Μητσοτάκης: Επιταχύνουμε το πρόγραμμα για την έρευνα και αξιοποίηση υδρογονανθράκων

12:26 12/4/2022 - Πηγή: Fortune

Την επιτάχυνση των ερευνών για την εξόρυξη φυσικού αερίου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την έδρα της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίες Υδρογονανθράκων.

«Ανακοινώνουμε την επιτάχυνση των ερευνών για την εξόρυξη φυσικού αερίου που γνωρίζουμε ότι η χώρα είναι πιθανό, δεν είμαστε, βέβαιοι, είναι πιθανό να διαθέτει σε σημαντικές ποσότητες με βάση τις προκαταρτικές μελέτες, τόσο στον ηπειρωτικό όσο και στο θαλάσσιο χώρο, σε ζώνες πάντα αποκλειστικής εκμετάλλευσης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι έρευνες αφορούν σε έξι περιοχές –σε

Ήπειρο και θαλάσσιες περιοχές στο Ιόνιο, στον Κυπαρισσιακό Κόλπο και στην Κρήτη– ενώ θα πραγματοποιηθούν από δύο ελληνικές εταιρείες, που δεσμεύονται να ξεκινήσουν πρόγραμμα ερευνών έως το τέλος του 2023.

«Πρέπει μέχρι τότε να γνωρίζουμε εάν έχουμε εκμεταλλεύσιμες ποσότητες φυσικού αερίου, ώστε να προχωρήσουμε στη συνέχεια στην εκμετάλλευση του», είπε ο πρωθυπουργός.

Τα μηνύματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έστειλε τα ακόλουθα μηνύματα για την επανεκκίνηση των ερευνών ενόψει των αναγκών για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας που έχει πυροδοτήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία:

Επιταχύνουμε το πρόγραμμα για την έρευνα και αξιοποίηση υδρογονανθράκων.Αναβαθμίζουμε το έργα για την έρευνα υδρογονανθράκων σε έργα εθνικής σημασίας.Θέλουμε έως το τέλος του 2023 να έχουμε σαφή εικόνα για τα αποθέματα φυσικού αερίου και εάν μπορούν να αξιοποιηθούν

Σύσταση Task Force για τις έρευνες

Από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ανήγγειλε τις ακόλουθες άμεσες πρωτοβουλίες:

Θα συσταθεί μια νέα task force που θα παρακολουθεί την εξέλιξη των ερευνών.Το υπουργείο θα αναλάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη σύντμηση των χρόνων των ερευνών.Θα σταλεί επιστολή στους παραχωρησιούχους από την ΕΔΕΥ που θα τους ενημερώνει για την πρόθεση της κυβέρνησης να επιταχύνει τις έρευνες για τον εντοπισμό και την αξιοποίηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

To άρθρο Μητσοτάκης: Επιταχύνουμε το πρόγραμμα για την έρευνα και αξιοποίηση υδρογονανθράκων δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα