Πανικός έξω από τα Harrods: Εικόνες «ασφυξίας» και συνωστισμού (Βίντεο)

18:22 6/12/2020 - Πηγή: Fortune

Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από το πολυκατάστημα Harrods του Λονδίνου, όπου χιλιάδες Βρετανοί έσπευσαν να ψωνίσουν, χωρίς αποστάσεις και δίχως μάσκες.

Οι εικόνες που κυκλοφορούν θα προσκαλούσαν σοκ, ακόμα και αν δεν υπήρχε ο κορωνοϊός, πόσο μάλλον τώρα που ανάμεσά μας κυκλοφορεί ένας ιός που έχει σκοτώσει 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο και πάνω από 61 χιλιάδες στη Βρετανία.

Harrods

yesterday afternoon. What a sick joke. Imagine how NHS workers feel seeing such selfish reckless behaviour? pic.twitter.com/gKEuEVuipJ

— Piers Morgan (@piersmorgan) December 6, 2020

Όπως φαίνεται στο βίντεο και τις φωτογραφίες ελάχιστοι από όσους βρέθηκαν εκεί για να ψωνίσουν τηρούσαν τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας, καθώς, πέρα από τη μη τήρηση των αποστάσεων, σχεδόν κανείς δεν φορούσε μάσκα.

Hundreds of young people try to enter Harrods in chaotic scenes as police make four arrests https://t.co/0hoLQZAwSy pic.twitter.com/LjIn1XtQk6

Daily Mail U.K. (@DailyMailUK) December 6, 2020

Μάλιστα, χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να διαλυθεί το πλήθος, ενώ σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, συνελήφθησαν τέσσερις άνθρωποι.

Οι εικόνες της «υγειονομικής βόμβας» έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, δημιουργώντας θύελλα αντιδράσεων, καθώς διανύουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας με θανατηφόρες συνέπειες.

Στο σημείο είχαν μεταβεί δυνάμεις της αστυνομίας που προσπάθησαν να επιβάλουν την τάξη, χωρίς μεγάλη επιτυχία, ενώ οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων.

Βέβαια, δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε πως οι εικόνες που παρουσιάζουν όλα τα βρετανικά ΜΜΕ είναι παλαιότερες, αφού δεν είναι δυνατόν κανένας άνθρωπος δεν φορούσε μάσκα. Βέβαια, μέχρι στιγμής το περιστατικό δεν έχει διαψευστεί από επίσημα χείλη.

Αστυνομία και στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Νότιγχαμ

«Χαμός» παρατηρήθηκε και στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Νότινγκαμ, όπου χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να διαλυθεί το πλήθος.

How on earth is Nottingham Christmas Market allowed to go ahead like this, but hospitality venues still not allowed to open with sensible protocols in place? pic.twitter.com/johIarHpeS

Melissa Chloe (@MelissaChloe01) December 5, 2020

Σημειώνεται ότι οι εικόνες των τελευταίων ημερών στη Βρετανία, με τις ουρές να σχηματίζονται έξω από γνωστά πολυκαταστήματα, ενόψει των γιορτών, προβληματίζουν τους ειδικούς, ενώ εγείρουν ανησυχία για τρίτο κύμα πανδημίας στις αρχές του 2021.

Keywords
Τυχαία Θέματα