Ο πολιτικός και καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον Κώστα Βουτσά

11:25 26/2/2020 - Πηγή: Fortune

Ο Κώστας Βουτσάς πέθανε στις 2:24 ξημερώματα της Τετάρτης, σε ηλικία 88 ετών στο Νοσοκομείο Αττικόν και ήδη οι συγγενείς, φίλοι και ο κόσμος της πολιτικής τον αποχαιρετούν με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το μήνυμα της Αλίκης Κατσαβού

Η σύζυγός του Κώστα Βουτσά, Αλίκη Κατσαβού δημοσίευσε στο λογαριασμό της στο Facebook μια φωτογραφία του, με τη λεζάντα: «Κλαψε καρδιά μα μη ραγισεις. Αντι να γιορτάσουμε αύριο

την 4η επέτειο του γάμου μας σε αποχαιρετώ λατρεμένε μου! Θα ζεις στην καρδιά μου και στο γέλιο του Φοίβου μας. Είσαι ένας γίγαντας σε όλα σου, που ως κι ο χάρος σε φοβήθηκε και 20 μέρες τώρα πάλευε να σε πάρει. Σε ευχαριστώ για όλα».

Θεοδώρα Βουτσά: «Ερωτας, βαθύς, μεγάλος»

Η κόρη του Κώστα Βουτσά, Θεοδώρα, ανήρτησε μια φωτογραφία με τον πατέρα της στον λογαριασμό της στο Facebook, στην οποία γράφει: «Ερωτας, Βαθύς, Μεγάλος».

View this post on Instagram

Έρωτας • Βαθύς • Μεγάλος

A post shared by Director | Producer (@theodoravoutsa) on Feb 25, 2020 at 9:40pm PST

Σε ένα από τα προφίλ της στο Facebook, η κυρία Βουτσά ανήρτησε το τραγούδι «Θα Σ’Αγαπώ» του Γιώργου Χατζηνάσιου και της Δήμητρας Γαλάνη, με λεζάντα μια καρδιά.

Το μήνυμα της Χριστίνας Αλεξανιάν

Η ηθοποιός Χριστίνα Αλεξανιάν δημοσίευσε στο προφίλ της στο Facebook μια φωτογραφία με τον Κώστα Βουτσά, στην οποία γράφει: «Έφυγες λατρεμένε.. πόση αγάπη γενναιόδωρα πρόσφερες! Το γέλιο σου, η γλύκα σου, η λάμψη σου και η αγάπη σου για το θέατρο και τους ανθρώπους, θα σε κρατούν στην μνήμη όλων μας! Τυχεροί όσοι βρεθήκαμε κοντα σου και μοιραστήκαμε την σκηνη μαζί σου! Κρατώ τον τελευταίο μας χορό στην σκηνη-εκείνο το βαλς-που αδημονούσα κάθε βράδυ να έρθει! Στην υπόκλιση σου, ένα ολόκληρο θέατρο σε αποθέωνε! Μαχητης μέχρι την τελευταία στιγμή! Μοναδικε έφηβε καλό ταξίδι.. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια σου. Πολύτιμο φυλαχτό στην ψυχή μου η απλότητα, η καλοσύνη, ο σεβασμός, οι συμβουλές σου, η διακριτικότητα και το μεγαλείο σου!».

Το μήνυμα της Finos Films 

«”Τίτλοι Τέλους” γράφτηκαν σήμερα στις 4 τα ξημερώματα. Ο Κώστας Βουτσάς δεν κατάφερε να κρατήσει την υπόσχεση που μας έδωσε να είναι κοντά μας μέχρι τα… 110. Έκανε ένα φσσς μπόινγκ στον ουρανό και πήγε να συναντήσει τους υπόλοιπους “μεγάλους” της παρέας.

Αντίο λατρεμένε μας Κώστα..», ήταν το μήνυμα της εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών Finos Films στο Facebook.

Συλλυπητήρια από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Με δυο φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Facebook αποχαιρέτησε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον Κώστα Βουτσά. Στη λεζάντα έγραφε: «Αντίο αγαπημένε Βουτσά».

Συλλυπητήρια Μητσοτάκη 

«Ο Κώστας Βουτσάς ξεκίνησε για το μεγάλο ταξίδι, μαζί με το γέλιο και τη χαρά που μοίρασε απλόχερα σε τόσες γενιές Ελλήνων. Μαζί του δύει μία ολόκληρη εποχή αθωότητας. Η αισιοδοξία και το αγνό του χαμόγελο θα μας συνοδεύουν πάντα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του», έγραψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον λογαριασμό του στο Twitter και το Facebook.

Ο Κώστας Βουτσάς ξεκίνησε για το μεγάλο ταξίδι, μαζί με το γέλιο και τη χαρά που μοίρασε απλόχερα σε τόσες γενιές Ελλήνων. Μαζί του δύει μία ολόκληρη εποχή αθωότητας. Η αισιοδοξία και το αγνό του χαμόγελο θα μας συνοδεύουν πάντα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) February 26, 2020

Συλλυπητήριο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για τον θάνατο του Κώστα Βουτσά

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Κώστα Βουτσά έστειλε μέσω Facebook, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Ο Κώστας Βουτσάς με το απαράμιλλο υποκριτικό του ταλέντο έβαλε ανεξίτηλα τη σφραγίδα του στον ελληνικό κινηματογράφο. Στην 70ετή πορεία του στην υποκριτική μπήκε σε όλα τα σπίτια και χάρισε άφθονο γέλιο», γράφει ο Α. Τσίπρας.

«Σήμερα λοιπόν, είναι σαν να αποχαιρετούμε έναν δικό μας άνθρωπο. Φεύγει, αλλά θα συνεχίσει να μας συντροφεύει, αφού αφήνει τεράστια παρακαταθήκη το πλούσιο έργο του στον ελληνικό κινηματογράφο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους».

Συλλυπητήρια του προέδρου της Βουλής για τον θάνατο του Κώστα Βουτσά

Για έναν σπουδαίο ηθοποιό «που κυριολεκτικά «ποίησε ήθη» μέσα από την τέχνη του και δίδαξε με τη στάση ζωής του μια προσέγγιση αειθαλούς βίου και αιώνιας εφηβείας» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, με αφορμή τον θάνατο του Κώστα Βουτσά.

«Υπήρξε ένας εντελώς ξεχωριστός ηθοποιός που υπηρέτησε την τέχνη του επί δεκαετίες. Η απήχηση του ταλέντου του δεν περιορίστηκε μόνον στη γενιά του, καθώς το μοναδικό του ταπεραμέντο άφησε το προσωπικό του αποτύπωμα σε κάθε έργο», σημείωσε ο κ. Τασούλας και πρόσθεσε: «Κορυφαίος κωμικός, αλλά και σπουδαίος άνθρωπος, παρέμεινε ενεργός και δραστήριος μέχρι τέλους, αφήνοντας παρακαταθήκη για όλες τις επόμενες γενιές, την αστείρευτη πηγή γέλιου και χαράς που χάρισε απλόχερα, μέσα από τις ερμηνείες του».

Ο Νίκος Δένδιας για τον θάνατο του Κώστα Βουτσά

Μήνυμα για τον θάνατο του μεγάλου ηθοποιού Κώστα Βουτσά έστειλε, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο twitter, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. «Καλό ταξίδι αιώνιε έφηβε!», ανέφερε στο tweet του ο κ. Δένδιας και το συνόδευσε με μία φωτογραφία του αγαπημένου ηθοποιού.

Καλό ταξίδι αιώνιε έφηβε! pic.twitter.com/T5qVCAMDB6

Nikos Dendias (@NikosDendias) February 26, 2020

Μενδώνη: «Από τους πιο εργατικούς ανθρώπους στον χώρο του θεάματος»

«Μοιραζόμαστε μαζί με όλους τους Έλληνες τη βαθιά θλίψη για την απώλεια του Κώστα Βουτσά. Δεν ήταν μόνο πρωταγωνιστής του κινηματογράφου και του θεάτρου. Ήταν ένας από τους πιο εργατικούς ανθρώπους στον χώρο του θεάματος», αναφέρει η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, σε συλλυπητήριο μήνυμά της για τον θάνατο του Κώστα Βουτσά.

«Με την οικειότητα που διέκρινε την παρουσία και τις ερμηνείες του, ήταν φίλος που έμπαινε στα σπίτια και στις ζωές όλων μας από τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Η παροιμιώδης αμεσότητά του έσπαγε τον ”τέταρτο τοίχο” και ορμούσε πέρα από τα όρια του κάθε μέσου. Γινόταν σχεδόν φυσική. Οι ταινίες του εκφράζουν μια ολόκληρη εποχή. Πολλές από τις ατάκες του έχουν περάσει -ακόμη και σήμερα- στην καθημερινότητά μας. Στην καριέρα του, που διήρκεσε δεκαετίες -μέχρι ακόμη και την τελευταία στιγμή- προχώρησε παράλληλα με την ιστορία του ελληνικού θεάματος του 20ού και του 21ου αιώνα. Από τα επαρχιακά μπουλούκια και τη θεατρική σκηνή, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, ακόμη και τις βιντεοταινίες, ο Κώστας Βουτσάς υπηρέτησε την κωμωδία, την επιθεώρηση, το δράμα, με ταλέντο, χιούμορ, ήθος, συναδελφικότητα και πείσμα, ως ένα αξιοθαύμαστο υπόδειγμα θεατρανθρώπου. Η απώλειά του είναι μεγάλη. Αφήνει ένα πλούσιο έργο που θα μας συντροφεύει και στο μέλλον», προσθέτει η κ. Μενδώνη.

Κικίλιας: «Αειθαλής έφηβος που χάριζε γέλιο και αγάπη μέχρι τέλους»

Στην απώλεια του Κώστα Βουτσά αναφέρθηκε στο Twitter ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Έφυγε σήμερα ο μεγάλος και αγαπημένος Κώστας Βουτσάς. Ένας αειθαλής έφηβος που χάριζε γέλιο και αγάπη μέχρι τέλους. Θα ζει για πάντα μέσα από τις αξέχαστες ερμηνείες του που σφράγισαν τον ελληνικό κινηματογράφο. Και όπως έλεγε «Να δίνεις ζωή στα χρόνια σου και όχι χρόνια στη ζωή σου», σημειώνει ο κ. Κικίλιας.

Εφυγε σήμερα ο μεγάλος & αγαπημένος Κώστας Βουτσάς.
Ένας αειθαλής έφηβος που χάριζε γέλιο & αγάπη μέχρι τέλους. Θα ζει για πάντα μέσα από τις αξέχαστες ερμηνείες του που σφράγισαν τον ελληνικό κινηματογράφο. Και όπως έλεγε «Να δίνεις ζωή στα χρόνια σου & όχι χρόνια στη ζωή σου». pic.twitter.com/zuzeQxlM83

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) February 26, 2020

«Η απώλεια του Κώστα Βουτσά κάνει την Ελλάδα φτωχότερη», ανεφέρει στη συλλυπητήρια δήλωσή του ο Γιώργος Πατούλης

«Η απώλεια του Κώστα Βουτσά κάνει την Ελλάδα φτωχότερη», αναφέρει, σε συλλυπητήρια δήλωσή του, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης σημειώνει ότι εκτός από σπουδαίος ηθοποιός ήταν ένας άνθρωπος με σπάνια ευαισθησία. Με το πείσμα, την οξυδέρκεια και την εργατικότητά του κατάφερε να αφήσει τη σφραγίδα του στην τέχνη. Θα παραμείνει στη σκέψη μας ως ένα «λαμπρό παράδειγμα Έλληνα δημιουργού, ο οποίος δεν πτοήθηκε από τις δυσκολίες στα παιδικά του χρόνια, αλλά, αντίθετα, εργάστηκε σκληρά για να καταφέρει να εδραιωθεί στον χώρο του».

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός της ΠΑΕ ΑΕΚ στον Κώστα Βουτσά

Ο Κώστας Βουτσάς δεν ήταν απλώς ένας φίλος της ΑΕΚ. Αγαπούσε από μικρός αυτή την ομάδα και σύνδεσε το όνομα του με την σύγχρονη ιστορία της όταν έγινε ο πρωταγωνιστής στο βίντεο της παρουσίασης του νέου γηπέδου, το Νοέμβριο του 2013. Ο αγαπημένος Έλληνας ηθοποιός που έφυγε από τη ζωή δεν πρόλαβε να δει ολοκληρωμένη την «Αγιά Σοφιά» όμως η θέση του θα υπάρχει πάντα εκεί, όπως αναφέρεται σαν συγκινητικό αποχαιρετισμό που του απεύθυνε η ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Για ολόκληρη την Ελλάδα, για όλους τους Ελληνες το όνομα του Κώστα Βουτσά θα είναι πάντα ταυτισμένο με το γέλιο, το κέφι και τη χαρά. Για την οικογένεια της ΑΕΚ η σημερινή ημέρα θα αποτελεί για πάντα ημέρα βαθύτατου πένθους και απέραντης θλίψης!

Έφυγε από τη ζωή ένας τεράστιος ηθοποιός, ένας μεγάλος ΑΕΚτζής, εκείνος που πρώτος απ’ όλους μας ξενάγησε στο νέο μας γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια! Εκείνος που πρώτος έσφιξε τη γροθιά του και μας ένωσε μπροστά στο μεγάλο μας όνειρο!

Κώστα Βουτσά, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ! Θα ζεις για πάντα στην ψυχή και στην καρδιά μας! Θα υπάρχει για σένα η θέση σου στην «Αγιά Σοφιά»! Θα είσαι για πάντα ΑΘΑΝΑΤΟΣ στη μνήμη μας!

Η οικογένεια της ΑΕΚ εκφράζει τα θερμά της συλληπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του κορυφαίου Ελληνα ηθοποιού!»

Η περιουσία του ηθοποιού

Σε συνέντευξή του, μάλιστα, ο Κώστας Βουτσάς είχε δηλώσει ότι το δώρο της Αλίκης Κατσαβού, ο μικρός του γιος τους, του έχει χαρίσει επιπλέον 20 χρόνια ζωής.

Όσον αφορά στην περιουσία του, ο ηθοποιός είχε αποφασίσει από νωρίς τι θα αφήσει στη νέα του οικογένεια μετά τον θάνατό του.

«Ο Κώστας ήθελε να του προσφέρει το σπίτι τους καθώς μέσα σε αυτό περικλείονται όλες οι πρώτες στιγμές που έζησαν μαζί μπαμπάς και γιος και οι οποίες θα ακολουθούν τον Βουτσά για πάντα», δήλωσε άνθρωπος από το φιλικό περιβάλλον του ηθοποιού στο περιοδικό «ΧΑΙ».

Στην τελευταία του σύζυγο, Αλίκη Κατσαβού, ο Κώστας Βουτσάς αφήνει τη σύνταξή του, ενώ όλη η υπόλοιπη περιουσία του πηγαίνει στις κόρες του
.

Keywords
αλέξης τσίπρας, παε αεκ, αττικον, facebook, view, instagram, θεατρο, μνήμη, σκηνη, συλλυπητήρια, films, θεσσαλονικη, twitter, february, τσιπρας, συριζα, βουλη, tweet, nikos, θλίψη, δραμα, εφυγε, ελλαδα, ΑΕΚ, νέα, χαι, κικιλιας, ομαδα διας, www.facebook.com, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2013, αλέξης τσίπρας, οξυδερκεια, φεστιβαλ κινηματογραφου, μνήμη, βιντεο, θλίψη, γλυκα, ηθοποιος, καριερα, σημερινη, ταινιες, τηλεοραση, φυσικη, φωτογραφιες, φωτογραφια, αγαπη, αγνο, αειθαλης, αισιοδοξια, ανθρωπος, απηχηση, απωλεια, αφορμη, βουτσας, βραδυ, γελιο, γηπεδο, γροθια, δηλωση, εγινε, υπαρχει, εποχη, ετων, εφυγε, τεχνη, ζωη, ζωης, ηλικια, θεοδωρα, κυρια, κωμωδια, κωστας βουτσας, λαμψη, λεζαντα, λογο, μητσοτακης, ξημερωματα, ομαδα, παντα, οθονη, οικογενεια, ονομα, ορια, παιδικα, παε αεκ, πεθανε, περιβαλλον, πηγη, πεισμα, ψυχη, σεβασμος, συζυγο, συνταξη, συλλυπητήρια, σπιτι, σπιτια, συλληπητηρια, σφραγιδα, φεστιβαλ, χαμογελο, χιουμορ, χριστινα, χαρα, κωνσταντινος, films, february, φιλοι, για σενα, κορες, καρδια, κωμικος, κωστας, μπροστα, nikos, νοσοκομειο, tweet, σκηνη, ταξιδι, της παρεας, υγειας, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα