Οι ΗΠΑ αποδεσμεύουν τεράστια ποσότητα πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματά τους

09:40 31/3/2022 - Πηγή: Fortune

Tην αποδέσμευση μεγάλης ποσότητας πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σε μια προσπάθεια να μειώσει την ένταση των πληθωριστικών πιέσεων και να αναζωογονήσει την οικονομία της χώρας.

Η κίνηση αυτή από τον Λευκό Οίκο θα ανακοινωθεί, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, την Πέμπτη και θα σηματοδοτήσει την τρίτη και δυνητικά μεγαλύτερη αποδέσμευση πετρελαίου

που έχει ανακοινώσει από τον Νοέμβριο. 

Μετά τη δημοσιοποίηση του νέου οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν με το West Texas Intermediate, τον αμερικανικό δείκτη πετρελαίου, να υποχωρεί 4,7%, στα 102,75 δολάρια, και το πετρέλαιο Brent να υποχωρεί 3,7% στα 109,30 δολάρια. 

Όπως μεταδίδουν οι FT, οι τελικές λεπτομέρειες εξακολουθούν μένει να διευθετηθούν, αλλά η απελευθέρωση από το στρατηγικό απόθεμα των ΗΠΑ θα διαρκέσει αρκετούς μήνες και θα ανέρχεται σε έως και 1 εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου την ημέρα. 

Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ καταναλώνουν περίπου 20 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, που αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα πέμπτο της παγκόσμιας ζήτησης. 

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας, ένας επόπτης για τις δυτικές χώρες, δήλωσε αυτόν τον μήνα ότι οι κυρώσεις στη Ρωσία και η απροθυμία των μεταπρατών να φορτώσουν ρωσικό αργό μπορεί να μειώσουν την παραγωγή της χώρας έως και 3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, ή περίπου το 3% της παγκόσμιας συνολικής παραγωγής. μέχρι τον Απρίλιο.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν εκτοξευθεί μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με τον διεθνή δείκτη αναφοράς Brent να αγγίζει υψηλά 14 ετών αυτόν τον μήνα. Οι τιμές έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από το περασμένο έτος, ενώ οι μέσες τιμές της βενζίνης αυξήθηκαν σχεδόν κατά 50% και σημείωσαν ρεκόρ τις τελευταίες εβδομάδες.

 

To άρθρο Οι ΗΠΑ αποδεσμεύουν τεράστια ποσότητα πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματά τους δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα