αεροδρόμια μέχρι νεοτέρας, ανακοίνωσαν σήμερα οι ισραηλινές αρχές, καθώς εδώ και ημέρες εκτοξεύονται ρουκέτες από τη Γάζα. Τα αεροπλάνα θα κατευθύνονται στο αεροδρόμιο Ραμόν, κοντά στην Εϊλάτ, στο νότιο Ισραήλ, διευκρίνισαν, ενώ πρόσθεσαν ότι η απόφαση αυτή δεν αφορά προς το παρόν τις πτήσεις που αναχωρούν από το Μπεν Γκουριόν.

Την Τρίτη το βράδυ οι

αρχές του Ισραήλ είχαν αναστείλει προσωρινά όλη την εναέρια κυκλοφορία από και προς το Μπεν Γκουριόν εξαιτίας των πολλών ρουκετών που εκτοξεύονταν από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Τελ Αβίβ.

Από το βράδυ της Δευτέρας, όταν κλιμακώθηκε η ένταση μεταξύ της Χαμάς, που ελέγχει τη Γάζα, και του Ισραήλ, έχουν εκτοξευθεί περίπου 1.500 ρουκέτες εναντίον του εβραϊκού κράτους, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του ισραηλινού στρατού.

Στο Ισραήλ επτά άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους ένα παιδί έξι ετών και ένας στρατιώτης.

Ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει τη Γάζα ακατάπαυστα, με τα αεροπορικά πλήγματα να συνεχίζονται νωρίς σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με τον απολογισμό του παλαιστινικού υπουργείου Υγείας, 67 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, ανάμεσά τους 17 παιδιά, και 400 έχουν τραυματιστεί.

Η British Airways ακύρωσε σήμερα τις πτήσεις της προς και από το Τελ Αβίβ, η τελευταία μιας σειράς διεθνών αεροπορικών εταιριών που αποφεύγουν τις πτήσεις στο Ισραήλ εν μέσω κλιμάκωσης των συγκρούσεων στην περιοχή.

«Η ασφάλεια των συναδέλφων και των πελατών μας είναι πάντα η βασική μας προτεραιότητα και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», ανέφερε η British Airways.

Η United Airlines, η Delta Air Lines και η American Airlines ματαίωσαν χθες τις πτήσεις τους μεταξύ ΗΠΑ και Τελ Αβίβ.

Οι χειρότερες εδώ και χρόνια εχθροπραξίες συνεχίστηκαν σήμερα καθώς το Ισραήλ ανέπτυσσε χερσαίες δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων στη Γάζα και η Χαμάς εξαπέλυσε μπαράζ επιθέσεων με ρουκέτες στο νότιο Ισραήλ.

Η βρετανική εταιρία easyJet ανακοίνωσε ότι δεν ακυρώνει ακόμα τις πτήσεις της προς το Τελ Αβίβ. Η επόμενη πτήση της είναι από το Βερολίνο και δεν υπάρχει κάποια προγραμματισμένη πριν από τις 16 Μαΐου, ενώ η πτήση από το αεροδρόμιο Λούτον του Λονδίνου προς το Τελ Αβίβ είναι προγραμματισμένη για τις 18 Μαΐου.

«Φυσικά θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση», δήλωσε εκπρόσωπος της easyJet.

Από τις 17 Μαΐου, το Ισραήλ είναι ένας από τους λίγους προορισμούς χαμηλού κινδύνου για COVID-19 τον οποίο οι Βρετανοί μπορούν να επισκεφθούν χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα όταν επιστρέψουν, ωστόσο οι συγκρούσεις ήδη δυσκολεύουν πολύ την κατάσταση εκεί και αναμένεται να αποθαρρύνουν τους επισκέπτες.

Δείτε ακόμα:

Φλέγεται η Μέση Ανατολή- Συνεχίζεται η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

Anadolu: Το Ισραήλ βομβάρδισε κτίριο στη Γάζα όπου στεγάζονται γραφεία τουρκικής ΜΚΟ

To άρθρο Ποιες αεροπορικές ακυρώνουν τις πτήσεις τους προς το Τελ Αβίβ εν μέσω κλιμάκωσης των συγκρούσεων δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα