Οι εταιρείες παραβλέπουν ένα κρίσιμο βήμα αναφορικά με την πρόοδό τους στο θέμα της ποικιλομορφίας

13:26 6/3/2021 - Πηγή: Fortune

της Beth Kowitt

Ένας αυξανόμενος αριθμός επενδυτών θέλουν να υποστηρίζουν εταιρείες με καλές επιδόσεις στα ζητήματα της ποικιλομορφίας, της ισότητας και της συμπερίληψης.

Το πρόβλημα; Δεν έχουν πολλές εταιρείες τα δεδομένα που είναι απαραίτητα για να δείξουν πού βρίσκονται ως προς τα θέματα αυτά.

«Υπάρχει μια έλλειψη πληροφοριών – όχι επειδή οι εταιρείες τις κρύβουν» λέει η Elena Philipova, παγκόσμιας επικεφαλής ESG στην εταιρεία δεδομένων και υποδομών Refinitiv. «Οι ίδιες οι εταιρείες δεν έχουν τα

δεδομένα».

Η Philipova, η οποία μίλησε στο πλαίσιο ενός εικονικού event του Fortune σχετικά με την ισχύ των δεδομένων και της διαφάνειας σε ζητήματα ποικιλομορφίας, ισότητας και συμπερίληψης, λέει ότι οι εταιρείες έχουν βελτιωθεί ως προς τη δημοσιοποίηση της έμφυλης σύνθεσης του εργατικού δυναμικού τους, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για άλλες πτυχές ποικιλομορφίας.

Σήμερα, «οι επενδυτές θα αποδεχθούν σχεδόν οτιδήποτε, διότι η αφετηρία είναι εξαιρετικά χαμηλή» επισημαίνει η ίδια. Και παρόλο που δεν υπάρχει μια συμφωνία ως προς τα παγκόσμια πρότυπα δημοσιοποίησης επιδόσεων DEI (diversity, equity and inclusion), υπάρχει μια τάση επίτευξης μιας κοινής συναντίληψης ως προς το τι οι εταιρείες καλούνται να μετρήσουν και να δημοσιοποιήσουν.

Η Refinitiv, για παράδειγμα, συνεργάζεται με το Fortune πάνω σε μια πρωτοβουλία με την επωνυμία Measure Up, η οποία ενθαρρύνει εταιρείες να δημοσιοποιούν τα δεδομένα τους που αφορούν τη φυλετική και έμφυλη σύνθεση του προσωπικού τους.

Η συλλογή δεδομένων DEI δεν αφορά μόνο το να είσαι σε θέση να παρουσιάσεις metrics σε επενδυτές. Ο Corey Anthony, αντιπρόεδρος ανθρωπίνων πόρων και επικεφαλής ποικιλομορφίας και ανάπτυξης στην AT&T, λέει ότι χρειάζεται και χρησιμοποιεί δεδομένα όπως συμβαίνει σε κάθε άλλη πτυχή της επιχείρησης – για να προσδιορίσει έναν στόχο, να αναπτύξει τακτικές και να μετρήσει πόσο καλά αποδίδει ένας ηγέτης με βάση το αρχικό σχέδιο.

«Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό – ή να το κάνεις καλά – αν δεν έχεις καλά δεδομένα» τονίζει.

Η δουλειά πάνω στα δεδομένα ποικιλομορφίας, ισότητας και συμπερίληψης είναι σημαντική, λέει ο Anthony, «όχι μόνο επειδή είναι το σωστό, ηθικά και δεοντολογικά, αλλά και επειδή είναι επιτακτικό από επιχειρηματική άποψη».

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα