Πέγκυ Αντωνάκου: Στο επίκεντρο της στρατηγικής μας σταθερά οι χρήστες της τεχνολογίας

12:14 20/1/2022 - Πηγή: Fortune

Η συνέντευξη που ακολουθεί δημοσιεύεται στην ειδική έκδοση CEO Initiative Book, στο πλαίσιο του CEO Initiative, που κυκλοφορεί στα περίπτερα μαζί με τo νέο τεύχος του Fortune.

Πέγκυ Αντωνάκου, Γενική Διευθύντρια Google ΝΑ Ευρώπης

Πώς αξιοποιεί η Google νέες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, για την προστασία του περιβάλλοντος και τι επενδύσεις υλοποιεί σε αυτό τον τομέα;

Ο στόχος της βιωσιμότητας βρίσκεται στον πυρήνα των αξιών της εταιρείας. Αυτό αποδεικνύεται

από τη μέχρι τώρα πορεία μας, ορόσημο της οποίας είναι το γεγονός ότι από το 2007 η Google είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία με ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα. Σήμερα, διανύοντας πλέον την τρίτη δεκαετία μας, ενισχύουμε ακόμα περισσότερο την προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος, προχωρώντας σε σημαντικές επενδύσεις, πολλές εκ των οποίων με χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Τέτοια παραδείγματα είναι η χρήση της για τη βελτιστοποίηση των φωτεινών σηματοδοτών, όπως κάναμε στο Ισραήλ, που είχε ως αποτέλεσμα τη βελτίωση των συνθηκών στον δρόμο, αλλά, κυρίως, τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων κατά 10% με 20%. Επίσης, το Google Search δίνει στους χρήστες πληροφορίες για το ανθρακικό αποτύπωμα των πτήσεων που τους ενδιαφέρουν, ενώ τα Google Maps θα προτείνουν τις καλύτερες οδικές διαδρομές, αντίστοιχα. Επενδύουμε συνεχώς σε τεχνολογίες που ωθούν τους συνεργάτες μας και το κοινό να προβαίνουν σε βιώσιμες επιλογές, ενώ υπολογίζουμε ότι οι δεσμεύσεις μας αυτές θα δημιουργήσουν περίπου 20.000 νέες θέσεις εργασίας σε όλο το κόσμο.

Πώς μετουσιώνεται στον σκοπό της εταιρείας η αφοσίωση στον χρήστη;

Πρωταρχικός στόχος της Google είναι η οργάνωση των παγκόσμιων πληροφοριών και η διάθεση και χρήση τους παντού. Αυτό σημαίνει ότι στο επίκεντρο της στρατηγικής μας είναι σταθερά οι χρήστες. Γνωρίζουμε ότι η ανάπτυξή μας περνά μέσα από τη δική τους εξέλιξη, είτε πρόκειται για δημιουργούς περιεχομένου, προγραμματιστές εφαρμογών, εκδότες, είτε για τους ίδιους τους χρήστες, ως αποδέκτες των υπηρεσιών μας. Προκειμένου να δημιουργήσουμε περαιτέρω αξία για τους πελάτες μας, επενδύουμε σταθερά σε ένα οικοσύστημα που περιλαμβάνει και τους εργαζομένους μας, τους προμηθευτές και τους συνεργάτες μας. Λειτουργούμε με το «εμείς» και εργαζόμαστε σκληρά για να φτιάξουμε προϊόντα που βελτιώνουν την ποιότητα  ζωής όλων των χρηστών μας, αλλά και της κοινωνίας.

Ποιες νέες συνεργασίες μεγεθύνουν την αξία που φέρνει η Google στην τοπική αγορά και ποια είναι η στρατηγική που θα δημιουργήσει αξία στο μέλλον;

Τα τελευταία χρόνια, η αγορά της Ελλάδας έχει πραγματοποιήσει άλματα στην προσπάθεια ψηφιακής μετάβασης, προσελκύοντας αξιόλογες επενδύσεις στον ευρύτερο κλάδο της τεχνολογίας και διεκδικώντας αυξημένες ευκαιρίες. Στην Google εργαζόμαστε για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας, την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η στρατηγική συνεργασία μας με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε ένα πρόγραμμα ψηφιακής ενδυνάμωσης των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, η συνεργασία μας με τον ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας για τη δυνατότητα 3.000 ανέργων να αποκτήσουν πιστοποιητικά ολοκληρωμένης επαγγελματικής εκπαίδευσης της Google, καθώς και το πρόγραμμα «Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου», που παρέχει στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στους γονείς και τα παιδιά, τα κατάλληλα εργαλεία για να διδάξουν και να μάθουν αντίστοιχα, πώς να προστατεύονται από τους κινδύνους του Διαδικτύου και πώς να κάνουν υπεύθυνες ψηφιακές επιλογές.

To άρθρο Πέγκυ Αντωνάκου: Στο επίκεντρο της στρατηγικής μας σταθερά οι χρήστες της τεχνολογίας δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα