Μήπως το ξανασκέφτεται ο Μασκ για την αγορά του Twitter;

12:33 14/5/2022 - Πηγή: Fortune

της Chloe Taylor

Ο Έλον Μασκ αποκάλυψε την Παρασκευή ότι η εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχει τεθεί προσωρινά σε αναμονή, καθώς η εταιρεία ερευνά πόσοι από τους λογαριασμούς των χρηστών είναι ψεύτικοι.

Επικαλούμενος ένα δημοσίευμα του Reuters πριν από δύο εβδομάδες που ανέφερε

ότι το Twitter εκτιμά ότι οι ανεπιθύμητοι και ψεύτικοι λογαριασμοί αποτελούσαν λιγότερο από το 5% των χρηστών του, ο Μασκ είπε ότι η συμφωνία έχει σταματήσει καθώς περιμένει λεπτομέρειες για τον ακριβή υπολογισμό του αριθμού.

Twitter deal temporarily on hold pending details supporting calculation that spam/fake accounts do indeed represent less than 5% of usershttps://t.co/Y2t0QMuuyn

— Elon Musk (@elonmusk) May 13, 2022


Πρόσθεσε σε ξεχωριστό tweet δύο ώρες αργότερα ότι «εξακολουθούσε να είναι προσηλωμένος στην εξαγορά».

Still committed to acquisition

— Elon Musk (@elonmusk) May 13, 2022


Σε μια κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ τον Απρίλιο, το Twitter είπε ότι οι ψεύτικοι λογαριασμοί αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 5% των καθημερινών ενεργών χρηστών το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ο Μασκ, ο οποίος έχει πει ότι θέλει να κάνει το Twitter «μια πλατφόρμα για την ελευθερία του λόγου», έχει ασκήσει κριτική στο παρελθόν σχετικά με τον αριθμό των bots ή των ψεύτικων λογαριασμών που δημοσιεύουν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

The bots are angry at being counted

— Elon Musk (@elonmusk) May 14, 2022


Οι μετοχές του Twitter έπεσαν κατακόρυφα τις ημέρες που ακολούθησαν την ανακοίνωση ότι η προσφορά εξαγοράς του Μασκ είχε γίνει αποδεκτή και σημείωσαν νέα πτώση στις πρόσφατες συνεδριάσεις, καθώς ο τεχνολογικός τομέας συνεχίζει να δέχεται ισχυρές πιέσεις.

Η πτώση της τιμής των μετοχών της εταιρείας σημαίνει ότι το Twitter αποτιμάται πλέον σε περίπου 34,4 δισεκατομμύρια δολάρια – 10 δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερο από τη συμφωνηθείσα τιμή εξαγοράς του Μασκ.

Αναλυτές στη Wedbush δήλωσαν την Παρασκευή ότι το πάγωμα της συμφωνίας από τον Μασκ ήταν μια παράξενη «κίνηση γελοιοποίησης», σημειώνοντας ότι η Wall Street είναι πλέον πιθανό να αποτιμήσει τις πιθανότητες να ολοκληρωθεί η συμφωνία σε λιγότερο από 50%.

«Η Wall Street θα αντιμετωπίσει αυτή τη συμφωνία ως 1) πιθανόν υπό κατάρρευση, 2) προσπάθεια του Μασκ να διαπραγματευτεί για χαμηλότερη τιμή ή 3) απλά αποχώρηση του Μασκ από τη συμφωνία με αποζημίωση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων», ανέφεραν σε ένα σημείωμα.

Οι αναλυτές της Wedbush προσέθεσαν ότι εάν ο Μασκ αποφασίσει να προχωρήσει με τη συμφωνία, είναι πιθανή μια ξεκάθαρη επαναδιαπραγμάτευση στο τραπέζι, η οποία θα θέτει υπό αμφισβήτηση διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης, της μόχλευσης των μετοχών της Tesla, των προηγούμενων εταίρων χρηματοδότησης και της αντίδρασης των εργαζομένων.

«Πολλοί θα αντιμετωπίσουν το πάγωμα του Μασκ στη συμφωνία με το Twitter ως τρόπο για να απεμπλακεί από αυτή τη συμφωνία σε μια πολύ μεταβαλλόμενη αγορά», είπαν. «Η φύση του Μασκ να δημιουργεί τόση αβεβαιότητα σε ένα tweet και όχι σε επίσημη υποβολή προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι πολύ ανησυχητική για εμάς και γελοιοποιεί τη συμφωνία δημιουργώντας πολλά ερωτήματα χωρίς συγκεκριμένες απαντήσεις ως προς την πορεία της».

Ακόμη και πριν πει ο Μασκ ότι παγώνει τη συμφωνία, οι επενδυτές ήταν ανήσυχοι για το αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι η εξαγορά, με ορισμένους να προειδοποιούν ότι «υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να μην πραγματοποιηθεί».

To άρθρο Μήπως το ξανασκέφτεται ο Μασκ για την αγορά του Twitter; δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα